Getoonde prijzen zijn vanaf-prijzen, exclusief € 29,50 boekingskosten.
Letland, Riga - Oude Stad

Baltische Staten

Vanaf

Op rondreis door de Baltische Staten: Litouwen, Estland, Letland

Een rondreis door de Baltische Staten? Goed idee! Het brengt je naar de landen: Estland, Letland en Litouwen. In de hoofdsteden bewonder je het cultureel-historisch erfgoed vol prachtige oude bouwwerken, kathedralen en geplaveide straatjes. Boek je vliegtickets naar het middeleeuwse Tallinn, Jugendstilstad Riga of het barokke Vilnius. Ieder land heeft zijn eigen karakter. Naast de vele bezienswaardigheden hebben de Baltische Staten ruige ongerepte natuur, waar je waanzinnige wandelingen maakt. Liever een strandvakantie? Ook dat kan in deze landen aan de Oostzee. De Baltische Staten zijn dus voor iedereen een goed idee. Kan je niet kiezen? No worries, wij helpen je.

Start je rondreis door de Baltische Staten in...

Wat moet je weten voor je rondreis door de Baltische Staten?

Talen:

Ests, Lets en Litouws

Lokale valuta:

Euro (€)

Tijdverschil:

1 uur

Hoe lang vliegen vanaf Amsterdam:

Ca. 3 uur

Continent:

Europa Check Europa

Bekendste lokale gerecht:

Pirukad (deeggerecht gevuld met vlees en groenten)

Kraanwater veilig:

Ja, maar flessenwater wordt aanbevolen Meer informatie

Inentingen nodig:

Nee

Visum nodig:

Nee

Vragen over jouw rondreis door de Baltische Staten

Letland, Riga

Wat is het weer en de beste reistijd voor de Baltische Staten

De Baltische Staten liggen nog een stukje noordelijker dan Nederland. Dit betekent dat het er al vroeg winter wordt. Namelijk al in oktober en dit kan tot en met april duren. De temperaturen liggen dan tussen de min zeven en plus tien graden. Dus wie van sneeuw houdt moet zeker een wintertripje maken naar de Baltische Staten.  In de zomer is het er heerlijk zonnig met een gemiddelde temperatuur van twintig graden. De warmste maanden zijn juni, juli en augustus.

Instappen vliegtuig

Welke vliegvelden zijn er in de Baltische Staten?

Vliegveld Estland: Tallinn Airport ligt maar op zes kilometer van het centrum. Vliegen naar de steden Tartu of Kuressaare kan ook.
Vliegveld Letland: Riga Airport ligt vlakbij de hoofdstad op maar tien kilometer afstand. Binnen een half uur geniet je van het centrum.
Vliegveld Litouwen: Vlieg je op Vilnius Airport? Ook dan ben je snel in de stad. Het ritje naar het centrum is maar 6,5 kilometer en duurt ongeveer vijftien minuten met de taxi. In Litouwen vlieg je ook op Kaunas of Palanga.

Rondreis Baltische Staten: waar móet je naartoe?

Op vakantie naar Estland

Goedkope vliegtickest Tallinn

Begin je rondreis in Estland. Het meest noordelijke land van de Baltische Staten. Je bezoekt hier natuurlijk de prachtige hoofdstad Tallinn. De binnenstad van de stad is

een mix van moderne en middeleeuwse architectuur. Vanalinn is het oude deel van de stad en staat boordevol bezienswaardigheden, zoals de St. Olav’s kerk, het Toompea kasteel en de Alexander Nevski-kathedraal. De natuur van Estland zoek je op in het nationale park Lahemaa of op het eiland Saaremaa. Goede combi, toch?

Een rondreis door Letland

Goedkope vliegtickets Riga

Letland is het middelste land van de Baltische Staten en je ontdekt hier prachtige steden, ruige natuur en pittoreske vissersdorpjes. In de meer dan achthonderd jaar oude

hoofdstad Riga, bewonder je de mooiste Jugendstil-gebouwen, dwaal je rond door de historische binnenstad rondom het Stadhuisplein en beklim je de dom van Riga. Daarna maak je in het Gauja Nationaal Park de mooiste wandelingen en spot je imposante kastelen. Of bezoek badplaats Jurmala. In dit kuuroord kom je helemaal tot rust. Heerlijk!

Bezoek ook Litouwen

Goedkope vliegtickets Vilnius

Litouwen is het grootste land van de Baltische Staten en heeft misschien wel de leukste hoofdstad van de drie. Vilnius is een bruisende studentenstad vol cafés,

restaurants en uitgaansgelegenheden. Maar heeft ook historische bezienswaardigheden, zoals de Vilnius kathedraal, de oude stadspoort Ausros Vartai en het paleis Valdovu Rumai. Nog zo’n leuke stad in dit land is Kaunas. Je winkelt hier de leukste outfits, ontdekt interessante musea en bewondert de mooiste gebouwen. In het nationale park Aukstaitija spot je spiegelgladde meren in de bosrijke omgeving. Let’s go!