Getoonde prijzen zijn vanaf-prijzen, exclusief € 29,50 boekingskosten.
Hong Kong - Luchtfoto uitzicht

Vlieg naar Hong Kong Airport

Vanaf

Vergelijk vliegtickets naar Hong Kong

Alles over Hong Kong Airport

Hong Kong Airport is de belangrijkste luchthaven van de semi-autonome stadsstaat Hong Kong, en behoort tot de grootste vliegvelden ter wereld. Naast een belangrijke luchtvaart-hub is het vliegveld ook een centrum van amusement, met onder meer een bioscoop, een tweetal musea en een spa. Zo kom je heerlijk even bij van je lange vlucht voordat je doorreist naar het centrum.

Welke voorzieningen vind ik op Hong Kong Airport?

Op het vliegveld van Hong Kong valt genoeg te doen terwijl je op je vlucht wacht. Bekijk hoe de cockpit van zo’n grote jumbojet er van binnen uitziet in het Aviation Discovery Centre bijvoorbeeld, of sla een balletje op golfbaan SkyCity Nine Eagles. Heb je honger gekregen? Kom dan naar één van de vele eettentjes en proef het beste van de Kantonese keuken.

De luchthaven van Hong Kong is ook voorzien van voldoende praktische faciliteiten. Een hypermodern treinsysteem brengt je in enkele minuten van de ene naar de andere terminal. Ook zijn er douchecabines waar je je fijn kan opfrissen na je vliegreis. Een tas met veel losse bandjes laat je verpakken bij een speciale inpakdienst.

Met welke airlines vlieg ik naar Hong Kong Airport?

Cathay Pacific en KLM voeren dagelijks rechtstreekse vluchten uit tussen Amsterdam-Schiphol en Hong Kong Airport. Wanneer je zonder overstap vliegt ben je zo’n 11 uur onderweg. Verder zijn er tal van airlines die met een tussenstop tussen Amsterdam en Hong Kong vliegen. China Airlines voert bijvoorbeeld een dagelijkse vlucht uit met een transit op Taipei-Taoyuan Airport, terwijl Aeroflot een tussenlanding maakt op de luchthaven Moskou-Sheremetyevo.

Het zoeken en boeken van vliegtickets naar Hong Kong is een peulenschil. Vul de gewenste reisdata in, selecteer het aantal personen en kies vervolgens uit het getoonde overzicht je ideale vlucht. Verfijn je zoekresultaten verder door bijvoorbeeld een maximaal aantal overstappen of je gewenste vertrek- of aankomsttijdstip in te voeren. Heb je vragen over je ticket of de vliegreis zelf? Neem dan contact op met de handige Nederlandstalige klantenservice van Vliegtickets.nl.

Hoe kom ik van Hong Kong Airport naar het centrum?

Een populaire manier om vanaf Hong Kong Airport naar het stadscentrum te reizen is met de trein. De Airport Express vertrekt iedere 10 minuten tussen 5 uur ’s ochtends en half 12 in de nacht, en overbrugt de 34 kilometer binnen 25 minuten.

Een goed alternatief voor de Airport Express is de bus. Een busreisje is de goedkoopste manier om de stad te bereiken, maar met een gemiddelde reisduur van een uur en een kwartier ook de minst snelle. De buslijnen A21, A22 and A29 vertrekken om de tien tot twintig minuten, en rijden van 6 uur ’s ochtends tot middernacht.

Taxi’s zijn dag en nacht beschikbaar. Je houdt er op de luchthaven een aan, maar het is ook mogelijk om van tevoren een taxi te reserveren via de website van Welcome Pickups. De taxirit naar centraal Hong Kong duurt ongeveer een halfuurtje.