Getoonde prijzen zijn vanaf-prijzen, exclusief € 29,50 boekingskosten.
Venice, Italy

Stedentrip Venetië

Vanaf

De beste vluchten voor je stedentrip naar Venetië

Stedentrip Venetië

Amsterdam, Brugge, Giethoorn en nog veel meer waterrijke steden leggen graag de link met een schitterende stad in Italië, namelijk Venetië. In alle windstreken vind je wel een ‘Venetië van het Noorden, Westen, Oosten of Zuiden’. Hoewel het hierbij om de meest prachtige steden gaat, moet je zeker een keer naar Italië vliegen om het échte Venetië te zien.

Weekend Venetië

De ligging op honderden eilanden in een lagune en een historisch centrum vol met de meest boeiende bezienswaardigheden zorgen ervoor dat Venetië terecht prijkt op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Neem daarbij de Italiaanse gezelligheid die je hier volop vindt en een stedentrip naar Venetië wordt een reis om nooit te vergeten. Zeker voor een romantisch uitstapje biedt deze Noord-Italiaanse stad alle ingrediënten: van sfeervolle restaurants tot en met knusse gondeltochten over pittoreske kanalen. Behalve verliefde stellen komen ook kunst- en cultuurliefhebbers graag een weekend naar Venetië. Zo staat de stad bekend om zijn glaswerk en vind je er allerlei musea, paleizen, bruggen en basilieken. Eigenlijk is Venetië één groot museum!

Stedentrip Venetië tips

Een reis naar Venetië biedt allerlei fascinerende mogelijkheden. Ook al wandel je gewoon wat door de stad, dan kom je de mooiste dingen tegen. Een wandeling door Venetië is eigenlijk één groot avontuur die je leidt over grote schitterende pleinen, door kronkelende steegjes en langs historische bouwwerken met een rijke geschiedenis. Bezoek bijvoorbeeld tijdens een lang weekend in Venetië naar de volgende highlights:

1. Het Piazza San Marco

Dit is het kloppende hart van Venetië. Neem op dit plein een espresso op een van de vele terrasjes en kijk op je gemak rond. Zeker weten dat je je geen moment verveelt met de vele locals en toeristen die op dit plein samenkomen.

2. De San-Marcobasiliek

Op het Piazzo San Marco staat ook meteen één van de absolute must-sees. Het is de beroemde kleurrijke San-Marcobasiliek. Van buiten is dit gebouw al prachtig, maar binnen vind je nog een rijk interieur met veel mozaïeken.

3. Lido di Venezia

Je kunt dagen ronddwalen door Venetië en steeds weer nieuwe bezienswaardigheden ontdekken. Maar wist je dat je tijdens een citytrip naar Venetië ook lekker naar het strand kunt? Ga hiervoor naar het Lido di Venezia en kom even bij van het zinderende stadsleven van Venetië.

4. Cannaregio en Castello

Een fijn rustpunt is ook de wijk Cannaregio en Castello. Dit is minder toeristisch waardoor je meer kans hebt op contact met de Venetianen. Verder zijn de restaurantprijzen hier vriendelijker. Een uitkomst dus voor een goedkope stedentrip naar Venetië.

Ontdek de ideale aanbieding voor jouw stedentrip Venetië

Een reis naar Venetië boeken doe je het beste bij Vliegtickets.nl. Bij ons vind je namelijk regelmatig een mooie aanbieding voor een stedentrip naar Venetië. Wil je zo snel mogelijk naar deze stad in Italië vertrekken? Check dan zeker ons aanbod voor een goedkope last-minute stedentrip naar Venetië!