Getoonde prijzen zijn vanaf-prijzen, exclusief € 29,90 boekingskosten.

Een auto huren in Spanje is een fiësta!

Een auto huren in Spanje brengt je ver! Vorige week huurden we nog een auto in de #2 autohuurbestemming Italië om te genieten van La Dolce Vita. We blijven in Europa en maken een vlucht naar de absolute #1 bestemming voor autohuur: Spanje. Met zoveel mooie steden, zonovergoten eilanden, heerlijke gerechten en verschillende landschappen en culturen is Spanje een terechte winnaar. Een auto huren in Spanje is goedkoop, snel geboekt en onmisbaar. Een ding is zeker, deze roadtrip langs Madrid, Valencia en Barcelona is een waar fiësta!

? Wat is de beste reistijd voor Spanje?

Hoewel de meeste toeristen Spanje bezoeken tussen mei en september, is dat niet per definitie de beste reisperiode voor iedere reiziger. Zo kan het er ’s zomers behoorlijk heet zijn en hittegolven zoals afgelopen zomer, komen steeds vaker voor. In Spanje vind je drie klimaten: het mediterraan klimaat op de eilanden, een landklimaat in het binnenland en een zeeklimaat in het noorden en noordwesten. Ontsnap aan de Nederlandse winter en vier je vakantie bijvoorbeeld op de Canarische eilanden. In het voor- of najaar vlieg je voordelig naar Málaga voor een heerlijke roadtrip door Andalusië. Of huur een auto en bezoek de mooiste steden van Spanje, afgewisseld met een dagje strand. In de zomer vlieg je voor een verkoelende zeebries en een culinair avontuur naar Bilbao, bijvoorbeeld als stedentrip, in Spaans Baskenland. Zoals je ziet, Spanje is het hele jaar een goed idee!

Blog auto huren Soanje Barcelona

Wij ❤ Spanje! Waarom?

  • Ruime keuze uit heel veel voordelige vliegtickets naar meerdere bestemmingen;
  • Gemakkelijk en goedkoop een auto huren;
  • Lekker en betaalbaar eten en drinken;
  • Groot aanbod van accommodaties voor ieders budget;
  • Grote kans op lekker weer;
  • Korte vliegafstand, binnen no-time lig je op een zonnig strand;
  • Afwisselende landschappen en interessante steden;
  • Interessante cultuur en historie;
  • En ga zo nog maar even door…

Blog Autohuur spanje Madrid

 ?? Auto huren in Spanje: route ‘Langs de Spaanse steden’

Dag 1-2

We vliegen voor ons laatste avontuur naar een van de mooiste steden van Europa: Madrid. Deze boeiende, culturele stad vraagt om een langer bezoek. Dus we besluiten hier drie dagen te verblijven. Dit blijkt een uitstekend idee, want in Madrid moet je eerst even citytrippen voordat je een auto huurt. Laat je betoveren door imposante gebouwen en interessante musea, zoals Museo Nacional del Prado en museum Thyssen Bornemisza. Vergeet in deze koninklijke stad ook niet een kijkje te nemen bij Palacio Real en het Real Madrid Stadion. Ook voor shopaholics, zoals ik, is Madrid the place to be. Ontdek de hippe wijk van Madrid, Malasaña, met vintage boetiekjes en gezellige barretjes. Hou je van lekker eten en wil je er ’s avonds ook lekker op uit? Ook dan ben je aan het juiste adres in deze verrassende food-stad, waar je makkelijk je hart aan verliest. Ik ben om!

Blog auto huren spanje 1

Dag 3

Vandaag start onze roadtrip! We halen onze huurauto op en maken vandaag een tocht van bijna 400 kilometer richting onze volgende stop: Valencia. Tijdens deze rit komen we langs charmante steden en dorpjes en brengen we een bezoek aan Cuenca. Een prachtige, historische plaats met smalle straatjes, pleintjes en mooie gebouwen. Deze bijzondere stad staat ook op de werelderfgoedlijst van UNESCO en is echt een must-see. Na een lekkere lunch stappen we weer in onze huurauto. We rijden verder richting Requena, via mooie wegen en langs wijnvelden. Hier bezoeken we Bodega Las Coviñas  voor een wijnproeverij. Helaas was ik de BOB, dus even geen proeverij voor mij maar ik heb wel een flesje gekocht voor een ander moment. Daarna vervolgen wij met onze huurauto de roadtrip naar Valencia voor twee overnachtingen. Valencia ligt aan zee, dus een strandje pakken of een strandwandeling maken, staat zeker op de agenda.

