Meest gestelde vragen

Online inchecken

In de meeste gevallen kun je vanaf 24 uur voor vertrek online inchecken via de website van de luchtvaartmaatschappij waarmee je vliegt. Hiermee voorkom je wachtrijen op de luchthaven en kun je na het afgaven van de bagage direct naar de douane controle.

Hoe werkt online inchecken?

  1. Ga naar de website van de luchtvaartmaatschappij waarmee je vliegt (kies hieronder)
  2. Klik op Online check in
  3. Vul de airline boekingscode, je achternaam en eventueel vertrekdatum/vluchtnummer  in
  4. Doorloop alle check in stappen, kies stoelen en boek eventueel bagage bij
  5. Print de instapkaart uit.

Het kan zijn dat de luchtvaartmaatschappij online inchecken bij bepaalde tickets niet aanbiedt of dat je vanaf een bepaalde vertrekplaats niet online kan inchecken. Inchecken kan dan gewoon op de luchthaven.

Bij Ryan Air, EasyJet en Wizzair is het verplicht om online in te checken. Zij berekenen kosten voor het inchecken op de luchthaven. Hoe dat precies in zijn werk gaat staat uitgelegd op je e-ticket/boekbevestiging.


Alle airlines

Klik hieronder op de betreffende luchtvaartmaatschappij waarmee je gaat vliegen en je wordt direct doorgestuurd naar de online check-in pagina van de luchtvaartmaatschappij. Mocht de luchtvaartmaatschappij van jouw reis er niet tussen staan ga dan naar de website van de desbetreffende luchtvaartmaatschappij.


Bovenstaande maatschappijen bieden een online incheckmogelijkheid vanaf Amsterdam. Voor eventuele vragen over online inchecken verwijzen wij je naar de telefoonnummers op de website van de vliegmaatschappij. We proberen de lijst up to date te houden maar het kan zijn dat er al veel meer mogelijkheden zijn.

Geen antwoord op je vraag?

Stel hieronder je vraag en wij sturen binnen 48 uur een reactie. Vertrekt u binnen 1 week dan adviseren wij u telefonisch contact op te nemen i.p.v. te mailen.

 
 

Verplicht veld