Meest gestelde vragen

Online reserveren - stap voor stap

Vliegtickets reserveren – stap voor stap

Het reserveren van voordelige vliegtickets is 24 uur per dag, 7 dagen per week online mogelijk op de website van Vliegtickets.nl. Vul je wensen in, kijk en vergelijk direct het actuele aanbod van meer dan honderden luchtvaartmaatschappijen, kies het beste reisschema en boek tegen meest voordelige tarief op dat moment.

Belangrijk: de persoon die de boeking maakt (hoofdboeker) dient minimaal 18 jaar oud te zijn. Indien er reizigers zijn onder de 16 jaar, zonder begeleiding van een volwassene is het mogelijk dat er vooraf begeleiding aangevraagd moet worden. Bij lowcostmaatschappijen is het in sommige gevallen zelfs verboden (o.a. Ryanair). Informeer jezelf hierover.

Online vliegtickets reserveren

Plaats een zoekopdracht
1. Ga naar www.vliegtickets.nl
2. De zoekbox is standaard ingesteld op het vinden van retour vliegtickets vanaf Amsterdam. Kies de eindbestemming, vul de heen- en terugreisdatum in, kies het aantal personen en klik op “Vind de beste vliegtickets”. Wil je vertrekken vanaf een andere luchthaven dan Amsterdam of een enkele reis boeken, dan kun je dit zelf aanpassen. Wil je meerdere bestemmingen en/of landen aandoen tijdens je reis? Kies dan voor de optie “meerdere bestemmingen” en vraag een vrijblijvende offerte aan per e-mail.

Wachtscherm
Je ziet nu een wachtscherm. De zoekopdracht wordt verwerkt en er wordt direct gekeken naar beschikbare vluchten.

Resultatenpagina
Je ziet op de resultatenpagina vluchten die ook daadwerkelijk beschikbaar zijn op dat moment, tegen het genoemde tarief. Onder de matrix wordt direct een bespaar tip gegeven indien aanwezig. Vaak betekent dit dat je goedkoper kunt vliegen vanaf een andere luchthaven.

 1. Gebruik de “verfijn resultaten” functie om sneller een geschikte vlucht te vinden
 2. Onder het kopje vluchtdetails, welke bij elke vlucht genoemd wordt kan je meer informatie over de vlucht zien. Eventuele stops en overstappen worden hier ook genoemd.
 3. De prijs die je ziet is altijd exclusief eenmalige boekingskosten a € 29.50. Er wordt ook een Air Miles prijs genoemd wanneer je in stap 2 Air Miles punten inwisselt voor korting.
 4. Een vlucht gevonden die aan je wensen voldoet? Klik dan op de “Selecteer” en boek je vliegtickets
 5. Je vlucht wordt nu geselecteerd. Staat er geen geschikte vlucht voor je tussen? Zoek dan rond je datum.

Stap 1 - Gegevens
Je ziet nu jouw geselecteerde vlucht inclusief de mogelijk tot het bekijken van de Annuleringsvoorwaarden | Bagagevoorwaarden | Wijzigingsvoorwaarden.

 1. Reizen zonder zorgen - Kies je verzekering. Bij de Vliegtickets.nl Combinatieverzekering bespaar je direct 5%.
 2. Wie zijn de reizigers? Vul de reizigers die gaan vliegen in met de juiste namen.

Let op: vul de namen in zoals ze in het paspoort genoemd worden, deze komen op het e-ticket te staan. De luchtvaartmaatschappij kan de reiziger weigeren wanneer de naam op het e-ticket niet overeenkomt met het paspoort.

Voornaam – De eerste voornaam zoals in het paspoort, roepnaam is niet mogelijk. Gebruik geen koppeltekens, vreemde leestekens of spaties
Achternaam – achternaam zoals in het paspoort, gehuwde vrouwen vullen alleen hun meisjesnaam in
Gebruik geen koppeltekens, vreemde leestekens of spaties

2.1   Boek bagage bij indien nodig. Bij de meeste maatschappijen is ruimbagage inbegrepen. Dit geldt niet voor lowcostmaatschappijen*, je kunt deze tegen gereduceerde kosten direct bijboeken

3.     Hoe kunnen we je bereiken? – Vul alle NAW gegevens in. Let op dat je het e-mailadres goed invult, zodat je alle communicatie omtrent je boeking goed kunt ontvangen. Vergeet ook niet om een mobiel nummer op te geven, we zullen je hier ook informatie op toesturen wanneer je een in Stap 2 - Betalen  een Full of Extra service pakket afsluit.

4.     Klik op “Verder naar betalen”

Stap 2 - Betalen

Je ziet nu jouw ingevoerde gegevens. Controleer alle gegevens goed en pas ze aan indien nodig door op “wijzig je gegevens” te klikken.  Je gaat dan terug naar Stap 1 – Gegevens.

 1. Reizen zonder zorgen – Sluit een servicepakket af en wees optimaal voorbereid op reis. Het Extra service pakket wordt het meest afgesloten.
 2. Maak je boeking compleet – reserveer voordelig een parkeerplaats bij Schiphol, doe wat voor het milieu en doneer een boom in het Nationaal Bossenfonds en/of sluit de Mobiele Reisassistent af.  
 3. Air Miles inwisselen – Heb je Air Miles en wil je korting op je reis? Log dan in bij Air Miles en bepaal zelf hoeveel Air Miles je inwisselt voor korting je reis. Er is altijd een maximale korting ingesteld.
 4. Hoe wil je betalen – Kies je betaalmogelijkheid. Voor sommige betaalmogelijkheden wordt een toeslag gerekend.
 5. Ga akkoord met de voorwaarden en kies “Maak boeking” Je gaat nu naar de betaalomgeving van de bank. Bij kiezen van “maak boeking”, maak je een definitieve boeking. Wijzigings- en annuleringskosten zijn daarna voor de boeker.
Stap 3 – Bevestiging
Na betaling kom je op de bevestigingspagina. Wij zullen direct de boekbevestiging per e-mail toesturen.

Je vliegtickets worden uitgegeven door Otravo B.V. waar Vliegtickets.nl onderdeel van is.

Geen boekingsbevestiging ontvangen, klik dan hier.

Geen antwoord op je vraag?

Stel hieronder je vraag en wij sturen binnen 48 uur een reactie. Vertrekt u binnen 1 week dan adviseren wij u telefonisch contact op te nemen i.p.v. te mailen.

 
 

Verplicht veld