Blog auto huren Spanje Valencia

Dag 4

Mijn collega’s zijn afgelopen zomer voor 24 uur naar Valencia gevlogen. Bekijk de highlights en lees de tips in de Valencia-blog en zie wat je er in 24 uur allemaal ziet en doet. Wij vonden Valencia ook erg verrassend, zowel qua architectuur als historie. Mooie pleinen en terrassen en het hele jaar door zijn er muziek-events en tentoonstellingen. In de omgeving van Valencia liggen schitterende natuurparken met veel verschillende diersoorten zoals in het Parque Natural de la Albufera. Zoek je nog een leuke stedentrip, denk dan aan Valencia!

Tip: huur een fiets en ontdek nog meer van deze stad.

 Blog Auto huren Spanje

Dag 5

Vandaag gaan we vroeg op pad om naar een van de populairste steden ter wereld te rijden: Barcelona. Vanuit Valencia ga je met je huurauto langs de kust omhoog, richting de stad Castellón de la Plana. Hier moet je echt even stoppen voor een wandelingetje door het historische centrum. Leuk weetje, de musea zijn hier iedere dag gratis te bezoeken! De autorit richting Barcelona (ongeveer 350 km) voert je voornamelijk langs de kust. Sla vooral ook eens af. Richting het strand of meer naar het binnenland.

Wij maken ook nog een lunch-stop in Peñíscola. Een pittoresk kustplaatsje dat om een 14e-eeuws kasteel (filmlocatie in Game of Thrones) is gebouwd. Het fijne van een auto huren is dat je zo flexibel bent en stopt waar en wanneer je wil. We rijden verder richting Tarragona, een mooie kustplaats waar je nog ruïnes uit de Romeinse tijd vindt. De bekendste is het amfitheater aan zee. Stop bij in de bekendste winkelstraat een ijsje te eten. Dan stappen we weer in om de laatste 100 kilometer naar Barcelona te rijden. In Barcelona verblijven wij ook twee nachten. Wij hebben een hotel geboekt in de wijk Barceloneta, vlakbij het strand en parkeren onze auto in de parkeergarage.

Tip: Wil je de reis naar Barcelona onderbreken met een overnachting? Dan is de badplaats Sitges zeker een goed idee. Een historisch centrum, gezellig boulevard en mooie stranden wachten op je.

Blog auto huren Spanje-Barcelona omgeving

Dag 6-7

In Barcelona zelf vermaak je je met gemak een paar dagen. Met zoveel highlights, zoals Park Güell, de Sagrada Familia, voetbalstadion Camp Nou en een bruisend stadsleven is onze dag snel gevuld. Boek hier alvast je tickets en omzeil lange wachtrijen. Wil je naar het strand? Ook dat ligt op een steenworp afstand. Trek gekregen? Op culinair gebied heeft Barcelona heel veel te bieden, check de Barcelona food-blog voor de beste restaurant-tips.

Omdat we de huurauto in Madrid ophalen en in Barcelona inleveren betalen we een inlevertoeslag (drop-off fee) bij de autoverhuurder. Als je je huurauto nog even aanhoudt en iets later terug vliegt, dan is er ook om Barcelona heen nog genoeg te ontdekken. Zo is het mystieke bergstadje Montserrat (gekartelde berg) zeker de moeite waard om met je huurauto naartoe te rijden. Laat je betoveren door de indrukwekkende rotsformaties en de adembenemende uitzichten. Wij besluiten om hier de laatste dag van ons verblijf met de huurauto naartoe te rijden. We vliegen eind van de middag terug vanaf Barcelona-El Prat Airport.

Heb je nog meer tijd? Ontdek dan de provincie Gerona. Deze provincie ligt boven Barcelona en verwelkomt je met haar authentieke steden als Figueres en Girona. Een terugvlucht vanaf Girona Airport is dan een slimme keuze.

