Meest gestelde vragen

Wordt mijn bagage doorgestuurd bij een overstap?

Vlieg jij met een overstap naar je eindbestemming dan vraag je jezelf natuurlijk af wat er met jouw bagage gebeurt. In het geval dat je met dezelfde luchtvaartmaatschappij vliegt dan word je bagage automatisch wordt doorgelabeld. Dit houdt in dat jij je bagage bij vertrek incheckt en op de eindbestemming weer in ontvangst neemt, bij de overstap zorgt de luchtvaartmaatschappij ervoor dat jouw bagage mee gaat op de volgende vlucht. Het doorlabelen van bagage is alleen van toepassing op vluchten met een overstap binnen 24 uur.

Natuurlijk zijn er uitzonderingen en is het niet altijd gegarandeerd dat je bagage wordt doorgelabeld. Check dit daarom altijd nog even bij de incheckbalie op de dag van vertrek. 

Ik vlieg met dezelfde luchtvaartmaatschappij
Je bagage wordt altijd doorgelabeld naar jouw eindbestemming. De enige uitzondering is Amerika. Heb je een overstap in Amerika dan dien je altijd je bagage op te halen bij de bagageband en opnieuw in te checken voor de volgende vlucht.

Ik heb losse meerdere tickets voor mijn reis
Normaal gesproken word je bagage niet doorgelabeld als je losse tickets hebt geboekt. Vlieg je met dezelfde luchtvaartmaatschappij door, check dan bij de check in of het alsnog mogelijk is.

Ik vlieg met meerdere luchtvaartmaatschappijen
Je bagage wordt in de meeste gevallen automatisch doorgelabeld. De luchtvaartmaatschappijen hebben hier een samenwerkingsverband voor. Vraag dit wel altijd nog even na bij de check-in balie. De enige uitzonderingen zijn Amerika en Australie. Heb je een overstap in Amerika, dan dien je altijd je bagage op te halen bij de bagageband en opnieuw in te checken voor de volgende vlucht.

Twijfel je en heb je nog een vraag, stel deze dan via WhatsApp +316 50 22 25 24.

Geen antwoord op je vraag?

Stel hieronder je vraag en wij sturen binnen 48 uur een reactie. Vertrekt u binnen 1 week dan adviseren wij u telefonisch contact op te nemen i.p.v. te mailen.

 
 

Verplicht veld