Getoonde prijzen zijn vanaf-prijzen, exclusief € 29,50 boekingskosten.

Goedkope vliegtickets Air Algerie

Vanaf

Air Algerie vliegtickets

Air Algerie is de nationale vluchtmaatschappij van Algerije met haar basis in de hoofdstad van Algerije, Algiers. Dit is het knooppunt van het routenetwerk van Air Algerie dat bestaat uit 75 bestemmingen verdeeld over Azië, Afrika, Europa, het Midden-Oosten en Canada.

Air Algerie check in – hoe werkt het?

Inchecken met je Air Algerie vliegtickets is op twee manieren mogelijk, namelijk online of op het vliegveld. Dit is de belangrijkste check in informatie:

  • Online. Via de Air Algerie website check je gemakkelijk in online. Hiervoor heb je je elektronische vliegtickets en paspoort nodig. Deze service is 24 uur tot 3 uur voor vertrek van de vlucht beschikbaar. Let er wel op dat je alsnog je boarding pass moet laten printen bij de balie van Air Algerie op het vliegveld! De online check in is alleen beschikbaar voor vluchten die vertrekken uit Frankfurt, Genéve, Milaan, Casablanca en Tunis.
  • Bij de Air Algerie balie. De incheckbalies van Air Algerie openen 3 uur voor vertrek van de vlucht, tenzij het een langeafstandsvlucht is. In dat geval opent de balie 4 uur voor vertrek. Deze balies sluiten 60 minuten voor vertrek van internationale vluchten en drie kwartier voor vertrek van binnenlandse vluchten.

Op welke manier je ook incheckt, zorg altijd dat je minstens een kwartier voor vertrek van de vlucht bij de gate aanwezig bent!

Air Algerie bagage – wat zijn de bagageregels?

Bij je Air Algerie vliegtickets is zowel handbagage als ruimbagage inbegrepen. Dit zijn de bagageregels van Air Algerie:

  • Handbagage. Neem je handbagage mee in het ruim, dan mag dit item maximaal 10 kg wegen. De maximum afmetingen van dit item zijn 25cmx35cmx55cm. Het is niet toegestaan om een klein persoonlijk item zoals een handtas of laptoptas mee te nemen in het vliegtuig. Deze dien je in je handbagage item te stoppen. Wanneer je handbagage groter of zwaarder is dan de toegestane maten, dan moet je het item inchecken als ruimbagage.
  • Ruimbagage. Wanneer je een grote koffer wilt inchecken, dan mag deze niet groter zijn dan 158 centimeter (lengte + hoogte + diepte). Het maximum gewicht hangt af van welke route je vliegt. Vlieg je bijvoorbeeld van Brussel naar Algiers, dan is één grote koffer van maximum 23 kg toegestaan. Vlieg je bijvoorbeeld van Algiers naar Beijing, dan zijn twee stuks van 23 kg toegestaan. Check dit dus altijd even op de website van Air Algerie!

Air Algerie Schiphol

Air Algerie vliegt momenteel niet vanuit Schiphol, maar wel vanuit andere naburige luchthavens zoals Londen Heathrow, Brussels Airport en Frankfurt Airport. Vanaf deze luchthavens vlieg je direct naar de Air Algerie hub in Algiers, vanaf waar je letterlijk alle kanten op kunt. Ga op avontuur in West-Afrika, bezoek de zonnige kust van Tunesië of ontdek de prachtige stad Istanbul. In Algerije zelf is natuurlijk ook genoeg te doen, zoals een trektocht door de Sahara of een bezoek aan de Moorse paleizen in Algiers. Gelijk zin om te vertrekken?