Meest gestelde vragen

Vergelijk en vind de beste Iberia-vliegtickets

Alles over Iberia

Op 14 december 1927 vloog het eerste Iberia-vliegtuig van Barcelona naar Madrid. Nu is het al bijna een eeuw lang de connectie van Spanje met de wereld. Vanuit Madrid vliegt ze naar 127 bestemmingen in 48 landen. Iberia is de grootste airline van Spanje en marktleider in vluchten van Europa naar Latijns-Amerika. In 2018 won zij ook de award van Skytrax voor 'Best Cabin Crew in Spain'. Per dag zijn er rechtstreekse vluchten naar maar liefst 20 steden in deze regio. Stap je een keer over in Madrid of heb je vliegtickets geboekt naar Madrid? Dan land je in een van Europa’s modernste luchthaven. Een paar uurtjes overbruggen hier is geen probleem!

Klik meteen door naar informatie over de reisklassen, bagageregels, inchecken, beenruimte en stoelinformatie bij Iberia.  

Laatste update: april 2018

Vlieg met Iberia voordelig naar Spanje en verder

De beste Iberia-vliegtickets

Wil jij met Iberia comfortabel de hele wereld over vliegen? Boek dan nu je vliegtickets naar jouw favoriete bestemming. Iberia vliegt naar maar liefst 127 bestemmingen in 48 landen. In Spanje is ze de grootste airline. Met 600 dagelijkse vluchten per dag zorgen ze ervoor dat reizigers overal in de wereld terecht komen. Je vindt de beste Iberia-vliegtickets gemakkelijk op Vliegtickets.nl.

Goede redenen om met Iberia te vliegen

 • In 2017 uitgeroepen tot ‘s werelds meest punctuele airline
 • Vliegt wereldwijd naar 127 bestemmingen
 • Oprichter van de OneWorld Alliantie
  
 • 14.000 dagelijkse vluchten met haar oneworld-partners
 • Profiteer van voordelen als Iberia Plus-lid

Wist je dit? Iberia:


 • vierde in 2017 haar 90ste verjaardag.
 • haar website is Spanje’s drukst bezochtste bedrijfswebsite met meer dan 350.000 hits per dag.
 • heeft meer dan 6 miljoen Iberia Plus-leden.
 • heeft een aantal bijzondere, historische klanten. Koning Juan Carlos, Salvador Dalá­, Manolo Santana en The Beatles zijn namelijk niet alleen belangrijke figuren uit de geschiedenis. Ze hebben ook allemaal gevlogen met - of waren klant van - Iberia.
 • is de eerste airline die passagiers toestaat om eigen bagage-tags te downloaden en printen nadat je online hebt ingecheckt.

Reisklassen bij Iberia

Bij het aanschaffen van je vliegtickets wil je natuurlijk precies weten hoe het zit met je vliegreis. Wat mag je meenemen? Kan je je benen een beetje strekken en zijn er films die je kan kijken? Laten we het even uitzoeken!

Economy Class
In Economy Class kijk je naar de nieuwste films en series. Met de nieuwe, individuele touchscreens is het nog makkelijker geworden om die ene actiefilm te vinden. Je speelt er ook bestanden af vanaf je USB- of Apple-apparaat. Bij langeafstandsvluchten mag je kiezen uit twee opties voor een warme maaltijd. Bij korte- en middellange afstanden heb je diverse menu-opties, maar dit is wel voor eigen rekening.

Premium Economy Class bij intercontinentale vluchten
Met Premium Economy Class geniet je van net iets meer ‘klasse’s dan bij Economy Class. Je zit op een bredere stoel en met wifi aan boord blijf je op de hoogte via al je social-mediakanalen. Geniet daarnaast van heerlijke gerechten, want je krijgt het beste uit de Spaanse keuken voorgeschoteld.

Business Club bij vluchten naar Malabo, Moskou en Tel Aviv
Met Business Club heb je niet alleen meer comfort aan boord. Je hoeft geen tijd te verspillen op de luchthaven, want er zijn meetingrooms aanwezig waar je gewoon verder werkt. Daarnaast ben je altijd een stap eerder binnen dankzij de priority boarding. In het vliegtuig heb je stoelen met een breedte van 56 cm en maar liefst 127 centimeter ruimte tussen de rijen. Kom uitgerust aan op je eindbestemming!

Business Class bij Europese vluchten
Vlieg jij binnen Europa? Doe dit in in alle klasse! Zet je auto voor de luchthaven af, laat hem voor je parkeren en krijg hem bij terugkomst ook weer bij de uitgang terug. Op het vliegveld kan je je tijd vertoeven in de VIP-lounge. Geen tijd meer voor die meeting die was gepland? Die voer je gewoon hier uit! In het vliegtuig geniet jij van persoonlijke ruimte, want de stoel naast je wordt altijd vrijgehouden.

Business Plus bij intercontinentale vluchten
Wil jij het helemaal goed voor elkaar hebben? Bij Business Plus geniet jij van maximaal comfort. Laat je thuis of bij je hotel ophalen én terugbrengen. Tijdens de vlucht rust je heerlijk uit op het bed die maar liefst 200 cm lang is. Drink rode en witte wijnen die afkomstig zijn uit de meeste prestigieuze wijnkelders uit Spanje. Op het menu staat een grote diversiteit aan Spaanse gerechten. Groenten, vlees en vis worden specifiek uitgekozen om de Spaanse cultuur te benadrukken.

