Meest gestelde vragen

Bagage Vakantievlucht en Chartervlucht

Ruimbagage
Bij charters (vakantievluchten) is het vliegticket veelal exclusief ruimbagage. Voor veel chartermaatschappijen kun je tijdens ons boekingsproces alvast bagage bijboeken. Op je e-ticket vind je de bagagevoorwaarden terug van jouw boeking. Wanneer je na boeking nog bagage wilt bijboeken, kun je dit doen door in te loggen op je boeking op de website van de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Hiervoor heb je de reserveringscode van de luchtvaartmaatschappij en de achternaam van de passagier nodig. Je kunt bagage ook nog bijboeken tijdens het online inchecken.

Handbagage
Handbagage is bagage die niet in het ruim van het vliegtuig vervoerd wordt. Deze bagage mag mee aan boord. Je hoeft deze bagage niet in te checken. Per luchtvaartmaatschappij kunnen de voorwaarden voor handbagage verschillen. Er zijn regels opgesteld voor maximale afmetingen en gewicht. Controleer deze voor vertrek op de website van de luchtvaartmaatschappij, of neem contact op met een van onze reisspecialisten.

Bijzondere bagage
De voorwaarden voor bijzondere bagage, zoals fietsen, surfplanken, huisdieren, golftassen, duikuitrusting enzovoort, verschillen per luchtvaartmaatschappij. Vaak moet er extra voor betaald worden afhankelijk van het gewicht en de vorm. Tevens brengen wij voor het verwerken van de verzoeken administratiekosten in rekening.
In de meeste gevallen moet je de bijzondere bagage vooraf aanmelden. Neem hiervoor contact op met één van onze reisspecialisten, of direct met de luchtvaartmaatschappij waarmee je vliegt. Zorg ervoor dat je de afmetingen en het gewicht bij de hand hebt zodat de aanvraag volledig verstuurd kan worden. Wij verwijzen je voor meer informatie naar de vervoersvoorwaarden van de luchtvaartmaatschappij.

Onder voorbehoud van wijzigingen
De bovengenoemde informatie is onder voorbehoud van wijzigen. Voor de meest actuele informatie kun je de vervoersvoorwaarden van de luchtvaartmaatschappij raadplegen. Deze zijn te vinden op de website van de betreffende airline.

Geen antwoord op je vraag?

Stel hieronder je vraag en wij sturen binnen 48 uur een reactie. Vertrekt u binnen 1 week dan adviseren wij u telefonisch contact op te nemen i.p.v. te mailen.

 
 

Verplicht veld