Getoonde prijzen zijn vanaf-prijzen, exclusief € 29,90 boekingskosten.

Zoeksite Skyscanner of boeksite Vliegtickets.nl? Ontdek de verschillen!

Omdat je ooit gehoord hebt dat boeken op dinsdagavond het goedkoopst zou zijn, ben je maar weer achter je laptop geschoven. Nee! Hoe kan dit? Gisteravond waren jouw tickets naar Bangkok nog € 50 goedkoper… Welkom in de wondere wereld van vliegtickets. Is dit ook voor jou herkenbaar? Logisch! We zoeken allemaal de beste vluchten op een wirwar aan websites met ontelbaar veel zoekmogelijkheden. Soms ben je hier dágen mee bezig. Zeker wanneer je niet goed weet op welke websites je het beste begint en wat nu precies de verschillen tussen al die zoek- en boeksites zijn. In deze blog lees je alles over de verschillen en voor- en nadelen van beide soorten websites.

Wat is het verschil tussen websites als Skyscanner en Vliegtickets.nl?

De ene vliegticketwebsite is de andere niet, maar de verschillen zijn vaak lastig te ontdekken. Als je de verschillen wél kent en de mogelijkheden weet, wordt een vliegticket boeken alleen maar makkelijker en leuker voor je.  

Skyscanner-Vliegtickets-nl-vergelijk-boeken-plannen-laptop

Vergelijksites voor vliegtickets – zoals Skyscanner.nl

Het belangrijkste verschil tussen zoek- en boeksites is dat je op een zoeksite zoals Skyscanner niet direct boekt. Deze websites verzamelen gegevens, tonen alle beschikbare tickets en verwijzen bezoekers door naar boeksites of de website van de airline. Door het doorsturen van bezoekers ontvangt Skyscanner een commissie. Een zogenoemde vergelijkingswebsite biedt een handig overzicht van vliegticketaanbieders, maar stuurt je enkel door naar de partij waar uiteindelijk geboekt wordt. Als je een probleem hebt met je boeking, stuurt Skyscanner je door naar de luchtvaartmaatschappij. Zelf hebben zij geen klantenservice.

Vliegtickets boekingssites – zoals Vliegtickets.nl

Op een boekingssite zoek je niet alleen je vliegticket, maar boek je deze ook direct. Dankzij afspraken met airlines laten zulke websites vaak actuele data zien en stunten ze mogelijk ook met prijzen. De zogenoemde online reisagenten (zoals Vliegtickets.nl of WTC.nl) geven daadwerkelijk je vliegticket uit en je boekt bij deze partij. Mocht er iets aan de hand zijn met je boeking of je hebt hulp nodig, krijg je direct contact met de klantenservice. De reisagent onderhoudt het contact met de vliegmaatschappij dus je hoeft zelf niet met de airline te bellen.

OK, dus Zoek- v.s. Boek-website in het kort?

Zoekwebsites waarop je vergelijkt zoals Skyscanner.nl:

  • Sturen je naar een andere partij om te boeken
  • Vergelijken tickets van airlines én budget-ticketaanbieders
  • Hebben geen eigen klantenservice

Boekwebsites / online reisagenten zoals Vliegtickets.nl:

  • Geven zelf jouw ticket(s) uit; je boekt bij deze partij
  • Vergelijken alleen tickets van airlines
  • Hebben een eigen klantenservice die voor je klaarstaat

Verder zitten de verschillen nog in kleine dingen zoals in mogelijkheden om:

  • direct te zien of bagage is inbegrepen bij de vlucht en de optie om dit meteen bij te boeken;
  • extra’s zoals reisverzekeringen of garanties direct af te sluiten;
  • je reis compleet te maken met een hotel, huurauto, parkeerplaats of taxiservice.

Wat zijn mijn voordelen als ik bij een online reisagent zoals Vliegtickets.nl boek?

#1. Actuele prijzen en vluchtgegevens

De data die wordt getoond op boekingssite is zoals gezegd actueel. De prijs die je ziet, is de prijs die je ook daadwerkelijk betaalt. Prijzen en vluchtgegevens zijn bij Skyscanner niet altijd actueel, omdat je eerst nog doorgestuurd wordt naar de site van de aanbieder van de vlucht. Je weet pas 100% zeker of je de getoonde prijs op Skyscanner gaat betalen op het moment dat je op de site van de aanbieder belandt (en ook daadwerkelijk de getoonde prijs vindt). Prijzen van tickets bij een online reisagent zijn doorgaans stabieler dan op een vergelijkingswebsite.

#2. Handige filters en zoekopties

Als je jouw vliegtickets bij een online reisagent boekt, zie je tijdens het boeken meestal direct of bagage is inbegrepen en boek je gemakkelijk producten zoals een verzekering of auto bij. Voor een vergelijkingswebsite zoals Skyscanner is dit niet mogelijk om te tonen, omdat zij dit aanbod niet zelf beheren. Op deze zoeksites zie je dus pas of er bagage bij je vlucht zit wanneer je bent doorgestuurd naar de boeksite.

