Meest gestelde vragen

Moeten de hoofdboeker en de reiziger overeenkomen

De hoofdboeker dient meerderjarig te zijn (hoeft niet mee op reis), is dus minimaal 18 jaar, en wordt aangemerkt als aanmelder. Dit is ook de persoon die eventueel de annulering doet. Daarmee is de hoofdboeker aansprakelijk voor alle verplichtingen die uit de overeenkomst voortvloeien. De (andere) reizigers blijven aansprakelijk voor hun eigen deel.

Boek je als hoofdboeker voor iemand die nog geen 18 is maar wel zelfstandig wilt reizen. Heel avontuurlijk, maar helaas is dit niet altijd mogelijk. Het verschilt per luchtvaartmaatschappij of je alleen de lucht in kan. Bekijk daarom even op de website van de luchtvaartmaatschappij wat de voorwaarden hiervan zijn.

Wanneer een minderjarige wel alleen kan reizen, moet de hoofdboeker die voor de minderjarige reiziger een vliegticket reserveert, aantonen dat ouders of voogden hiervoor toestemming hebben verleend.

Geen antwoord op je vraag?

Stel hieronder je vraag en wij sturen binnen 48 uur een reactie. Vertrekt u binnen 1 week dan adviseren wij u telefonisch contact op te nemen i.p.v. te mailen.

 
 

Verplicht veld