Getoonde prijzen zijn vanaf-prijzen, exclusief € 29,90 boekingskosten.

Dit zijn dé bestemmingen voor jouw herfstvakantie!

De dagen worden korter, de temperatuur gaat omlaag en de bladeren veranderen langzaam van kleur. We ontkomen er écht niet meer aan: herfst is coming. Wel de perfecte reden om eens na te denken over jouw herfstvakantie! Ontsnap jij nog even naar de zon? Dit zijn dé vijf bestemmingen voor de herfstvakantie van 2018. Ook zo benieuwd naar de #1? Scrollen maar…

#5 Tel Aviv – Israël

De New York Times heeft deze metropool van Israël niet voor niets The Mediterranean Capital of Cool genoemd. Welkom in de culturele en commerciële hoofdstad van Israël. Tijdens je vakantie in Tel Aviv is er altijd wel iets nieuws te ontdekken. Het heeft het oude én het moderne, prachtige stranden en toffe clubs voor een avondje stappen.

De volgende ochtend verdwaal je in Old Jaffa, het oude centrum van de stad. Dit was vroeger een belangrijke havenstad. Doordat het aan zee ligt, is er aan fantastische uitzichten geen gebrek. Binnen de oude stadsmuren vind je kleine steegjes met vrolijkgekleurde gevels en verstopte winkeltjes. Buiten de stadsmuren bezoek je de straatmarkten om souvenirs en heerlijke Israëlische delicatessen te kopen.

Doordat er zoveel te doen is, is het soms lastig om alles lopend te ontdekken. En wat is er nou fijner voor ons Nederlanders om gewoon lekker op de fiets te stappen? Op iedere straathoek vind je ze, dus laat ze vooral niet staan… Je herkent de fietsen aan hun felgroene kleur. Fiets over Rothschild Boulevard, door de haven of stop eens bij een van de leukste wijken in Tel Aviv: Neve Tzedek. Wil je liever een fietstour doen tijdens je vakantie, zodat je ook meer leert over de stad? Dat regel je via Baja-bikes.

Herfstvakantie 2018: bestemming Tel Aviv, Israël

Vliegtickets voor Tel Aviv in de herfstvakantie v.a. € 165 *

#4 Ibiza – Spanje

Ja, ja… We weten dat Ibiza de naam party island draagt, maar laten we niet meteen in hokjes praten. Deze Spaanse bestemming heeft écht veel meer te bieden. Natuurlijk vind je er nog steeds wereldberoemde clubs. De legendarische Ushuaïa mag je zeker niet overslaan als je het nachtleven wilt ontdekken. Voor de grootste DJ’s is Ibiza nog steeds dé bestemming om te draaien (denk aan onze eigen Armin van Buuren en Hardwell).

Maar ja, er is dus écht meer te doen. Prachtige stranden in overvloed. Zelfs zoveel dat het onmogelijk is om deze in één vakantie te bezoeken (of je moet een enkeltje geboekt hebben). Van prachtige baaien tot lange, goudkleurige stranden en verborgen pareltjes. Of je nu je innerlijke hippie wilt vinden met een bongosessie aan het water of gewoon een klein strandje wilt bezoeken om even heerlijk bij te komen. Je vindt gegarandeerd jouw favoriete plekje!

Wil jij daarnaast nog wat historisch Ibiza ontdekken tijdens je vakantie? Ga dan naar Dalt Vila, ook wel bekend als de bovenstad van Ibiza Old Town. Deze heeft zelfs een plekje gekregen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en dat is niet zonder reden. Het is een pittoresk stadje waar je heerlijk verdwaalt in het doolhof van kleine straatjes. Je moet sowieso even helemaal naar boven lopen, want hier heb je prachtig uitzicht over de rest van Ibiza Stad en de haven. Nog wat cultuur snuiven? Loop dan even langs de kathedraal Castell Almudaina.

Herfstvakantie 2018: bestemming Ibiza, Spanje

Vliegtickets voor Ibiza in de herfstvakantie v.a. € 71 *

#3 Toronto – Canada

Het is misschien niet Vancouver of Montreal, maar Toronto wordt toch wel een beetje ondergewaardeerd. En dat is jammer. Deze Canadese stad is namelijk makkelijk te bezoeken tijdens je vakantie door Canada.

