Getoonde prijzen zijn vanaf-prijzen, exclusief € 29,50 boekingskosten.
Schotland - Glencoe

Stedentrip Schotland

Vanaf

Op stedentrip naar Schotland doe je in...

Meer weten over een stedentrip in Schotland?

Haal alles uit je stedentrip naar Schotland

Het Monster van Loch Ness, ruige highlands, whiskey en de doedelzak: juist we hebben het over Schotland. Dit land heeft echter ook nog kastelen, een afwisselende kust en boeiende steden. Hier vind je onder andere het historische Edinburgh en het cultuurrijke Glasgow. Dus kies jij Schotland voor een leuke en boeiende stedentrip? Let’s go!

Een weekend naar Schotland: na een korte vlucht in een wereld vol historie

Wil je er even tussenuit? Dan is een weekend naar Schotland ideaal. Binnen anderhalf uur vlieg je van Amsterdam naar de Schotse hoofdstad Edinburgh. Naar Glasgow duurt de vliegreis maar vijf minuutjes langer. Dus wil je even in een andere omgeving shoppen, nieuwe bezienswaardigheden ontdekken of de lokale keuken uitproberen? Boek dan snel een stedentrip naar Schotland!

Stedentrip naar Schotland tips: voor iedereen de juiste stad

Wordt het Edinburgh of Glasgow of misschien wel allebei? Of wil je eens een onbekendere Schotse stad bezoeken? Vind je het moeilijk om te kiezen? Check dan onze tips:

  • Edinburgh: als één van de Werelderfgoedlocaties van UNESCO zit deze stad boordevol geschiedenis.. Wandel in de Old Town door de smalle steegjes langs de middeleeuwse huizen. Of loop de Royal Mile die je van het Edinburgh Castle naar het Palace of Holyroodhouse brengt of andersom. Onderweg kun je shoppen voor souvenirs of even uitrusten in één van de pubs. Heb je zin in een groene omgeving? Bezoek dan de Royal Botanic Garden. Een goed idee als het regent, want in de reusachtige broeikassen waan je je in tropische oorden.
  • Glasgow: voor je citytrip naar Schotland is ook Glasgow een aanrader. Deze stad laat je culturele hart vast sneller kloppen met musea van wereldklasse, een superactieve live muziekscène en een dynamische festivalcultuur. Als kunstliefhebber moet je zeker naar het Kelvingrove Art Gallery and Museum dat met zijn omvangrijke kunstcollectie in een schitterend gebouw zit. Of ontdek fascinerende moderne kunst in de Gallery of Modern Art. Ga je liever shoppen? Dan raak je vast niet uitgekeken op de talloze designershops en grote modemerken in de Style Mile. Ben je meer het vintagetype? Glasgow heeft ook een goed aanbod aan tweedehandswinkels. Ga bijvoorbeeld voor een volledige vintage-outfit naar Mr. Ben Retro Clothing in Kings Court.
  • Aberdeen: combineer een stedentrip met natuur en kies voor Aberdeen. Omgeven door glooiende heuvels, grenzend aan een afwisselende kustlijn en met bergen in de buurt vind je hier alles voor je outdooravonturen. Volg bijvoorbeeld het schitterende kustpad. Blijf je in de stad? Dan vind je prima faciliteiten om te shoppen, te eten of om cultuur te snuiven.
  • Inverness: heb je altijd eens Loch Ness willen zien? Reis dan af naar het charmante stadje Inverness en verken tijdens je stedentrip in Schotland de omgeving waar je dit grote meer vindt. Wie weet spot jij het beroemde monster!

Profiteer van stedentrip Schotland aanbiedingen

Om zoveel mogelijk van je reis te genieten, is het handig als je vliegticket zo min mogelijk van je reisbudget afsnoept. Kijk daarom in het aanbod van Vliegtickets.nl voor een super voordelige last-minute stedentrip naar Schotland. Ook vind je hier vast en zeker een goedkope stedentrip naar Schotland op de langere termijn. Of je nu wel of niet snel wilt vertrekken? Boek nu en verheug je alvast op een coole trip naar een mooie Schotse stad!