Op een boeksite als Vliegtickets.nl gebruik je ook meerdere handige filters. Bijvoorbeeld een maximaal budget of het tonen van alleen directe vluchten. In de zoekresultaten word je verder geholpen met details over jouw tickets. Is het de goedkoopste? En hoeveel stoelen zijn er nog beschikbaar? Als prijs voor jou minder belangrijk is, sorteer je ook op reisduur of airline. Een andere handige zoekfunctie is het wel of niet tonen van alternatieve luchthavens. Tijdens het zoeken zie je hoeveel geld je bespaart door vanaf een andere airport te vliegen.

Skyscanner-vergelijk-Vliegtickets-nl-zoekfilters-mobiel
Handige zoekfilters op Vliegtickets.nl

#3. Je betaalt met iDEAL

Je hebt met zorg ein-de-lijk de ultieme tickets gevonden en bent in de betaalstap beland. Dan wil je er niet achter komen dat je alleen met creditcard kunt betalen als je deze niet hebt. Boeksites hebben allemaal verschillende betaalopties. Lang niet bij alle aanbieders betaal je met iDEAL. Als Skyscanner jou doorstuurt naar een partij, weet je dit pas in de betaalstap. Op een site als Vliegtickets.nl kan je altijd met iDEAL (en uiteraard ook met creditcard) betalen.

#4. Nederlandstalige site 

Het voordeel van een Nederlandse reisagent is natuurlijk dat die websites jouw eigen taal spreken. Als je op Vliegtickets.nl boekt staat alles duidelijk in het Nederlands geschreven. Zo ook de meestgestelde vragen die vaak handig zijn om snel een antwoord te vinden. De website waar je op beland via Skyscanner kán natuurlijk ook Nederlandstalig zijn, maar vaak is Engels of zelfs een andere vreemde taal het geval. Google Translate kan je natuurlijk wel een eind op weg helpen hierin. ?

#5. Klantenservice 365 dagen per jaar bereikbaar

Vliegtickets.nl is álle dagen van het jaar telefonisch bereikbaar voor hulp bij het online en telefonisch boeken van je vliegtickets. Hou je boekingscode bij de hand en je wordt snel verder geholpen, in het Nederlands. De manier waarop je ons bereikt bepaal je zelf. Je krijgt persoonlijke service via e-mail, chat, social media of WhatsApp. Skyscanner heeft geen eigen klantenservice maar de site waarnaar je bent doorgestuurd en waar je boekt misschien wel. De kans is hier wel groot dat het geen Nederlandstalige klantenservice is en dat de bereikbaarheid minder is.

#6. Op de dag van boeking tot 20.00 uur annuleren

Dit kan handig zijn als je je na het boeken toch bedenkt of als je héle goede tickets ziet en nog niet zeker weet of de data voor je reisgezelschap ook mogelijk zijn. Dan boek je ze gewoon, heb je ze in ieder geval geclaimd, en annuleer je op dezelfde dag tot 20.00 uur tegen een kleine betaling. 

#7. Zeker van veilig boeken en betalen 

Natuurlijk boek je het liefst bij een betrouwbare partij, maar hoe weet je nu welke site te vertrouwen is? Dat zie je onder andere aan icoontjes van partijen waar de site bij is aangesloten. Vliegtickets.nl vindt het superbelangrijk dat je bij ons veilig boekt en betaalt. Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR en IATA én je betaalt veilig en snel met iDEAL of je creditcard. Het is belangrijk om dit goed te checken bij partijen die op Skyscanner staan. Mocht een bedrijf failliet gaan en niet aangesloten zijn bij SGR, dan kan je vaak fluiten naar je centen.

#8. Maak je reis meteen compleet

Op Vliegtickets.nl boek je meer dan alleen je vliegtickets. Maak je boeking meteen compleet met een hotel, huurauto of onze taxi– en parkeerservice. Bekijk alle extra services en check ook meteen of je nog inentingen of een visum nodig hebt. Handig toch?

#9. Organiseer gemakkelijk een groepsreis

Ga je met een grote groep op vliegreis en ben jij de aangewezen persoon die het mag organiseren? Laat ons je helpen en bespaar jezelf de moeite! Bij Vliegtickets.nl plaats je voor 10 of meer personen een groepsaanvraag. De afdeling groepsreizen checkt voor jullie de beste deals en voorwaarden, afgestemd op het reisgezelschap en de voorkeuren. Vraag bijvoorbeeld extra opties zoals een huurauto of verzekering aan. Nog een voordeel: meestal profiteer je bij groepsreizen van flexibele betalingsvoorwaarden. Begin jij de zoektocht voor jouw groepsreis op Skyscanner? Dan loop je al gauw tegen een barricade op. Bij Skyscanner maak je voor maximaal 8 volwassenen een boeking.

