Getoonde prijzen zijn vanaf-prijzen, exclusief € 29,50 boekingskosten.
goedkope-vliegtickets-sicilie

Last-minute Sicilië

Vanaf

De beste vluchten voor je last-minute naar Sicilië

Last-minute Sicilië

Het Italiaanse eiland Sicilië is een diverse bestemming voor een last-minute. Je ontspant hier op een van de vele stranden of je verkent de gezellige steden, zoals Palermo. Tijdens een last-minute op Sicilië kom je gegarandeerd tot rust. Dus waar wacht je nog op?

Last-minute Sicilië in september

Een last-minute op Sicilië in september is een erg goed idee. Maar ook andere maanden zijn fantastisch om Sicilië te bezoeken. Wil je weten waarom? Lees dan snel verder!

  1. De stranden van Sicilië zijn geweldig. Badplaatsen waar je geniet van een geweldige vakantie aan zee zijn Cefalu, San Vito Lo Capo en Patti.
  2. Tijdens een rondreis op Sicilië verken je veel historische steden. Bewonder bijvoorbeeld de schitterende Duomo di Siracusa in de oude stad Syracuse of bekijk de barokke architectuur in Catania, die dicht bij de Etna ligt.
  3. Sicilië is daarnaast rijk aan erfgoed uit de tijd van de Romeinen en Grieken. Bezoek het Romeinse theater in Taormina of ga op stap naar de Vallei van de Tempels bij de plaats Agrigento.
  4. Het eten op Sicilië is heerlijk. Hoogtepunten zijn de rijstballen arancini en pasta con le sarde, een pastagerecht met sardientjes. Als dessert mag je de rijkgevulde cannoli niet overslaan.
  5. Het klimaat op Sicilië is erg aangenaam. In september is het bijvoorbeeld nog zo’n 26°C. In de zomer loopt de temperatuur op tot ongeveer 30°C, terwijl het in de winter doorgaans niet kouder dan 13°C overdag wordt.

Last-minute Sicilië fly en drive

Tijdens een last-minute op Sicilië huur je een auto om eenvoudig de hoogtepunten te verkennen. Naast de bekende bezienswaardigheden herbergt het eiland ook minder bezochte plekken:

  • Modica: in deze mooie stad bekijk je veel indrukwekkende gebouwen, waaronder het kasteel Castello dei Conti, de kerk Chiesa di San Nicolò Inferiore en het chocolademuseum Museo del Cioccolato di Modica.
  • Eolische Eilanden: deze prachtige vulkanische eilanden liggen ten noorden van Sicilië. Bekijk hier een actieve vulkaan of wandel door een ruige landschap met weidse uitzichten op zee.
  • Erice: het spectaculair gelegen dorp Erice herbergt bijzondere monumenten, zoals het kasteel Castello di Venere en de kerk Chiesa di San Martino. Doordat het dorp op 750 meter hoogte ligt, heb je een prachtige uitzicht op de omgeving.
  • Alcantara kloof: deze ruige kloof is door de jaren heen gevormd door water en wind, wat resulteert in bijzondere rotsformaties. Ga hier hiken, zwemmen of varen om de prachtige kloof te verkennen tijdens een last-minute op Sicilië.

Sicilie last-minute aanbieding

Zin gekregen om Sicilië te ontdekken? Zoek dan op Vliegtickets.nl de beste last-minute aanbieding. Je vindt hier namelijk vluchten naar élke bestemming op Sicilië, zoals Palermo en Catania. Daarnaast vergelijk je eenvoudig de prijzen van de diverse luchtvaartmaatschappijen, zodat je zeker weet dat je de beste deal boekt.