Meest gestelde vragen

Vergelijk en vind de goedkoopste Norwegian-vliegtickets

Alles over Norwegian

Norwegian - opgericht in 1993 - werd pas bekend met haar lowcost-carrière vanaf 2002. Deze lowcost-airline uit Noorwegen is nu de zesde, grootste ter wereld. Ze zijn constant bezig om nieuwe vliegtuigen in hun vloot te introduceren en ook om nieuwe routes aan te vliegen in Europa, Azië en de VS. Opties bij Norwegian zijn er genoeg, want ze bieden maar liefst 500 routes aan naar 150 bestemmingen wereldwijd. Daarnaast is de airline in 2018 voor de zesde keer op rij uitgeroepen tot 'Best Low-Cost Airline Europe' en voor de vierde keer op rij als 'World’s Best Low-Cost Long Haul Airline' door de Skytrax World Airline Awards.

Klik meteen door naar informatie over de reisklassen, bagageregels, inchecken, beenruimte en stoelinformatie bij Norwegian.  

Laatste update: april 2018

Vlieg met ‘s werelds beste lowcost-airline: Norwegian

De beste Norwegian-vliegtickets

Wil jij met Norwegian comfortabel de hele wereld over vliegen? Boek dan nu je vliegtickets naar jouw favoriete bestemming. Opties bij Norwegian zijn er genoeg, want ze bieden maar liefst 500 routes aan naar 150 bestemmingen wereldwijd. Je vindt de beste Norwegian-vliegtickets gemakkelijk op Vliegtickets.nl.

Goede redenen om met Norwegian te vliegen

 • Uitgeroepen tot Europa’s en ‘s werelds beste lowcost-airline in 2018
 • Wifi op de meeste vluchten binnen Europa
 • Vliegt op 500 routes naar 150 bestemmingen wereldwijd
  
 • Biedt goedkope vluchten aan dankzij haar zuinige vliegtuigen
 • Beschikt over de nieuwste en groenste vloot in de wereld met een gemiddelde leeftijd van 3,6 jaar
 • In 2017 gingen 33 miljoen passagiers je voor

Wist je dit? Norwegian:

 • haar vliegtuigen worden ook wel 'Red Nose' genoemd omdat ze aan de voorkant rood zijn.
 • heeft op al haar vliegtuigen een portret van een bekend figuur afgebeeld. Hierbij gaat het meestal om figuren die grenzen verlegd hebben. Benieuwd? Meer over deze 'Tail fin heroes'.
 • had in 2002 een probleempje toen bij haar eerste ticketsale de telefoonlijnen uitvielen.
 • vliegtickets worden voor 80% online geboekt.
 • was de eerste airline die in 2015 boven de wolken live-tv afspeelde

Reisklassen bij Norwegian

Jij boekt bij Norwegian precies de vliegtickets die je wilt. Zo weet je zeker dat alles aan de verwachtingen voldoet. Norwegian biedt verschillende opties voor Europese en intercontinentale vluchten aan. Lees verder over welke reisklasse precies bij jou past.

Economy Class Europese vluchten
Bij de Europese vluchten maak je een keuze tussen LowFare, LowFare+ en Flex. Bij LowFare reis je alleen met handbagage. Wil je graag nog een koffer meenemen? Dan kan je kiezen voor Low Fare+. Neem 20 kilo mee om in te checken en reserveer van tevoren je stoel. Meer flexibiliteit in je ticket? Boek dan een Flex-ticket. Hiermee neem je 15 kg handbagage mee, twee koffers van 20 kg en je mag gebruikmaken van Fast Track (op de vliegvelden waar dit mogelijk is). Prettig aan dit ticket is de flexibiliteit. Je vlucht omboeken omdat je meeting toch niet doorgaat? Geen probleem. Omboeken is namelijk kosteloos.

Economy Class voor internationale vluchten
Voor intercontinentale vluchten in de Economy-cabine gelden dezelfde voorwaarden als hierboven. Het enige verschil zit hem in LowFare+ en Flex. Bij deze tarieven krijg je een maaltijd aangeboden en mag je een stoel van tevoren reserveren.

Premium Class voor intercontinentale vluchten
Vlieg jij met de 787 Dreamliner? Dan kan je ook kiezen om plaats te nemen in de Premium-cabine. Je hebt dan de keuze uit Premium en PremiumFlex. Het verschil tussen deze twee is dat je bij PremiumFlex kosteloos je naam mag aanpassen, je vliegticket mag omboeken en dit zonder extra kosten. Voor beide Premium-klassen geldt dat je  tweemaal ruimbagage van 20 kg mee mag nemen,  plaatsneemt in een zeer comfortabele stoel met 140 centimeter beenruimte én geniet van een Premium-maaltijd 's ochtends en / of 's avonds. De tijd vliegt gelukkig ook voorbij. Kijk naar 100 uur aan films en documentaires, blijf op de hoogte van het laatste nieuws en speel de leukste spelletjes.

