Getoonde prijzen zijn vanaf-prijzen, exclusief € 29,50 boekingskosten.
Praag - Old Town Square en Church of Our Lady voor Týn

Vlieg naar Praag Airport

Vanaf

Vergelijk vliegtickets naar Praag

Alles over Praag Airport

Het vliegveld van Praag ligt in Ruzynê, een wijk van Praag aan de westkant van de stad. De luchthaven heeft sinds 2012 de naam Václav Havel, vernoemd naar de schrijver, politicus en mensenrechtenactivist, Václav Havel. Praag is een populaire bestemming. Dit komt vooral omdat je er een geweldige stedentrip maakt. Het is dan ook niet zo gek dat de luchthaven per jaar ongeveer 20 miljoen passagiers ontvangt!

Welke voorzieningen vind ik op Praag Airport?

De luchthaven van Praag beschikt over drie terminals en heeft winkels, cafés, vergaderzalen, een postkantoor en restaurants. Loop binnen bij restaurant Marché Mövenpick en eet een versgebakken pizza met lokale ingrediënten of bestel een KING shake Vanilla bij de Burger King. Ga je vroeg vliegen en ben je wel toe aan een sterke kop koffie? Ga dan naar Costa Coffee, hét koffiecafé waar je naast koffie, ook lekkere broodjes koopt. Costa Coffee is elke dag en nacht geopend. Voor kinderen is er een kinderhoek en er zijn verschillende games in een heel groot formaat. Koop een bos bloemen bij een bloemenautomaat of maak in het fotohokje grappige kiekjes van jezelf. Heb je een lange reis achter de rug? Fris je dan even op in de douches die 24 uur per dag te gebruiken zijn.

Met welke airlines vlieg ik naar Praag Airport?

Ruim 50 vliegtuigmaatschappijen vliegen van en naar Praag Airport. Eén van deze vliegtuigmaatschappijen is Czech Airlines, de vliegtuigmaatschappij uit Tsjechië. Naast CSA Czech Airlines, vlieg je ook met Ryanair, KLM, easyJet en Transavia van en naar Praag Airport. Vul in de zoekbalk wanneer je naar of van Praag Airport wil vliegen. Je krijgt dan een overzicht van alle mogelijke airlines die op jouw gewenste datum vliegen en je ziet ook meteen de prijs.

Hoe kom ik van Praag Airport in het centrum?

Wil je vanaf de luchthaven naar het prachtige centrum van Praag? Pak dan de bus of een combinatie van de bus met de metro. Of neem een taxi, een uber of huur een auto op het vliegveld. Het is 16 kilometer naar het centrum van Praag en met de taxi doe je daar ongeveer 30 minuten over. Met de bus ben je in ongeveer 45 minuten in het centrum. Er rijdt ook een bus direct vanaf het vliegveld naar het metrostation en vervolgens hoef je alleen nog maar over te stappen in de metro die naar het centrum gaat.

In het gezellige centrum van Praag wandel je over de Karelsbrug, een beroemde brug van 516 meter lang over de rivier Moldau. Op de brug staan kraampjes en soms spelen er bands. Bezoek daarnaast het oude, autovrije stadsplein, genaamd Staromêstské námêstí. Hier vind je de astronomische klok van Praag, een bijzondere klok die erg mooi is om te zien.