Meest gestelde vragen

Bagage buiten Europa

Bij vluchten buiten Europa is het in de meeste gevallen nog toegestaan om één koffer gratis mee te nemen. Bij sommige luchtvaartmaatschappijen mag je zelfs 30kg meenemen. Bagagevoorwaarden verschillen per luchtvaartmaatschappij en per tarief. De exacte bagagevoorwaarden vind je terug op het e-ticket dat je van ons per e-mail ontvangt.

Uitzonderingen
Een aantal luchtvaartmaatschappijen hanteert een afwijkend bagagebeleid, waarbij ook tickets met een bestemming buiten Europa exclusief bagage zijn. Wens je toch bagage mee te nemen dan kun je dit na het ontvangen van je e-ticket bijboeken via de website van de desbetreffende maatschappij.

KLM maakt voor bestemmingen in de Verenigde Staten, Canada, Zuid Amerika, Centraal Amerika en het Caribisch gebied (m.u.v. Paramaribo) onderscheid in light, standard en standard+ tarieven. Bij de light tarieven is geen gratis ruimbagage inbegrepen. Je kunt vooraf via www.klm.com je ruimbagage bijboeken. Bij de standard en standard+ tarieven is wel een stuk bagage inbegrepen. Tijdens het boekingsproces en op je e-ticket kun je bagagevoorwaarden voor jouw boeking vinden.

Heb je een overstap dan wordt je bagage in de meeste gevallen automatisch doorgezet naar je volgende vlucht. Sommige overheden (o.a. de Verenigde Staten en Australie) bepalen dat de bagage bij aankomst in het land 'geklaard' moet worden. Dit betekent dat je je bagage moet ophalen en hiermee opnieuw door de security moet gaan. In de overstaptijd is hier rekening mee gehouden. Ook in de volgende gevallen wordt de bagage niet automatisch doorgezet naar de eindbestemming:
- als je 2 of meer tickets van verschillende luchtvaartmaatschappijen met verschillende voorwaarden hebt gekocht
- als je overstapt van een intercontinentale vlucht op een binnenlandse vlucht
- als je aankomt op een luchthaven die niet hetzelfde is als de luchthaven waarje doorvlucht van vertrekt (inter-airportoverstap)
- als je vervolgtraject per bus of trein is

Voor reizen binnen Noord- Amerika (de 50 staten van Amerika, Maagden Eilanden en Puerto Rico) betaal je wel voor het meenemen van bagage. De bagage vooraf aanmelden is niet nodig, de kosten betaal je gewoon op de luchthaven van vertrek. Hieronder vind je een indicatie van de kosten:

1e stuk bagage van 23kg = 15-25 US dollar
2e stuk bagage van 23kg = 20-30 US dollar
De kosten zijn per persoon, per enkele reis en  ook voor reizigers in groepsboekingen zijn deze tarieven van toepassing.

Voor reizigers die vrijwillig een stop van meer dan 24 uur maken in de VS zijn deze kosten vaak ook van toepassing. De kosten gelden niet voor passagiers die Business of First class vliegen, of frequent flyer pashouders zijn van de desbetreffende luchtvaartmaatschappij.

Tip! Op de website van de ANVR staan nu ook alle bagagevoorwaarden vermeld.

 

Geen antwoord op je vraag?

Stel hieronder je vraag en wij sturen binnen 48 uur een reactie. Vertrekt u binnen 1 week dan adviseren wij u telefonisch contact op te nemen i.p.v. te mailen.

 
 

Verplicht veld