Ben jij wel een beetje into sports? Dan mag je de Scotiabank Arena zeker niet overslaan. Deze is niet-te-missen dankzij de grootte van het gebouw én hij staat naast de opvallende CN-Tower. Het is de huisvesting van verschillende sportteams, zoals de Toronto Maple Leafs. Dit is hét ijshockeyteam van Toronto en ijshockey is natuurlijk big in Canada. Juich hier mee bij een wedstrijd of bezoek er een tof concert. Barbra Streisand, Jon Bon Jovi en Aerosmith zijn maar een paar kleine voorbeelden van de muzikanten die hier ooit zijn geweest…

Wil je een wat relaxtere vibe? Bezoek dan Kensington Market. Dit is een hippiebuurt en heerlijk om doorheen te slenteren. Hier shop je tweedehands kleding en accessoires bij bijzondere winkeltjes. Het leuke aan deze winkeltjes? Ze zijn allemaal gevestigd in oude woonhuizen. Hierdoor hangt er een bijzondere sfeer. Als je lekker hebt geshopt, duik je ergens een restaurant of bar in om bij te komen en de overvolle tassen even neer te zetten.

Herfstvakantie 2018: bestemming Tornonto, Canada

Vliegtickets voor Toronto in de herfstvakantie v.a. € 528 *

#2 Jakarta – Indonesië

Over Jakarta zegt iedereen: you either hate it or you love it. Dus nee, deze stad is niet voor iedereen weggelegd, maar het is werkelijk waar zonde als je het meteen van je lijstje afstreept. Laten we meteen maar beginnen met wat niet te negeren valt: deze stad is druk én massaal, maar dat zorgt er ook voor dat er héél veel te zien is! Het leven in deze dynamische metropool gaat 24/7 door. Op elke hoek van de straat is dan ook wel iets te zien. En ja, daar moet je van houden.

Wil jij tijdens je vakantie op zoek naar het oude Jakarta? Zoek dan de wijk Kota op. Deze wijk wordt ook wel Oud Batavia genoemd. Bezoek het Taman Fatahillah-plein waar een prachtig 200 jaar oud koloniaal pand staat: Cafe Batavia. Hier stap je binnen in het negentiende-eeuwse Jakarta. Het heeft dan ook een typisch Hollandse architectuur. Het is een koele oase van rust in de drukte en hitte van de stad. ’s Avonds geniet je hier ook van livemuziek.

Op zoek naar de cultuur en tradities van Indonesië? Ga dan naar Taman Mini. Dit is een park én openluchtmuseum in het oosten van de stad. Het is eigenlijk een soort Madurodam, maar hier zijn de gebouwen op ware grootte nagebouwd. Hier vind je een overzicht van de culturen van Indonesië en andere interessante feitjes en weetjes. Zo bewonder je typische gebouwen van de Dajaks (volk uit het binnenland van Borneo), Batak (volk uit Noord-Sumatra) en de Javanen (van het eiland Java).

Herfstvakantie 2018: bestemming Jakarta, Indonesië

Vliegtickets voor Jakarta v.a. € 473 *

#1 Málaga – Spanje

Op nog geen drie uur vliegen van Amsterdam vind je Málaga. Onze #1-bestemming voor de herfstvakantie. En dat begrijpen wij helemaal! In deze Spaanse stad geniet je van het strand, van het historisch centrum, drink je een drankje op een dakterras of ontdek je met de fiets de leukste wijken. Het is een stad waar je je sowieso niet hoeft te vervelen.

Hou jij van prachtige uitzichten? Ga dan naar de kathedraal en geniet vanaf het dak van een uitzicht over de stad. Op meerdere momenten van de dag is er een tour. Deze leidt je via de wenteltrappen naar het dak van de kathedraal. Koop van te voren een kaartje voor de tour naar boven én om de kathedraal zelf even te bekijken. Daarmee bespaar je namelijk geld. Say hola tegen Málaga van bovenaf!