Wil jij tot in de detail weten wat er precies bij alle reisklassen hoort? Bekijk hier dan alle informatie.

Bagageregels bij Iberia

Vliegtickets in huis, dus het inpakken kan beginnen. Hoeveel mag je eigenlijk meenemen en mag die koffer eigenlijk wel mee? Dat zijn allemaal logische vragen, waarbij we je graag een handje helpen!

Handbagage

Bij Economy Class-vluchten binnen Europa mag je bij Iberia alleen handbagage meenemen.

Handbagagevoorwaarden:

 • 1 x handbagage + 1 accessoire
 • 1 tas of koffertje: max. 56 x 25 x 45 cm
 • 1 accessoire: handtas, aktetas, camera of laptop

Vlieg je op een intercontinentale vlucht met Business Plus dan mag je twee stuks handbagage meenemen.

Ruimbagage

Bij intercontinentale vluchten mag je in Economy Class wel ruimbagage meenemen. Bij de andere reisklassen mag je altijd ruimbagage meenemen. Deze moet aan de volgende voorwaarden voldoen:

   Europese vluchten Intercontinentale vluchten
Economy Class Geen ruimbagage 1 stuk bagage (max. 23 kg)
Premium Economy (intercontinentaal) N.v.t. 2 stuks bagage (max. 23 kg per stuk)
Business Class (Europese vluchten) 2 stuks bagage (max. 23 kg per stuk) 2 stuks bagage (max. 23 kg per stuk)
Business Club (vluchten naar Malabo, Moskou en Tel Aviv) N.v.t. 2 stuks bagage (max. 23 kg per stuk)
Business Plus (intercontinentaal) N.v.t. 3 stuks (max. 23 kg per stuk)

Weegt je koffer meer dan 23 kg dan moet je hier in de meeste gevallen extra voor betalen. Je koffer mag een maximaal gewicht hebben van 32 kg.

Wil je precies weten hoe alles werkt met je bagage? Dit is ook terug te vinden in je reserveringsinformatie. Check dit dus ook altijd goed voordat je op reis gaat.

Kosten

Wil jij meer meenemen dan alleen handbagage? Dit kan zeker, maar is meestal wel tegen een meerprijs. De kosten om extra bagage bij te boeken, vind je hier terug.

Inchecken bij Iberia

Heb je je bagage eindelijk bij elkaar gepakt, beginnen de volgende vragen alweer op te borrelen. Waar check je in en hoe laat moet je op het vliegveld zijn? Ook hierbij helpen we je graag!

(Online) inchecken bij Iberia

Online inchecken is de snelste en meest eenvoudige manier om in te checken. Je doet dit namelijk gewoon vanuit je luie stoel en hebt ook nog eens minder tijd nodig op het vliegveld. Inchecken doe je een dag van te voren op de website van Iberia. Printen hoeft zelfs niet meer, want de boardingpass download je op je telefoon.

Vergeten om online in te checken? Je kan natuurlijk nog steeds inchecken op de luchthaven zelf. Dit kan tegenwoordig ook heel snel dankzij de selfservice-kiosken. Identificeer jezelf met je paspoort of ID-kaart bij de machine en kies de stoel waar je wilt zitten. Voordat je het weet, ben je met je boardingpass onderweg naar de gate.

Heb je een langere trip en dus ook ruimbagage bij je? Deze kan je na het inchecken afleveren bij het dichtstbijzijnde bagageafgiftepunt.

Overzicht geadviseerde tijden Iberia
Online inchecken

Vanaf 24 uur voor vertrek mogelijk

Fysiek inchecken

45 minuten voor vertrek

Begin boarden

20 minuten voor vertrek


Bij Iberia geldt het advies om drie uur voor het inchecken op het vliegveld aanwezig te zijn. Dit heeft vooral te maken met de paspoort- en veiligheidscontroles. Zorg er daarom altijd voor dat je op tijd bent. Het vliegtuig wacht niet op je en niets is vervelender dan deze zien wegvliegen!

Beenruimte en stoel reserveren bij Iberia

Zie hieronder een overzicht van de stoelinformatie in de verschillende reisklassen van Iberia.

Reisklassen Beenruimte Naar achteren verstelbaar Stoelbreedte
Economy Class

Europese vluchten: 71 cm

Intercontinentale vluchten: 79-81 cm

Europese vluchten: 5 cm

Europese vluchten: 43 cm

Intercontinentale vluchten: 46 cm

Premium Economy (intercontinentaal) 94 cm 18 cm 49 cm
Business Class (Europese vluchten) 74 cm 15 cm 43 cm
Business Club 127 cm 30 cm 56 cm
Business Plus (intercontinentaal) Individuele stoelen met de middelste rij als tussengang 200 cm N.v.t.

Kosten

Wil je bij Economy Class van te voren kiezen waar je zit, dan betaal je hier hoogstwaarschijnlijk toeslag op. Dit geldt ook bij het reserveren van een Economy XL stoel. Dit is een Economy Class-stoel met extra beenruimte. De exacte prijzen en het reserveren van je stoel vind je terug op de website van Iberia.

Veilig boeken en betalen

Zo denken onze klanten over ons

8.9
Goed 585 beoordelingen

Beste aanbieder van vliegtickets in Nederland