Meest gestelde vragen

Bagage lowcostmaatschappijen


Bagage low cost maatschappijen

De bagagevoorwaarden kunnen per luchtvaartmaatschappij en per boekingsklasse verschillen. Wij tonen hier de meest gangbare regels met betrekking tot lowcostmaatschappijen. Onderstaande informatie is onder voorbehoud van wijzigingen. De meest actuele bagage-informatie vind je op de website van de luchtvaartmaatschappij waarmee je vliegt.

Ruimbagage
Voor de meeste bestemmingen zijn de tickets exclusief bagage. Tijdens het boekingsproces op onze website kun je (indien mogelijk) tegen betaling bagage bijboeken. De hoeveelheid bagage wordt vermeld op je e-ticket / boekingsbevestiging. Wil je later bagage bijboeken? Dit kan tegen betaling via de website van de airline of op de luchthaven op de dag van vertrek. Houd er rekening mee dat de kosten voor het bijkopen van bagage op de luchthaven veelal hoger zijn dan wanneer je dit vooraf online doet.

Handbagage
Een handtas, rugzak of trolley wordt gezien als handbagage. De voorwaarden voor het meenemen van handbagage verschillen per luchtvaartmaatschappij. Sommige maatschappijen staan alleen een klein stuk handbagage (personal item) toe. Voor een groter stuk handbagage worden dan kosten berekend. Controleer de voorwaarden van de maatschappij waar jij mee vliegt daarom goed voor vertrek. Je kunt deze terugvinden op de website van de luchtvaartmaatschappij. Kom je er niet uit? Neem dan contact op met één van onze reisspecialisten.

Kinderen en baby's
Vlieg je met een kind tussen de 2 en 11 jaar? Dan mag je zoon of dochter ook 1 stuk handbagage meenemen. Voor baby’s is het over het algemeen toegestaan om kosteloos de nodige baby artikelen mee te nemen. Bijvoorbeeld een buggy of een kinderwagen, een luiertas, of een babystoeltje. Soms moet je de luiertas in je eigen handbagage meenemen en heeft de baby zelf geen recht op handbagage. Controleer
voor vertrek van je vlucht goed  de voorwaarden van de maatschappij waar jij mee vliegt . Bij twijfel neem je contact op met één van onze reisspecialisten.

Overbagage / Bijzondere bagage

Voor meer kilo's betaal je altijd een toeslag per extra kilo bij de incheckbalie. Deze toeslag verschilt per luchtvaartmaatschappij.

Bijzondere bagage
De voorwaarden voor bijzondere bagage, zoals fietsen, surfplanken, huisdieren, golftassen, duikuitrusting enzovoort, verschillen per luchtvaartmaatschappij. Vaak moet er extra voor betaald worden afhankelijk van het gewicht en de afmetingen. Vind meer informatie over het meenemen van bijzondere bagage op de website van de airline of neem contact op met één van onze reisspecialisten.

Sneller antwoord op jhe vraag?
Stel u vraag dan nu ook via WhatsApp! Tijdens kantooruren binnen 4 uur antwoord op uw vraag.

WhatsApp: +316 50 22 25 24


Geen antwoord op je vraag?

Stel hieronder je vraag en wij sturen binnen 48 uur een reactie. Vertrekt u binnen 1 week dan adviseren wij u telefonisch contact op te nemen i.p.v. te mailen.

 
 

Verplicht veld