Meest gestelde vragen

Vergelijk en vind goedkope vluchten

De beste Ryanair-vluchten

Wil jij met Ryanair goedkoop ons continent over vliegen? Boek dan nu je vliegtickets naar jouw favoriete bestemming in of net buiten Europa. Ryanair vliegt vanaf Amsterdam (Schiphol), Eindhoven en Maastricht naar ruim 200 bestemming die continu uitbreiden. Jij vindt de beste Ryanair-vluchten gemakkelijk op Vliegtickets.nl.

Vlieg met Ryanair vanaf Eindhoven

Vliegen vanaf Eindhoven Airport met Ryanair heeft zo zijn voordelen. Minder lange wachtrijen, het is gemakkelijk bereikbaar met het OV en lang parkeren kan vlakbij het vliegveld én is goedkoop. Vaak vind je de goedkoopste Ryanair-vluchten vanaf de luchthaven Eindhoven Airport. En als je bij dit vliegveld in de buurt woont is het helemaal een goede deal!

Informatie over Ryanair-vluchten

Ryanair brengt haar passagiers al 30 jaar naar meer dan 200 bestemmingen. De focus bij deze airline ligt op lage tarieven. Als je met Ryanair vliegt weet je dan ook wat je kunt verwachten: een goedkope, betrouwbare reiservaring zonder fratsen. Ryanair doet er alles aan om haar tarieven voordelig te houden. Het van oorsprong Ierse bedrijf werd in 1985 opgericht door de familie Ryan. Thuisbasis voor de airline is Dublin Airport, de stad waar ook het hoofdkantoor zit. (Laatste update: maart 2018)

Goede redenen om Ryanair-vluchten te boeken

 • Aantrekkelijke ticketprijzen
 • Goedkope, betrouwbare reiservaring zonder gedoe
  
 • Hoogste aantal op tijd aangekomen vluchten in vergelijking met concurrenten
 • Ryanair is verbonden met 33 landen en 87 thuisbases in Europa

Wist je dit? Ryanair:

 • werd in 2017 de eerste Europese luchtvaartmaatschappij met meer dan 1 miljard klanten.
 • vervoert meer internationale passagiers dan iedere andere airline.
 • bedient meer dan 1800 routes en doet ruim 2000 vluchten per dag.
 • heeft meer dan 400 nieuwe Boeing vliegtuigen
 • verwacht in 2024 maar liefst 200.000.000 passagiers.
 • laat elke 45 seconden een vliegtuig opstijgen.

Reisklassen op Ryanair-vluchten

Je hebt de keuze tussen twee verschillende reisklassen bij Ryanair. Dit zijn Economy Class en Business Plus. We leggen hier aan je uit welke voordelen het upgraden voor je heeft.

Economy Class
Ryanair’s Economy Class is basic en zonder extra’s. Je krijgt geen stoelnummer maar neemt gewoon plaats als je het vliegtuig binnenstapt. Tegen betaling kun je wel een specifieke plek reserveren of andere services bijboeken als: instappen met prioriteit of een extra koffer.

Business Plus
Business Plus is de optie voor de slimme zakenreiziger die zo profiteert van een aantal extra voordelen. Zo krijg je een stoeltoewijzing, kun je als eerste in en uitstappen en krijg je meer bagage-opties. Wil je voor vertrek toch nog iets wijzigen? Kosteloos wijzig je je vluchttijd, bestemming of zelfs de luchthaven van vertrek. Dat is nog eens flexibel!

Flexi Plus
Voor de reisklasse Flexi Plus gelden soortgelijke voordelen als voor Business Plus. Het biedt meer service dan de reguliere Economy Class.

Meer weten? Bekijk de details van Flexi Plus of Business Plus.

Informatie over Ryanair (hand)bagage

Je hebt je vliegtickets geboekt dus nu kan het inpakken beginnen. Hoe zwaar mag je koffer zijn? Of mag je alleen handbagage meenemen op je reis? We beantwoorden hier al je vragen over de bagagevoorwaarden bij Ryanair. Tip: kijk voor vertrek ook nog even op de website van Ryanair zelf, de bagageregels kunnen namelijk veranderen.

Ryanair handbagage

Om niet voor verrassingen te komen te staan op de luchthaven, is het handig om te weten hoe groot en zwaar je bagage mag zijn.