#10. Gratis tips, reisadvies en speciale aanbiedingen

Tot slot zien wij het als een groot voordeel dat onze website eigenlijk een soort online reisgids voor jou is. Over welke bestemming of airline je ook iets wilt weten: wij geven je informatie. Over elke airline vind je bijvoorbeeld hoe het zit met bagageregels of hoe het precies werkt met inchecken. En dan de bestemmingen; daarover zijn wij nooit uitgeschreven. Ontdek bijvoorbeeld unieke bezienswaardigheden voor jouw volgende stedentrip of krijg tips van andere reizigers die je voor gingen. Op een site zoals Skyscanner staat wel wat praktische informatie over bestemmingen of een airline, maar deze site richt zich wat meer op tickets boeken dan op inspiratie of reisadvies.

En die speciale aanbiedingen dan? Die bieden we jou dankzij goede afspraken met airlines. Denk bijvoorbeeld aan kortingscodes of hele goede last-minutes. Heb je zin om vaker geïnspireerd te worden en wil je dit soort speciale aanbiedingen niet missen? Dan is aanmelden voor onze nieuwsbrief een goed idee. 

Skyscanner-Vliegtickets-nl-vergelijk-inspiratie-reistips

Waar zoek en boek je het beste vliegtickets?

Zoals je ziet zitten er voor- en nadelen aan het boeken via een zoek- of boeksite. Het is aan jou of je daar nu Skyscanner.nl, Vliegtickets.nl, een andere website of misschien wel meerdere sites voor gebruikt. Kies voor een website die jou de mogelijkheden biedt die je nodig hebt en weet waar je  boekt. Zoeken & boeken dan maar? Let’s make it fly!

Wij zijn benieuwd wat jij het belangrijkste vindt aan een vliegticketwebsite. Heb jij goede ervaringen of wil je gewoon je mening delen? Geef dan je reactie onder aan deze blog.

Doe mee aan de discussie

Vind je vliegtickets hier!

Gerelateerde blogs

Ik zei opnieuw ja tegen het veelzijdige Malta!

Ik ben vroeger een keertje naar Malta geweest, een jongerenvakantie. Ik hoef je dus ook niet te vertellen dat ik behalve het strand en de uitgaansstraat van St. Julians weinig van het eiland heb gezien. Achteraf natuurlijk zonde, maar ja……

Last-minute vliegen in coronatijd: hier moet je op letten

Last-minute vliegen naar de zon verloor de laatste jaren aan populariteit omdat ticketprijzen kort voor vertrek vaak niet goedkoper bleken te zijn, dus kozen we voor vroegboeken. Zo vlogen we voor een stedentrip naar indrukwekkende steden zoals New York, Barcelona en Venetië. We verlegden onze grenzen voor avontuur, cultuur…

Nieuw: deel je reisvoorkeuren en maak kans op € 50 reistegoed!

Hi, wat voor type reiziger ben jij? We willen je graag wat beter leren kennen. Deel je reisvoorkeuren met ons en ontdek wat voor type reiziger je bent. Wij matchen jouw voorkeuren met bijpassende bestemmingen en de beste reisdeals. En dan het leukste onderdeel: door mee te doen maak je…

Ik zei opnieuw ja tegen het veelzijdige Malta!

Ik ben vroeger een keertje naar Malta geweest, een jongerenvakantie. Ik hoef je dus ook niet te vertellen dat ik behalve het strand en de uitgaansstraat van St. Julians weinig van het eiland heb gezien. Achteraf natuurlijk zonde, maar ja……

Last-minute vliegen in coronatijd: hier moet je op letten

Last-minute vliegen naar de zon verloor de laatste jaren aan populariteit omdat ticketprijzen kort voor vertrek vaak niet goedkoper bleken te zijn, dus kozen we voor vroegboeken. Zo vlogen we voor een stedentrip naar indrukwekkende steden zoals New York, Barcelona en Venetië. We verlegden onze grenzen voor avontuur, cultuur…

Nieuw: deel je reisvoorkeuren en maak kans op € 50 reistegoed!

Hi, wat voor type reiziger ben jij? We willen je graag wat beter leren kennen. Deel je reisvoorkeuren met ons en ontdek wat voor type reiziger je bent. Wij matchen jouw voorkeuren met bijpassende bestemmingen en de beste reisdeals. En dan het leukste onderdeel: door mee te doen maak je…

Vliegtickets.nl/blog maakt gebruik van cookies

Deze worden gebruikt voor verschillende doeleinden. Door op 'Alle cookies' te klikken ga je akkoord met onze Privacy- en cookieverklaring en ontvangen wij de niet-functionele cookies. Via deze niet-functionele cookies kan Vliegtickets.nl/blog jou op een andere site o.a. benaderen op basis van de door jou bezochte pagina's.

Toon meer
Alle cookies Nodige cookies