Meest gestelde vragen

Hoeveel bedragen de annuleringskosten

Elk tarief heeft afzonderlijk zijn eigen regels ten aanzien van annuleren. Deze voorwaarden staan tijdens het boekingsproces aangegeven in stap 1 onder "annuleringsvoorwaarden". Dit zijn de annuleringskosten die de luchtvaartmaatschappij rekent als je jouw reservering wilt annuleren. Indien je twijfelt, neem dan telefonisch contact op. Zo weet je zeker of het door jou gekozen tarief tegen kosten geannuleerd mag worden. Bij de meeste vliegtickets zijn de annuleringskosten 100%. Dit betekent dat teruggave van de reissom, conform de voorwaarden van de luchtvaartmaatschappij, niet mogelijk is.

Veel luchtvaartmaatschappijen hanteren in geval van een no-show afwijkende annuleringkosten. Wat precies als no-show wordt beschouwd, verschilt per luchtvaartmaatschappij. Sommige maatschappijen hanteren de regel dat er geen restitutie meer mag worden aangevraagd na de oorspronkelijk vertrekdatum. Houd er rekening mee dat wij na het doorgeven van de annulering minimaal twee werkdagen hanteren om een restitutieverzoek te verwerken.

Annuleren boeking lowcostmaatschappij
Een vliegticket annuleren van een lowcostmaatschappij geeft nooit recht op restitutie. Wel zijn er vaak mogelijkheden tot het wijzigen van je vliegticket tegen kosten en een eventueel tariefsverschil. Wil je wijzigen, neem dan zelf contact op met desbetreffende maatschappij.

Annuleren Charter/Vakantievlucht
De annuleringskosten voor een chartervlucht worden bepaald aan de hand van de ANVR Voorwaarden. De annuleringskosten worden hoger naarmate de vertrekdatum nadert. Vind ze terug onder: Annuleringsvoorwaarden vakantie en chartervluchten.

Annuleringskosten
De totale annuleringskosten bestaan uit de kosten die de luchtvaartmaatschappij berekent en de kosten die WTC.nl hanteert om de annulering te verwerken.

Let op: Annuleringen kunnen alleen worden verwerkt indien de hoofdboeker de annulering aan ons doorgeeft.

Onze boekingskosten, verzekeringen en andere afgesloten producten ontvangt u niet retour bij annuleringen.

Geen antwoord op je vraag?

Stel hieronder je vraag en wij sturen binnen 48 uur een reactie. Vertrekt u binnen 1 week dan adviseren wij u telefonisch contact op te nemen i.p.v. te mailen.

 
 

Verplicht veld