Meest gestelde vragen

Verschillen tussenstop stop-over en overstap

Tussenstop, stop-over, overstap. Is het niet gewoon allemaal hetzelfde? Nee, dat is het niet. We proberen je uit te leggen wat de verschillen zijn omdat dit voor jou misschien belangrijk kan zijn.

Tussenstop
Een vliegtuig maakt een stop halverwege de route om nieuwe passagiers aan boord te laten of mensen uit te laten stappen. Je vertrekt weer met het zelfde vliegtuig naar de eindbestemming. Je hebt geen omkijken naar je bagage, deze blijft in het vliegtuig zitten.

Stopover
Is je stop langer dan 24 uur en ga je daarna met een vlucht door naar een andere bestemming, dan maak je een stopover. “Gratis” een extra bestemming zoeken. Haal je bagage op en check die weer in op je volgende vlucht. Voor een stopover kan je ook bewust kiezen. Vraag vrijblijvend een offerte aan via het meerdere bestemmingen formulier.

Overstap
Een overstap is een stop waarbij je overstapt op een ander vliegtuig om vervolgens naar de eindbestemming te vliegen binnen 24 uur. In sommige gevallen zal je dan je bagage op moeten halen en opnieuw moeten inchecken. Vraag dit voor de zekerheid even na aan de incheckbalie.

De vluchten die wij aanbieden houden rekening met de minimale overstaptijd. Mocht je eerste vlucht vertraging hebben dan zorgt de luchtvaartmaatschappij voor extra begeleiding tijdens de overstap. Ook wanneer je de tweede vlucht mist door vertraging van je eerste vlucht, zal de luchtvaartmaatschappij zorgen voor een oplossing.

Soms willen mensen op de overstapbestemming pas op het vliegtuig stappen. Stel, je hebt een ticket van Düsseldorf, met een overstap in Amsterdam. Dan moet je écht vanaf Düsseldorf instappen. Wanneer je namelijk tijdens de eerste vlucht niet aanwezig bent, zullen de overige vluchten van dat ticket geannuleerd worden.

Heeft u een vraag over uw boeking? Stel u vraag dan nu ook via WhatsApp!
Tijdens kantooruren binnen 4 uur antwoord op uw vraag.

WhatsApp: +316 50 22 25 24

Geen antwoord op je vraag?

Stel hieronder je vraag en wij sturen binnen 48 uur een reactie. Vertrekt u binnen 1 week dan adviseren wij u telefonisch contact op te nemen i.p.v. te mailen.

 
 

Verplicht veld