Meest gestelde vragen

EU rechten vliegtuigpassagiers

Welke rechten heeft u als vliegtuigpassagier?

Sinds februari 2004 bestaat er binnen de Europese Unie een wet die uw rechten als vliegtuigpassagier regelt. Deze wet is vastgelegd in de EC Verordening 261/2004.

Deze verordening beschermt de passagier in het geval van een vertraagde vlucht, omgeboekte vlucht, geannuleerde vlucht of overboekte vlucht en bepaalt welke schadevergoeding gegeven moet worden.

EU Verordening 261/2004 is van toepassing op alle vluchten die een vlucht uitvoeren binnen de Europese Unie, alle vluchten die vertrekken vanuit de Europese Unie naar een land buiten de Unie ongeacht het land van registratie van de vliegtuigmaatschappij en alle vluchten die aankomen in een EU land en die uitgevoerd worden door een Europese luchtvaartmaatschappij.

EU Klachtenformulier
Heeft u te maken gehad met een omboeking, annulering, vertraging of instapweigering? Dan heeft u mogelijk recht op een schadevergoeding die kan oplopen tot € 600,- per persoon. U moet hiervoor een klachtenformulier invullen en opsturen naar de luchtvaartmaatschappij.

Vliegtickets.nl werkt samen met Greenclaim.nl. U kunt uw klacht indienen en Greenclaim.nl zal namens u een klacht indienen bij de luchtvaartmaatschappij en zorgt ervoor dat eventueel middels een gerechtelijke procedure de schadevergoeding aan uw wordt uitbetaald.

Houd uw ticket en/of reserveringsnummer van uw vertraagde vlucht bij de hand!

Meer informatie over Vliegtickets.nl Service Claim.

Geen antwoord op je vraag?

Stel hieronder je vraag en wij sturen binnen 48 uur een reactie. Vertrekt u binnen 1 week dan adviseren wij u telefonisch contact op te nemen i.p.v. te mailen.

 
 

Verplicht veld