Getoonde prijzen zijn vanaf-prijzen, exclusief € 29,50 boekingskosten.
Goedkope vliegtickets Ancona

Goedkope vliegtickets Ancona

Vanaf

Goedkoop vliegen naar Ancona

De Italiaanse havenstad Ancona kent een rijke geschiedenis en staat bekend om zijn prachtige oude centrum. Hoogtepunten zijn de kathedraal Duomo di Ancona, de Romeinse Arco di Traiano en het mooi ontworpen plein Piazza del Plebiscito. Daarnaast ontdek je vanuit Ancona veel bezienswaardigheden in de regio. Vanuit Nederland reis je met een tussenstop naar deze mooie stad.

Vliegen naar Ancona

De beste ticket-deals naar Ancona vind je op Vliegtickets.nl. Bij ons boek je namelijk alle mogelijke vluchten. Vanuit Amsterdam vlieg je op verschillende manieren naar Ancona. Met Lufthansa reis je met een overstap op München in 4 tot 8 uur naar de stad. Andere luchtvaartmaatschappijen die via een overstap vliegen zijn Air France en KLM. Het vliegveld van Ancona ligt iets ten westen van de stad. Met de trein reis je in ongeveer 40 minuten naar het centrum. Met een taxi of huurauto ben je zonder file zo’n 20 minuten aan het rijden. Kijk hier voor al je Italiaanse vluchten.

Vluchten naar Ancona

Na aankomst in Ancona geniet je van een heerlijke stedentrip. De stad staat vol met monumenten en musea, waaronder:

  • Santa Maria della Piazza: de prachtige kerk Santa Maria della Piazza is tussen de 11e en 12e eeuw gebouwd in de romaanse stijl. Onder de kerk liggen verschillende resten van nog oudere kerken, zoals mozaïeken.
  • Museo archeologico nazionale delle Marche: in dit archeologiche museum kom je meer te weten over de interessante geschiedenis van Ancona en Le Marche, de regio waar Ancona de hoofdstad van is. Je bewondert hier onder andere mooie beelden en reliëfs.
  • Anfiteatro Romano: er zijn diverse resten uit de Romeinse tijd te vinden in Ancona, zoals het amfitheater. Tegenwoordig woon je hier leuke voorstellingen bij.

Een reis naar Ancona kan goed gecombineerd worden met een vakantie in Le Marche, een ruige regio met prachtige natuurgebieden en historische dorpen en steden. Mis vooral deze bezienswaardigheden niet:

  • Urbino: deze schitterende ommuurde stad ligt op een heuvel en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Bezoek het Palazzo Ducale of de rijkversierde Kathedraal van Urbino.
  • Nationaal Park Monti Sibillini: in dit ruige natuurgebied, dat in Umbrië en Le Marche ligt, vind je veel kastelen en forten. Dit park leent zich bovendien uitstekend voor een leuke wandeling.
  • Ascoli Piceno: een minder bekende bestemming in de regio is de stad Ascoli Piceno. Drink een espresso op het stijlvolle plein Piazza del Popolo of bewonder de kerk Battistero di San Giovanni.

Goedkoop naar Ancona

Vliegtickets.nl biedt vliegtickets naar Ancona aan van élke airline, waardoor je op één site alle beschikbare prijzen en vluchttijden ziet. Hierdoor vind je erg gemakkelijk de beste Ancona aanbieding en ga je goedkoop op reis. Daarnaast helpt onze klantenservice je iedere dag van het jaar met het boeken van een retour Ancona. Kijk voor tickets naar Ancona of andere geweldige bestemmingen in Italië ook eens bij easyJet.