Getoonde prijzen zijn vanaf-prijzen, exclusief € 29,50 boekingskosten.
Goedkope vliegtickets Riga

Stedentrip Riga

Vanaf

De beste vluchten voor je stedentrip naar Riga

Stedentrip Riga

De Letse hoofdstad Riga heeft een charmant oud centrum met statige kerken en sjieke herenhuizen, waar je je volledig onder dompelt in cultuur en historie. De stad kent daarnaast ook een hippe, eigentijdse kant. In wijken als Miera Iela staan kunstwerken niet in musea, maar op drijvende platforms en kun je bovendien terecht voor een ongeremd avondje stappen.

De hoogtepunten van een stedentrip in Riga

Petrikerk

Met zijn 123-meter hoge torenspits vormt de Petrikerk hét symbool van Riga. Deze Lutherse kerk dateert oorspronkelijk uit 1206, hoewel ze een aantal keer is verwoest door oorlog en natuurgeweld. Bezoekers klimmen tijdens hun stedentrip in Riga naar een hoogte van meer dan 70 meter voor een spectaculair uitzicht over de stad.

Drie Broeders

Ook de Drie Broeders behoren tot de meest iconische gebouwen van Riga. De panden zijn volgens de overlevering door drie mannen uit dezelfde familie gebouwd. Elementen als trapgevels en smalle ramen verraden de invloed van Nederlandse architectuur op deze Letse panden; tussen de 15e en de 18e eeuw bezochten talloze Nederlandse handelaars de stad.

Lets Etnografisch Museum

Wie tijdens zijn reis naar Riga meer wil leren over de lokale cultuurgeschiedenis, moet tijdens een citytrip in Riga zeker naar het Lets Etnografisch Museum. Hier werp je een blik op traditionele woningen uit alle delen van het land. Bovendien worden er regelmatig concerten en demonstraties van ambachten georganiseerd.

Onvergetelijke ervaringen op stedentrip in Riga

Centrale Markt

Het feit dat de Centrale Markt van Riga gevestigd is in voormalige zeppelin-hangars verraadt al dat deze voedselmarkt tot de grootste van Europa behoort. Liefhebbers van lekker eten en drinken kunnen er terecht voor traditionele Letse lekkernijen of een vertrouwd stuk pizza. Wie op zoek is naar souvenirs voor het thuisfront kan hiervoor ook op de Centrale Markt terecht.

Miera Iela

Wanneer de zon ondergaat openen de hippe bars en cafés in het wijkje Miera Iela hun deuren. Miera Iela kent relatief veel horecagelegenheden met een hipstertintje – al komt de liefhebber van de bruine kroeg of de wilde nachtclub er ook zeker aan zijn trekken.

Noass

Een culturele tip voor je weekend in Riga is het cultureel centrum Noass. Dit artistieke centrum staat op drijvende plateaus midden op de rivier Daugava. Werp tijdens je wandeling een blik op verschillende exposities van lokale kunstenaars, of zie de creatievelingen aan het werk in hun ateliers op het water.

Aanbiedingen voor je stedentrip naar Riga

De beste vlucht naar Riga boeken lastig? Niet bij Vliegtickets.nl. Doordat wij intensief samenwerken met tal van luchtvaartmaatschappijen, worden wij regelmatig geüpdate over aanbiedingen, en toont onze website up-to-date deals. Ga naar Riga, voer je vertrek- en terugkomstdatum in, en onze zoekmachine toont je alle beschikbare vluchten uit het aanbod van honderden airlines. Wil je liever naar een andere leuke stad in Letland vliegen? Ook dan kun je bij ons terecht. Of combineer zelfs een van deze steden met een bezoek aan Riga!