Meest gestelde vragen

Bagage lijndienstmaatschappijen

Bagage lijndienstmaatschappijen
De bagagevoorwaarden kunnen per luchtvaartmaatschappij en per boekingsklasse verschillen. Wij tonen hier de meest gangbare regels met betrekking tot lijndienstmaatschappijen. Onderstaande informatie is onder voorbehoud van wijzigingen. De meest actuele bagage informatie vind je  op de website van de ANVR of van de luchtvaartmaatschappij.

Tijdens het  boekingsproces en op het e-ticket worden de bagagevoorwaarden aangegeven.  Heb je een ticket inclusief bagage en vlieg je Economy dan mag je per persoon (volwassene en kinderen vanaf 2 jaar) bij een lijndienstmaatschappij 1 koffer meenemen. Het gewicht kan varieren van 15 kg tot 23 kg per koffer.  Vlieg je Businessclass dan is het gewicht in de meeste gevallen 30kg.

Vlieg je binnen Europa en daarna door naar een bestemming buiten Europa, dan is de bagage voor de vlucht binnen Europa in de meeste gevallen wel inclusief. De bagagevoorwaarden vind je op het e-ticket.

Handbagage
Een handtas, rugzak of trolley wordt gezien als handbagage. Per persoon mag er meestal 1 stuk handbagage worden meegenomen van ongeveer 5-10kg. Sommige luchtvaartmaatschappijen staan alleen gratis een klein stuk handbagage (personal item) toe als handbagage. Voor een grotere handbagage dient in dat geval bijbetaald te worden. Raadpleeg de website van de luchtvaartmaatschappij voor de exacte afmetingen en gewicht.

Kinderen en baby's
Vlieg je  met een kind tussen de 2 en 11 jaar dan mag je zoon of dochter ook 1 stuk handbagage meenemen. Baby’s mogen in de meeste gevallen de benodigde verzorgingsproducten en voeding meenemen aan boord. In sommige gevallen dient de handbagage voor de baby in je eigen handbagage te worden gestopt. Een buggy/kinderwagen is altijd kosteloos toegestaan en in de meeste gevallen mag je voor je baby 10kg ruimbagage inchecken. De bagagevoorwaarden voor baby's en kinderen kun je terugvinden op de website van de luchtvaartmaatschappij. Bij twijfel kan je natuurlijk altijd contact opnemen met één van onze reisspecialisten.

Vluchten binnen Europa
Op vluchten binnen Europa zijn de meeste tickets exclusief bagage. Bagage kan tegen betaling bijgeboekt worden via de website van de luchtvaartmaatschappij of op de luchthaven op de dag van vertrek. Houd er rekening mee dat de kosten op de luchthaven hoger kunnen zijn dan wanneer je het voor vertrek online bijboekt.

Vluchten buiten Europa
Bij vluchten buiten Europa is het in de meeste gevallen toegestaan om 1 koffer van 20-23 kg gratis mee te nemen. Bij sommige luchtvaartmaatschappijen mag je zelfs 30kg of meer meenemen. De exacte bagagevoorwaarden vind je  terug op het e-ticket die je van ons per mail ontvangt.

Zit er een overstap in je reis dan wordt de bagage gelukkig in de meeste gevallen automatisch doorgezet naar de eindbestemming. Alleen in Amerika is het vanwege veiligheidsredenen verplicht de bagage op te halen en opnieuw in te checken. In de overstaptijd is hier rekening mee gehouden.

Reizen in Amerika
Voor reizen binnen Noord- Amerika (de 50 staten van Amerika, Maagden Eilanden en Puerto Rico) betaal je wel voor het meenemen van bagage. De bagage vooraf aanmelden is niet nodig, de kosten betaal je namelijk op de luchthaven van vertrek. Een exacte prijs van de bagagekosten kunnen wij helaas niet geven omdat dit per maatschappij verschilt, maar we kunnen je natuurlijk wel een indicatie geven.

1e stuk bagage van 23kg = 15-25 US dollar
2e stuk bagage van 23kg = 20-30 US dollar
De indicatie kosten zijn per persoon, per enkele reis en ook voor reizigers in groepsboekingen zijn deze tarieven van toepassing.

Voor reizigers die vrijwillig een stop van meer dan 24 uur maken in de VS zijn deze kosten ook van toepassing.  

De kosten gelden niet voor passagiers in de business en First class vliegen of frequent flyer pashouders zijn van de desbetreffende luchtvaartmaatschappij.

Uitzonderingen
Een aantal luchtvaartmaatschappijen hanteert een afwijkend bagagebeleid, waarbij ook tickets met een bestemming buiten Europa exclusief bagage zijn. Wens je toch bagage mee te nemen dan kun je dit na het ontvangen van je e-ticket bijboeken via de website van de desbetreffende maatschappij.

KLM hanteert vanaf 10 april 2018 voor de light tarieven met bestemming Verenigde Staten en Canada geen gratis ruimabagagevrijstelling meer. Je kunt vooraf via 'Mijn Reis' je ruimbagage bijboeken.

KLM bagagevoorwaarden
Voor zg. light-tarieven is er geen ruimbagage inbegrepen. Voor standaard en flextarieven is dit wel het geval. Welke bagagevoorwaarden op jouw ticket van toepassing zijn kun je zien tijdens ons online boekingsproces, of op het e-ticket dat je ontvangt na boeking. Mocht je bagage willen bijboeken, dan kun je dit gemakkelijk doen op de website van KLM via 'Mijn reis'
Je mag wel handbagage meenemen (afmetingen 55 x 35 x 25) plus een accessoire (afmetingen 40 x 30 x 15 cm). Handbagage plus accessoire mag maximaal 12 kg wegen.

Voor KLM is tot en met 9 april 2018 nog 1 stuk ruimbagage inbegrepen in de ticketprijs voor vluchten naar De Verenigde Staten en Canada. Vanaf 10 april 2018 is er op de laagste economy class tarieven voor deze bestemmingen géén bagage meer inbegrepen in de ticketprijs. Voor de andere intercontinentale bestemmingen hanteert KLM nog wel een kosteloze bagagevrijstelling van 1 koffer van 23 kg.

Mocht je ruimbagage willen bijboeken, doe dit dan op de website van KLM. De kosten op de luchthaven zijn aanzienlijk hoger dan wanneer je het vooraf online doet. Dit kan tot 24 uur voor vertrek.

Overbagage/Bijzondere bagage
Voor meer kilo's betaal je altijd een toeslag per extra kilo bij de incheckbalie. Deze toeslag verschilt per luchtvaartmaatschappij.

De voorwaarden voor bijzondere bagage, zoals fietsen, surfplanken, huisdieren, golftassen, duikuitrusting enzovoort, verschillen per luchtvaartmaatschappij. Vaak moet er extra voor betaald worden afhankelijk van het gewicht en de afmetingen. Voor informatie over het meenemen van bijzondere bagage raden wij je aan contact op te nemen met één van onze reisspecialisten.

Geen antwoord op je vraag?

Stel hieronder je vraag en wij sturen binnen 48 uur een reactie. Vertrekt u binnen 1 week dan adviseren wij u telefonisch contact op te nemen i.p.v. te mailen.

 
 

Verplicht veld