Meest gestelde vragen

Informatie reizen Verenigde Staten - ESTA

Reis je naar of via de Verenigde staten? Dan is het verplicht om een elektronische reistoestemming  ESTA aan te vragen voordat je aan boord gaat van een vliegtuig of schip. Dit geldt dus ook als je alleen een overstap maakt in de VS.

Elektronisch visum VS aanvragen
De aanvraag dient uiterlijk 72 uur voor je vertrek van je reis te zijn aangevraagd. In de meeste gevallen krijg je binnen een paar minuten bericht of je aanvraag akkoord is. Je ontvangt hier geen schriftelijke bevestiging of document van, maar de aanvraag wordt gekoppeld aan je paspoortnummer. Via Visa4All kun je het visum aanvragen, prijs is vanaf 40 euro afhankelijk van de wisselkoers.
Via de officiële ESTA website zijn de kosten ongeveer $14,- maar kun je alleen per creditcard betalen.

Een ESTA visum is 2 jaar geldig. Heb je eerder een ESTA aangevraagd en is deze nog geldig dan hoef je alleen je reisgegevens aan te passen.

Belangrijk
Je dient in het bezit te zijn van een geldig Nederlands paspoort met een chip, dit geldt ook voor meereizende kinderen. Voor overige nationaliteiten raden wij je aan contact op te nemen met het desbetreffende consulaat of ambassade.

 

Geen antwoord op je vraag?

Stel hieronder je vraag en wij sturen binnen 48 uur een reactie. Vertrekt u binnen 1 week dan adviseren wij u telefonisch contact op te nemen i.p.v. te mailen.

 
 

Verplicht veld