De toegestane hoeveelheid cabinebagage bij Ryanair is maximaal 10 kg per persoon. Per passagier mag je meenemen:

 • 1 cabinetas met de maximale afmetingen van 55 x 40 x 20 cm
 • + 1 kleine tas met de maximale afmetingen van 35 x 20 x 20 cm

Als je geen Instappen met prioriteit en twee stuks handbagage hebt gekocht, mag je je rolkoffer niet aan boord meenemen. Je koffer wordt gratis vervoerd in het ruim. Wil je wel snel het vliegtuig in en uit? Dan kost Instappen met prioriteit je € 5 extra.

Ryanair ruimbagage

Je ruimbagage mag bij Ryanair maximaal 20 kg wegen en de maximale afmetingen 81 x 119 x 119 cm hebben. Elke passagier mag maximaal 3 tassen inchecken tegen betaling van de geldende bagagetarieven.

Je boekt je ruimbagage gemakkelijk en voordelig online. Kies tijdens het boeken hoeveel kg je mee wilt nemen of boek achteraf bagage bij via Mijn boeking beheren.

Kosten bagage Ryanair

Standaard reis je met handbagage en tegen betaling kun je ruimbagage bijboeken. Ryanair hanteert verschillende tarieven voor bagage, dit hangt ook van het moment van de reis en seizoen af.

Buiten drukke perioden zijn de gemiddelde kosten tijdens je boeking € 20 voor 20 kg ruimbagage. Op de luchthaven betaal je hiervoor € 45 en overbagage kost je € 11 per kilo. Check de exact geldende kosten en een compleet overzicht van bagagetarieven hier.

Inchecken op Ryanair-vluchten

Je kent het wel: je bent al een tijdje aan het aftellen voor je volgende trip en opeens is het zover! Maar wat moet je nu allemaal nog regelen? Is het mogelijk om online in te checken? En hoe laat moet je eigenlijk op de luchthaven zijn? Geen zorgen, wij zetten even alles op een rijtje!

(Online) inchecken bij Ryanair

De standaard (gratis) check-in bij Ryanair is eenvoudig en kan overal gedaan worden. Je kunt tussen 4 dagen en 2 uur voor vertrek online inchecken. Klanten die een stoel hebben gereserveerd tegen betaling, kunnen dit al tussen 60 dagen en 2 uur voor vertrektijd.

Je checkt gemakkelijk in via je telefoon, tablet of computer op de site van Ryanair. Hiervoor kun je ook de Ryanair App gebruiken. Haal je boeking op met je reserveringsnummer en e-mailadres. Daarna krijg je de mogelijkheid zitplaatsen te kiezen en evt. te reserveren. Even de boardingpass downloaden en je bent good-to-go!

Uiteraard kun je ook ook gratis inchecken op de luchthaven zelf bij één van de check-in balies. Hou hiervoor je boekingsbevestiging en paspoort bij de hand. Zorg dat je voor sluiting van de incheckbalies incheckt en eventueel je bagage afgeeft.

Overzicht geadviseerde tijden Ryanair
Early check-in (Bij gereserveerde zitplaats)

Tussen 60 dagen en 2 uur voor vertrek

Standaard (gratis) online check-in

Tussen 4 dagen en 2 uur voor vertrek

Fysiek inchecken

2 uur van tevoren (Europese vluchten)

Check-in balies open

Vanaf 2 uur voor vertrek (en ze sluiten 40 minuten voor vertrek)

Begin boarden

Minimaal 30 minuten voor vertrek bij de gate zijn - check je boardingpass voor het tijdstip!

Sluiten gate

20 minuten voor vertrek


In het algemeen geldt het advies om ruim op tijd op de luchthaven te zijn. Vooral in drukke vakantieperiodes is dit noodzakelijk. Paspoort- en veiligheidscontroles en het instappen kunnen langer duren dan verwacht.

Beenruimte en stoel reserveren op Ryanair-vluchten

Een compleet overzicht van alle stoelinformatie voor Ryanair zodat je weet hoe het zit voordat je je vliegtickets boekt!

   Beenruimte Naar achteren verstelbaar & kosten
Stoel met standaard beenruimte 76,20 cm N.v.t. & kosteloos
Stoel in nooduitgang rijen of rij 1 en 2 101,6 cm € 6-9 p.p.


Kosten

Wil je iets ruimer zitten? Reserveer dan tijdens je boeking een stoel in de buurt van de vleugels of nooduitgangen. Vanaf € 4 kies je je eigen zitplaats op de site van Ryanair.

Veilig boeken en betalen

Zo denken onze klanten over ons

8.9
Goed 585 beoordelingen

Beste aanbieder van vliegtickets in Nederland