Meest gestelde vragen

Zuid-Afrika en Namibië - Kinderen onder 18 jaar geboorteakte mee

Voor reizen naar Zuid-Afrika en Namibië moet je als reizende ouder met een kind onder de 18 jaar een geboorteakte kunnen overleggen.

Wat betekent dit:
Reis je als ouder met een kind onder de 18 jaar dan dien je de originele geboorteakte, met hierop informatie van de ouders, te kunnen laten zien. Voor Namibië geldt dat dit certificaat in het Engels vertaald moet zijn. Let op: het betreft hier dus niet een uittreksel uit het gemeenteregister.

Reis je dus als ouder vanuit Nederland naar Zuid-Afrika of Namibië met kinderen onder de 18 jaar, dan dien je dus vooraf een geboorteakte aan te vragen in de gemeente waar het kind geboren is.
Reis je als gescheiden ouder met een kind onder de 18 jaar, dan dien je naast de geboorteakte, ook een schriftelijke toestemming te hebben van de andere ouder welke ondertekend is door gemeente waar het kind geboren is, de Zuid-Afrikaanse ambassade in Den Haag of de ambassade van Namibië in Brussel of door een notaris.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met de ambassade van Zuid-Afrika of Namibië.

Geen antwoord op je vraag?

Stel hieronder je vraag en wij sturen binnen 48 uur een reactie. Vertrekt u binnen 1 week dan adviseren wij u telefonisch contact op te nemen i.p.v. te mailen.

 
 

Verplicht veld