Meest gestelde vragen

Wijzigen van je vliegticket

Kan ik mijn vluchtdatum -of route wijzigen?

 

Of het mogelijk is om je vluchtdatum -of route te wijzigen hangt af van het ticket dat je hebt geboekt. Ieder ticket heeft zijn eigen voorwaarden. De voorwaarden van jouw ticket vind je tijdens het boeken in de betaalstap.

In veel gevallen staat de airline wijzigingen toe tegen wijzigingskosten. Soms zijn de voorwaarden zo streng dat je niet mag wijzigen. Wil je in zo’n geval toch op een andere datum reizen of een andere route vliegen dan zit er niets anders op dan een nieuw ticket te kopen.

 

Let bij een wijziging van je vlucht op de geldigheid van je reisdocumenten en eventuele visa. Houd er rekening mee dat extra aangekochte services zoals stoelen, bagage en/of maaltijden ook gewijzigd moeten worden.

Heb je een spelfout gemaakt in je naam op het ticket? Neem dan zo snel mogelijk en bij voorkeur dezelfde dag nog contact met ons op. Wij doen ons best voor je om bij de airline je naam aan te passen. Wanneer de airline hier kosten voor berekent zullen we deze aan je moeten doorberekenen. Sommige airlines staan naamswijzigingen niet toe, dus zul je een nieuw ticket moeten kopen. Een volledig andere naam op het ticket is in de meeste gevallen niet toegestaan.

 

Wat kost het om mijn vlucht te wijzigen?

 

Als je volgens de voorwaarden je ticket mag wijzigen berekent de airline wijzigingskosten. Het kan voorkomen dat de nieuwe vlucht waarmee je wilt vliegen duurder is. Het verschil in prijs wordt dan doorberekend aan je. Voor het aanpassen van je ticket berekenen wij EUR45 wijzigingskosten*.  Samengevat moet je dus rekening houden met de volgende kosten: 

  • Wijzigingskosten airline
  • Eventueel tariefsverschil
  • Wijzigingskosten Vliegtickets.nl

 

Hoe kan ik mijn vlucht wijzigen?

 

Wanneer je hebt besloten om je vlucht te wijzigen, neem je contact op met onze klantenservice.  Je ontvangt binnen 24 uur een betaallink per e-mail met de kosten van de wijziging. Je kunt op dat moment beslissen of je de wijziging definitief wilt doorzetten of niet. Betaal je via de link dan zal je wijziging worden doorgevoerd. Betaal zo snel mogelijk. Totdat de betaling is gedaan en het ticket is aangepast kunnen de kosten nog wijzigen. Als je geen gebruik maakt van de betalingslink dan zal je ticket niet worden gewijzigd. 

Let ook op de volgende zaken:

Controleer bij een wijziging of je reisdocumenten en eventuele visa nog voldoen. Voor informatie hierover kun je terecht bij Visa4all 

Ook goed om over na te denken: Denk aan het wijzigen van je bijgeboekte bagage en/of stoelen. Neem hiervoor contact op met de airline.

Wil je weten welke fouten je tijdens het boeken beter niet kunt maken? Lees dan onze blog. Voorkomen is beter dan genezen!

 

Geen antwoord op je vraag?

Stel hieronder je vraag en wij sturen binnen 48 uur een reactie. Vertrekt u binnen 1 week dan adviseren wij u telefonisch contact op te nemen i.p.v. te mailen.

 
 

Verplicht veld