Getoonde prijzen zijn vanaf-prijzen, exclusief € 29,50 boekingskosten.
Project-Oeganda-Trees-for-all

Bomen doneren of CO2-uitstoot compenseren

Trees for All logo

Doe mee, herstel de bossen via CO2-compensatie!

Vliegtickets.nl heeft een onderzoek uitgevoerd naar duurzaamheid in de luchtvaart. Aan dit onderzoek hebben meer dan 2000 mensen meegedaan. Uit de resultaten is gebleken dat meer dan 50% bereid is om het negatieve effect van vliegen te willen compenseren. Op basis van deze uitkomsten gaat Vliegtickets.nl opnieuw een samenwerking aan met Trees for All. Trees for All investeert in een groene en gezonde aarde door wereldwijd bos te planten en te herstellen. Lever vandaag nog een bijdrage aan de wereld van morgen. Kies voor het aanplanten van bomen in Nederland en in het buitenland via 1-2 Tree project of bereken je CO2-uitstoot via de CO2-calculator en compenseer direct jouw vlucht.

Plant een boom

Jaarlijks verdwijnen er ongeveer 10 miljard bomen. Met het 1-2-Tree project van Trees for All wordt verdere ontbossing van onze aarde tegen gegaan. Met 1-2-Tree plant je altijd twee bomen. Eén boom tastbaar én dichtbij in Nederland en één in een van de bosprojecten in het buitenland zoals Kibale in Oeganda. Daar nemen bomen meer CO2 op. Het is momenteel alleen mogelijk om via de website van Trees for All bomen te doneren. Je ontvangt binnen 3 werkdagen een officieel certificaat. In de toekomst zal deze optie ook beschikbaar zijn tijdens het reserveren van je vliegtickets bij Vliegtickets.nl. We houden je op de hoogte.

Compenseer je vlucht

Een andere manier om het bosproject in Kibale te steunen is een donatie te doen voor CO2-certificaten uit dit bos. Je compenseert daarmee je CO2-uitstoot. Bomen halen CO2 uit de lucht en leggen koolstof vast in de stam, takken en wortels. De vastlegging van CO2 in dit project is VCS en CCB gecertificeerd. De inkomsten uit donaties voor CO2-compensatie worden weer geïnvesteerd in het project. Hiermee wordt bijvoorbeeld het Uganda Wildlife Authority (UWA) betaald voor het lange termijn beheer van het park.