Meest gestelde vragen

Bagage buiten Europa

Bij vluchten buiten Europa is het in de meeste gevallen nog toegestaan om 1 koffer van 23 kg gratis mee te nemen. Bij sommige luchtvaartmaatschappijen mag je zelf 30kg meenemen. Bagagevoorwaarden verschillen per luchtvaartmaatschappij en per tarief. De exacte bagagevoorwaarden vind je terug op het e-ticket dat je van ons per e-mail ontvangt.

Uitzonderingen
Een aantal luchtvaartmaatschappijen hanteert een afwijkend bagagebeleid, waarbij ook tickets met een bestemming buiten Europa exclusief bagage zijn. Wens je toch bagage mee te nemen dan kun je dit na het ontvangen van je e-ticket bijboeken via de website van de desbetreffende maatschappij.

KLM hanteert vanaf 10 april 2018 voor de light tarieven met bestemming Verenigde Staten en Canada geen gratis ruimbagagevrijstelling meer. Je kunt vooraf via www.klm.com je ruimbagage bijboeken.

Heb je een overstap dan wordt je bagage in de meeste gevallen automatisch doorgezet naar je volgende vlucht. Sommige overheden (o.a. de Verenigde Staten en Australie) bepalen dat de bagage bij aankomst in het land 'geklaard' moet worden. Dit betekent dat je je bagage moet ophalen en hiermee opnieuw door de security moet gaan. In de overstaptijd is hier rekening mee gehouden.

Voor reizen binnen Noord- Amerika (de 50 staten van Amerika, Maagden Eilanden en Puerto Rico) betaal je wel voor het meenemen van bagage. De bagage vooraf aanmelden is niet nodig, de kosten betaal je gewoon op de luchthaven van vertrek. Hieronder vind je een indicatie van de kosten:

1e stuk bagage van 23kg = 15-25 US dollar
2e stuk bagage van 23kg = 20-30 US dollar
De kosten zijn per persoon, per enkele reis en  ook voor reizigers in groepsboekingen zijn deze tarieven van toepassing.

Voor reizigers die vrijwillig een stop van meer dan 24 uur maken in de VS zijn deze kosten vaak ook van toepassing. De kosten gelden niet voor passagiers die Business of First class vliegen, of frequent flyer pashouders zijn van de desbetreffende luchtvaartmaatschappij.

Tip! Op de website van de ANVR staan nu ook alle bagagevoorwaarden vermeld.

NIEUW! Heeft u een vraag over uw boeking? Stel u vraag dan nu ook via WhatsApp!
Tijdens kantooruren binnen 4 uur antwoord op uw vraag.

WhatsApp: +316 50 22 25 24

Geen antwoord op je vraag?

Stel hieronder je vraag en wij sturen binnen 48 uur een reactie. Vertrekt u binnen 1 week dan adviseren wij u telefonisch contact op te nemen i.p.v. te mailen.

 
 

Verplicht veld