 ? Auto huren route ‘Langs de Spaanse steden’ samengevat (7 dagen)

  • Madrid (2 nachten)
  • Valencia (2 nachten)
  • Barcelona (2 nachten)

Boek jouw voordelige vliegtickets naar Madrid vanaf € 36 p.p. Of maak de reis in omgekeerde volgorde en boek voordelige vliegtickets naar jouw startpunt Barcelona vanaf € 31 p.p.*

Blog auto huren Barcelona strand

Belangrijke informatie voor een auto huren in Spanje: 

  • De hoofdbestuurder moet in het bezit zijn van een geldige creditcard.
  • Boek op tijd jouw autohuur. Zo profiteer je nog van de laagste prijzen.
  • De minimale leeftijd om een auto te huren is 23 jaar, maar sommige lokale autoverhuurbedrijven hebben afwijkende leeftijdseisen.
  • Je moet minimaal 1/2 jaar in het bezit zijn van een geldig rijbewijs.
  • Er kan een jonge bestuurderstoeslag gelden.
  • Als je Spanje nog intenser wilt beleven, kies dan eens voor een cabrio. Wees er wel vroeg bij, want ze zijn erg populair.
  • Lees ook: de auto huren reistips!

Auto huren top 5: check ✔️

Dit was alweer de laatste blog uit de reeks van dé vijf autohuurbestemmingen. Weet je nog de eerste autohuurbestemming Australië, waar we met onze huurauto de schitterende kustlijn van de Great Ocean Road verkenden? En wat denk je van onze avontuurlijke autorondreis door Zuid-Afrika? Of ben jij geïnspireerd geraakt door die ultieme roadtrip door Florida? Gaat jouw hart sneller kloppen van een rondreis in Italië of staat Spanje bij jou ook op #1 om een auto te huren? Bekijk voordat je de weg op gaat nog even de belangrijkste informatie over een auto hurenSafe journey!

*Dit zijn de vanaf-prijzen op het moment van plaatsen van de blog. Deze veranderen constant dus check de site voor de meest up-to-date tarieven.

Doe mee aan de discussie

Vind je vliegtickets hier!

Gerelateerde blogs

Ik zei opnieuw ja tegen het veelzijdige Malta!

Ik ben vroeger een keertje naar Malta geweest, een jongerenvakantie. Ik hoef je dus ook niet te vertellen dat ik behalve het strand en de uitgaansstraat van St. Julians weinig van het eiland heb gezien. Achteraf natuurlijk zonde, maar ja……

Last-minute vliegen in coronatijd: hier moet je op letten

Last-minute vliegen naar de zon verloor de laatste jaren aan populariteit omdat ticketprijzen kort voor vertrek vaak niet goedkoper bleken te zijn, dus kozen we voor vroegboeken. Zo vlogen we voor een stedentrip naar indrukwekkende steden zoals New York, Barcelona en Venetië. We verlegden onze grenzen voor avontuur, cultuur…

Nieuw: deel je reisvoorkeuren en maak kans op € 50 reistegoed!

Hi, wat voor type reiziger ben jij? We willen je graag wat beter leren kennen. Deel je reisvoorkeuren met ons en ontdek wat voor type reiziger je bent. Wij matchen jouw voorkeuren met bijpassende bestemmingen en de beste reisdeals. En dan het leukste onderdeel: door mee te doen maak je…

Ik zei opnieuw ja tegen het veelzijdige Malta!

Ik ben vroeger een keertje naar Malta geweest, een jongerenvakantie. Ik hoef je dus ook niet te vertellen dat ik behalve het strand en de uitgaansstraat van St. Julians weinig van het eiland heb gezien. Achteraf natuurlijk zonde, maar ja……

Last-minute vliegen in coronatijd: hier moet je op letten

Last-minute vliegen naar de zon verloor de laatste jaren aan populariteit omdat ticketprijzen kort voor vertrek vaak niet goedkoper bleken te zijn, dus kozen we voor vroegboeken. Zo vlogen we voor een stedentrip naar indrukwekkende steden zoals New York, Barcelona en Venetië. We verlegden onze grenzen voor avontuur, cultuur…

Nieuw: deel je reisvoorkeuren en maak kans op € 50 reistegoed!

Hi, wat voor type reiziger ben jij? We willen je graag wat beter leren kennen. Deel je reisvoorkeuren met ons en ontdek wat voor type reiziger je bent. Wij matchen jouw voorkeuren met bijpassende bestemmingen en de beste reisdeals. En dan het leukste onderdeel: door mee te doen maak je…

Vliegtickets.nl/blog maakt gebruik van cookies

Deze worden gebruikt voor verschillende doeleinden. Door op 'Alle cookies' te klikken ga je akkoord met onze Privacy- en cookieverklaring en ontvangen wij de niet-functionele cookies. Via deze niet-functionele cookies kan Vliegtickets.nl/blog jou op een andere site o.a. benaderen op basis van de door jou bezochte pagina's.

Toon meer
Alle cookies Nodige cookies