Málaga is een museumstad, maar je hoeft niet binnen te blijven om dit te ontdekken. Streetart is hier namelijk een big thing. In de wijk Soho zijn verschillende kunstenaars gevraagd om de wijk op te vrolijken. En wij bedanken ze hiervoor! Niet alleen zie je dit op de muren terugkomen, maar ook op torenhoge gebouwen. Ben je hiervan wel gecharmeerd? Je vindt op nog veel meer plekken streetart: loop ook eens door de wijk Lagunillas, struin over de stranden en bezoek de droogstaande rivierbedding die om het oude centrum loopt.

Herfstvakantie 2018: bestemming Málaga, Spanje

Vliegtickets voor Málaga in de herfstvakantie v.a. € 58 *

Waar ga jij heen in de herfstvakantie?

Natuurlijk zijn er nog veel meer bestemmingen die in de herfstvakantie hot zijn. Barcelona én Bangkok blijven toch altijd belangrijke toppers, maar ook Girona, San Francisco en Valencia zijn populaire bestemmingen voor de herfstvakantie.

Komt de herfstvakantie voor jou al íets te snel en spaar je liever door voor de kerstvakantie? Stay tuned voor de beste bestemmingen voor de kerstvakantie. We zoeken ze uiteraard weer voor je uit!

Dit zijn de vanaf-prijzen op het moment van plaatsen van de blog. Deze veranderen constant dus check de site voor de meest up-to-date tarieven.

Doe mee aan de discussie

Vind je vliegtickets hier!

Gerelateerde blogs

Ik zei opnieuw ja tegen het veelzijdige Malta!

Ik ben vroeger een keertje naar Malta geweest, een jongerenvakantie. Ik hoef je dus ook niet te vertellen dat ik behalve het strand en de uitgaansstraat van St. Julians weinig van het eiland heb gezien. Achteraf natuurlijk zonde, maar ja……

Last-minute vliegen in coronatijd: hier moet je op letten

Last-minute vliegen naar de zon verloor de laatste jaren aan populariteit omdat ticketprijzen kort voor vertrek vaak niet goedkoper bleken te zijn, dus kozen we voor vroegboeken. Zo vlogen we voor een stedentrip naar indrukwekkende steden zoals New York, Barcelona en Venetië. We verlegden onze grenzen voor avontuur, cultuur…

Nieuw: deel je reisvoorkeuren en maak kans op € 50 reistegoed!

Hi, wat voor type reiziger ben jij? We willen je graag wat beter leren kennen. Deel je reisvoorkeuren met ons en ontdek wat voor type reiziger je bent. Wij matchen jouw voorkeuren met bijpassende bestemmingen en de beste reisdeals. En dan het leukste onderdeel: door mee te doen maak je…

Ik zei opnieuw ja tegen het veelzijdige Malta!

Ik ben vroeger een keertje naar Malta geweest, een jongerenvakantie. Ik hoef je dus ook niet te vertellen dat ik behalve het strand en de uitgaansstraat van St. Julians weinig van het eiland heb gezien. Achteraf natuurlijk zonde, maar ja……

Last-minute vliegen in coronatijd: hier moet je op letten

Last-minute vliegen naar de zon verloor de laatste jaren aan populariteit omdat ticketprijzen kort voor vertrek vaak niet goedkoper bleken te zijn, dus kozen we voor vroegboeken. Zo vlogen we voor een stedentrip naar indrukwekkende steden zoals New York, Barcelona en Venetië. We verlegden onze grenzen voor avontuur, cultuur…

Nieuw: deel je reisvoorkeuren en maak kans op € 50 reistegoed!

Hi, wat voor type reiziger ben jij? We willen je graag wat beter leren kennen. Deel je reisvoorkeuren met ons en ontdek wat voor type reiziger je bent. Wij matchen jouw voorkeuren met bijpassende bestemmingen en de beste reisdeals. En dan het leukste onderdeel: door mee te doen maak je…

Vliegtickets.nl/blog maakt gebruik van cookies

Deze worden gebruikt voor verschillende doeleinden. Door op 'Alle cookies' te klikken ga je akkoord met onze Privacy- en cookieverklaring en ontvangen wij de niet-functionele cookies. Via deze niet-functionele cookies kan Vliegtickets.nl/blog jou op een andere site o.a. benaderen op basis van de door jou bezochte pagina's.

Toon meer
Alle cookies Nodige cookies