Wil je precies weten van welke voordelen je bij elk Norwegian-vliegticket profiteert? Bekijk de  details per reisklasse.

Bagageregels bij Norwegian

Het is dan eindelijk zo ver! Het inpakken gaat beginnen. Alleen nog even checken of je niet té veel inpakt. Wij helpen je hierbij een handje. De volgende bagageregels worden aangehouden bij vluchten met Norwegian.

Handbagage

Voor alle Norwegian-tickets mag jij handbagage meenemen. De bagagevoorwaarden zijn:

 • 1 x handbagage + 1 x accessoire
 • 1 tas of koffertje: max. 55 x 40 x 23 cm
 • 1 accessoire: max. 25 x 33 x 20 cm
 • Samen max. 10 kg

Bovenstaand geldt voor LowFare-, LowFare+ en Premium-vliegtickets. Heb jij Flex of PremiumFlex geboekt, dan mag je maximaal 15 kg meenemen.


Ruimbagage

Bij alle vliegtickets, behalve LowFare, mag jij ruimbagage inchecken. Zie hieronder de voorwaarden:

  Europese en intercontinentale vluchten
LowFare Geen ruimbagage
LowFare+ 1 x 20 kg
Flex, Premium en PremiumFlex
(Premium en Premium Flex zijn alleen internationaal)
2 x 20 kg


Kosten

Als jij graag bagage wilt bijboeken, dan kan je dit online doen. Zorg er voor dat je dit ruim van tevoren doet. Bagage bijboeken brengt wel kosten met zich mee. Wat het precies kost om bagage bij te boeken, kan je hier terugvinden.

Inchecken bij Norwegian

Inchecken is nog nooit zo makkelijk geweest. Alles kan online! Hierdoor check jij gewoon in vanaf je luie stoel. Zeg maar gedag tegen de wachtrijen. Jij hebt nu eindelijk tijd om op het vliegveld die laatste inkopen nog even te doen!

(Online) inchecken bij Norwegian

Online inchecken is verreweg het makkelijkst. Norwegian geeft je maar liefst drie manieren om online in te checken. Tijdens het boeken je telefoonnummer doorgegeven? Dan krijg je een link per SMS om in te checken. Geen nummer doorgegeven, maar wel de Travel Assistant-app gedownload? Je snapt hem al, daar kan je ook inchecken. De laatste optie is inchecken via de website van Norwegian.

Het is ook mogelijk om je boardingpass te printen bij de selfservice-kiosk. Dit kan meestal ook binnen no-time. Als je extra assistentie wilt bij het inchecken, dan ga je gewoon naar de incheckbalie.

Nog wel bagage af te leveren? Het is dan nog steeds mogelijk om in te checken bij de kiosk. Hierna drop je de bagage gewoon bij het bagageafgiftepunt.

Overzicht geadviseerde tijden Norwegian
Online inchecken

vanaf 24 uur voor vertrek

Fysiek inchecken

2-3 uur voor vertrek (afhankelijk van de bestemming)

Sluitingstijd check-in

1 uur tot 45 minuten voor vertrek

Sluiten gate

30 minuten voor vertrek

Deze tijden zijn afkomstig van de airline Norwegian. Check altijd of dit ook geldt voor de luchthaven waarvan je vertrekt.

In het algemeen geldt het advies om ruim op tijd op de luchthaven te zijn. Vooral in drukke vakantieperiodes is dit noodzakelijk. Paspoort- en veiligheidscontroles en het instappen kunnen langer duren dan verwacht. Niemand wil een vlucht missen door het verkeerd inschatten van de tijd!

Beenruimte en stoel reserveren bij Norwegian

Jij wilt graag weten hoe het zit? Zie hieronder een overzicht van de stoelinformatie in de verschillende reisklassen van Norwegian.

   Beenruimte
Economy Class internationaal 80 cm
Premium Class internationaal 115 cm


Kosten

Als het voor jou niet uitmaakt waar je zit, dan kun je het beste LowFare-tickets boeken. Wil jij dit wel graag aangeven, dan kan dit kosteloos bij de andere ticketopties. Bij een LowFare-ticket betaal je een toeslag voor het reserveren van een stoel.

Je vindt de kosten voor het reserveren van een stoel op de  website van Norwegian.

Veilig boeken en betalen

Zo denken onze klanten over ons

8.9
Goed 585 beoordelingen

Beste aanbieder van vliegtickets in Nederland