Meest gestelde vragen

Overstap tijdens de reis

Overstap onderweg

Het komt regelmatig voor dat je met een overstap naar je eindbestemming vliegt. Hoe werkt dit nu precies? In de meeste gevallen check je je bagage in op de luchthaven van vertrek en wordt deze doorgelabeld naar de eindbestemming. Is dit het geval, dan hoef je je hier tijdens je overstap niet om te bekommeren. Voor meer informatie over bagage doorlabelen klik hier.

Wanneer  je aankomt op de luchthaven waar je dient over te stappen blijf je in het zg. transfer gedeelte. Hier hangen schermen waarop alle vertrekkende vluchten met bijbehorend gatenummer worden vermeld. Zoek jouw doorvlucht op en je weet naar welke gate je moet lopen om aan boord te kunnen gaan.

Inter-Airport overstap

Soms is de voordeligste of de snelste route naar je bestemming via een overstap tussen twee verschillende airports, de zogenaamde inter-airport overstap. Hierbij kom je aan op een andere luchthaven dan van waar je vertrekt. Dit kan voorkomen wanneer de stad waar jij overstapt bediend wordt door verschillende luchthavens. Een bekend voorbeeld hiervan is Londen, maar ook New York, Istanbul en Tokyo zijn bestemmingen waar de inter-airport overstap voor kan komen.

Wat betekent dit voor jou als reiziger? De luchtvaartmaatschappij verwacht van je dat je zelf uitzoekt hoe jij en je bagage van de ene naar de andere luchthaven reizen. Ook de kosten hiervan komen voor je eigen rekening. Wel iets om rekening mee te houden dus. Wil je tijdens het boekingsproces weten hoe jouw overstap er uitziet, klik dan op het linkje 'vluchtdetails' onder het door jou gekozen reisschema. Hier zie je precies via welke airport(s) de reis verloopt.

Hieronder geven we je voor een aantal overstap-bestemmingen informatie over hoe je de overstap kunt regelen.

Londen

Londen wordt bediend door wel zes verschillende luchthavens. Je kunt er voor kiezen om vooraf een transfer te boeken tussen de twee luchthavens. Zie hiervoor de Plan Your Ride pagina.

Geef je de voorkeur aan het openbaar vervoer, dan hebben wij hieronder een aantal websites voor je waar je meer informatie vindt:

https://www.heathrow.com/transport-and-directions/travel-between-airports

https://www.stanstedairport.com/to-and-from-the-airport

https://www.london-luton.co.uk/to-and-from-lla/travelling-on-to-another-airport

https://www.gatwickairport.com/to-and-from/gatwick-to-london/to-other-airports/

https://www.londoncityairport.com/visitingtheairport/page/betweenairports

http://southendairport.com/getting-to-and-from

New York

New York wordt bediend door de internationale luchthavens John F. Kennedy (JFK), Newark en La Guardia. Transfers tussen de verschillende luchthavens worden uitgevoerd door o.a. de AirTrain en verschillende busmaatschappijen Voor meer informatie zie: https://www.airport-jfk.com/connection-between-new-york-airports.php . Voor het vervoer tussen La Guardia en Newark kun je het best een privé luchthaven transfer boeken. Om stress tijdens de reis te voorkomen is het handig om de transfer vooraf te boeken.

Voor de tijd die nodig is tussen het moment van landen en het moment van vertrek kun je de volgende tijden aanhouden:

Aankomst JFK van buiten de VS, vertrek Newark: 4,5 uur
Aankomst JFK van binnen VS, vertrek Newark: 4 uur

Aankomst Newark van buiten de VS, vertrek JFK: 4,5 uur
Aankomst Newark van binnen VS, vertrek JFK: 4 uur
Aankomst JFK van buiten de VS, vertrek LaGuardia: 3,5 uur
Aankomst JFK van binnen VS, vertrek LaGuardia: 3 uur
Aankomst Newark van buiten de VS, vertrek LaGuardia: 4,5 uur
Aankomst Newark van binnen VS, vertrek LaGuardia: 3,5 uur

Aankomst LaGuardia van binnen VS, vertrek JFK: 4 uur
Aankomst LaGuardia van binnen VS, vertrek Newark: 4,5 uur

Istanbul

Er zijn twee internationale luchthavens in Istanbul; Atatürk en Sabiha Gokcen. Wanneer je een ticket hebt geboekt met een inter-airport overstap kun je er voor kiezen om per bus van de ene naar de andere luchthaven te reizen. De Havatas Bus biedt vervoer aan van beide luchthavens naar Taksim. Dit betekent dus dat je altijd in Taksim moet overstappen om van de ene naar de andere luchthaven te reizen. Zonder verkeershinder zou de transfer je ongeveer 2 uur kosten. Het is echter vaak erg druk in en rond Istanbul, dus houdt er rekening mee dat de transfertijd één tot twee uur langer kan duren. Een andere mogelijkheid is om per bus en ferry te reizen. Tevens is er de mogelijkheid om een shuttle te boeken tussen de twee airports. Voor meer informatie zie: https://www.sabihagokcen.aero/passengers-and-visitors/transport-and-parking/transportation/easy-access-to-ataturk-airport

Tokyo

Tokyo kent twee internationale luchthavens: Narita en Haneda. Je kunt per trein reizen tussen beide luchthavens (wel met overstap). De benodigde tijd is anderhalf tot twee uur. Tevens is er de mogelijkheid om je per airport shuttle tussen de twee luchthavens te verplaatsen. In dat geval heb je ongeveer anderhalf uur nodig. Voor meer informatie over de verschillende transportmogelijkheden zie: https://www.haneda-airport.jp/inter/en/access/traffic.html .

Geen antwoord op je vraag?

Stel hieronder je vraag en wij sturen binnen 48 uur een reactie. Vertrekt u binnen 1 week dan adviseren wij u telefonisch contact op te nemen i.p.v. te mailen.

 
 

Verplicht veld