Meest gestelde vragen

Wat mag ik wel en niet meenemen

Vloeistoffen in de handbagage

Er zijn beperkingen voor het meenemen van vloeistoffen in de handbagage. Zie hieronder de regels zoals deze nu gelden
  • Vloeistoffen en gels die je van huis meeneemt, bijvoorbeeld voor je persoonlijke verzorging, mogen mee in verpakkingen van maximaal 100 ml.
  • Verzamel deze verpakkingen in een doorzichtig, hersluitbaar plastic zakje van maximaal één liter; maximaal één plastic zakje per reiziger.
  • Medicijnen, dieet- en babyvoeding mogen mee zonder de 100 ml beperking, als je kunt aantonen dat deze noodzakelijk zijn. Neem daarom een doktersverklaring voor je medicijnen mee. En als je reist met een baby (tot 1,5 jaar) mag de babyvoeding voor de reis ook mee in je handbagage.
  • Al jouw aankopen, ook op andere luchthavens, mogen mee in je handbagage. Zorg dat je aankopen met de kassabon in een verzegelde tas zitten.

Gevaarlijke stoffen
Wanneer je twijfelt of je bepaalde (gevaarlijke) goederen mee mag nemen, kun je contact opnemen met de luchthaven Schiphol, telefoonnummer 0900 - 72447465 (€0.30 p.m.) Wanneer je twijfelt of bepaalde (chemische/ontvlambare) stoffen mee genomen mogen worden, neem dan contact op met de Inspectie Verkeer en Waterstaat. Dit kan tijdens kantooruren op nummer +31 (0)70 3052444.

Op douane.nl kun je voorwaarden vinden over wat er wel of niet mag worden  ingevoerd in Nederland.


Geen antwoord op je vraag?

Stel hieronder je vraag en wij sturen binnen 48 uur een reactie. Vertrekt u binnen 1 week dan adviseren wij u telefonisch contact op te nemen i.p.v. te mailen.

 
 

Verplicht veld