Meest gestelde vragen

Goedkoop vliegen vanaf Charleroi Airport

Waarom vliegen vanaf Brussel Charleroi Airport?

Nederlanders vliegen graag vanaf Brussel Charleroi Airport als de ticketprijs lager ligt dan met vertrek vanuit Eindhoven, Maastricht, Amsterdam of Brussel Zaventem. Vooral passagiers uit het zuiden van Nederland maken gebruik van Brussel Charleroi Airport. Met de auto ben je dankzij het uitstekende wegennet binnen no-time op het vliegveld in Charleroi. 

Let op: verwar Brussel Charleroi Airport niet met Brussels Airport. Het zal je maar gebeuren dat je bij het verkeerde vliegveld staat…

Vliegen vanaf Charleroi Airport

De grootste luchtvaartmaatschappij die vanaf Charleroi Airport vliegt, is Ryanair. Vanaf Charleroi Airport vlieg je naar ruim 100 Europese bestemmingen. Zoek de zon op in Spanje of ga op stedentrip naar Boedapest of Sevilla. Dit alles met goedkope vliegtickets! 
Bespaartip: vliegen vanaf Charleroi Airport betekent voordelig vliegen, voor business of vakantie. 

Nog meer voordelen:
- Voor de deur parkeren
- Kort voor vertrek inchecken
- Snel bij de gate
- Beschikt over winkels, bars en restaurants

Deze luchtvaartmaatschappijen (airlines) vliegen van en naar Charleroi Airport:

Ryanair
Wizz Air
Pegasus Airlines
TUIfly Belgium

Vlieg ook vanaf… :

Brussel Zaventem
Schiphol Airport (Amsterdam)
Eindhoven Airport
Rotterdam The Hague Airport
Düsseldorf Airport

Hoe reis ik vanuit Nederland naar Brussel Charleroi Airport?

Auto: het makkelijkst is toch wel om met de auto vanuit Nederland naar Charleroi Airport te rijden. Zeker als je in het zuiden van Nederland woont, is Charleroi Airport een goede keuze. Het parkeren met de auto gaat gemakkelijk. Je staat zo in de aankomst- en vertrekhal. Je kiest er dan voor om kort of lang te parkeren. Reserveer hier direct je plekje!

Trein: het is mogelijk om met de trein naar Charleroi te reizen. Of nou ja, het is mogelijk om de trein naar station Brussel-Zuid te reizen en hier de pendelbus te nemen die er 50 minuten over doet. Of je stapt over bij Brussel-Zuid op de trein naar Charleroi-Zuid. Vanaf Charleroi-Zuid neem je de reguliere bus service die er maximaal 20 minuten over doet. Je treinticket boek je via NS International.

Pendelbus vanuit Brussel: de Brussels City Shuttle is de gemakkelijkste manier om van Brussel naar Charleroi Airport te reizen. De dienstregeling van de pendelbussen is aangepast aan de dienstregeling van de vluchten. Zo rijdt de pendelbus iedere 30 minuten vanaf 03.30 uur ’s morgens. De reisduur bedraagt ongeveer 50 minuten. Koop je ticket vooraf online voor het beste tarief.

Tip: Combineer je vlucht vanaf Charleroi met een bezoek aan de stad Brussel.

Faciliteiten van Charleroi Airport

Vliegen vanaf Charleroi Airport is een goed idee! En aan de faciliteiten van het vliegveld zou het in ieder geval niet liggen. Nog even snel iets eten en drinken voor vertrek? Dat kan in een van de horecagelegenheden, zoals in Méli-Mélo in vertrekhal 1. Voor een lekker Belgisch pintje of een andere Belgische specialiteit zit je goed op Charleroi Airport.

Soms is het wel lekker om bij het vliegveld te overnachten. Zeker wanneer je vroeg vertrekt of heel laat aankomt. In de omgeving van Charleroi Airport is er een ruime keuze aan hotels in verschillende prijsklassen. Dus maak snel je keuze.

Veilig boeken en betalen

Zo denken onze klanten over ons

8.9
Goed 585 beoordelingen

Beste aanbieder van vliegtickets in Nederland