Getoonde prijzen zijn vanaf-prijzen, exclusief € 29,50 boekingskosten.

Goedkope vliegtickets Almeria

Vanaf

Goedkoop vliegen naar Almeria

Zoek je graag het authentieke Spanje op? Denk dan aan een reis naar Almeria. Deze plaats ligt aan de zonnige Spaanse zuidkust in de gelijknamige Costa Almeria. Hier vind je een massa aan zonuren, maar geen massatoerisme. Ontdek daarom dit mooie stukje Spanje en boek via Vliegtickets.nl goedkoop en snel vliegtickets naar Almeria!

Vliegen naar Almeria

Voor je vlucht naar Almeria heb je als vertrekpunt de keuze uit Amsterdam Airport Schiphol, Eindhoven Airport of Rotterdam The Hague Airport. Er worden echter weinig directe vluchten aangeboden. Vind je er één? Dan is de vliegduur circa 2 uur en 45 minuten. Wil je geen tijd verdoen met een tussenstop? Vlieg dan naar Málaga waar het aanbod aan directe vluchten groter is. De rit van het vliegveld van Málaga naar Almeria duurt wel ruim twee uur. Land je toch liever op Almeria Airport? Dan ben je met de auto in circa een kwartiertje in de Spaanse kustplaats. Voor een rechtstreekse vliegreis naar Almeria kun je ook uitwijken naar Brussel. Daar vliegt TUI fly regelmatig naar Almeria Airport.

Vluchten naar Almeria

Almeria biedt je alles wat je maar van een vakantie in Spanje mag verwachten. Alleen de naam al brengt je direct in de vakantiestemming. Ooit was Spanje voor een groot deel bezet door de Moren waaronder Almeria. Zij gaven de plaats de naam Al-Mariya, wat betekent ‘Spiegel van de Zee’. Later is dit verbasterd tot Almeria. Behalve de naam hebben de Moren nog meer nagelaten in Almeria. Zo is er nu het prachtige Alcazaba de Almeria. Dit gigantische fort hoort bij de meest belangrijke Arabische monumenten van Spanje. Nog een must see is de imposant kathedraal van Almeria. Maar er is nog meer:

  • Beleef het verleden in Museo Refugio de la Guerra Civil: ontdek hier het ondergrondse stelsel waar de burgers van Almeria zich schuil hielden tijdens bombardementen gedurende de Spaanse Burgeroorlog. Ook vertelt een museum je meer over deze periode.
  • Bezoek La Chanca: deze oude zigeuner wijk ligt aan de voet van het kasteel. De kleurrijke huisjes zorgen vast en zeker voor bijzondere foto’s.
  • Ga op de foto met John Lennon: in de jaren 60 waren The Beatles in Almeria voor hun opnames ‘How I Won the War’. Tijdens deze periode schreef John Lennon het nummer Strawberry Fields Forever. Daarom heeft Almeria een levensgroot standbeeld van de singersongwriter. Je vindt hem op Plaza de las Flores. Ga voor nog meer John Lennon en andere legendes naar The House of Cinema. Deze voormalige verblijfplaats van The Beatles is omgetoverd tot een filmmuseum.
  • Ervaar het Wilde Westen: Almeria heeft een sterke connectie met Hollywood dankzij de Tabernaswoestijn. Ga naar Oasys Mini Hollywood en bezoek oude filmsets van beroemde westerns.

Goedkoop naar Almeria

Behalve een prachtige zee heeft Almeria ook een heerlijk klimaat. Het is daarom ook een uitstekende plek voor een wintervakantie in Spanje. Dus check ook in het laagseizoen Vliegtickets.nl voor een mooie Almeria aanbieding. Maar in welk seizoen je ook naar Spanje wilt? Bij ons vind je het goedkoopste retour naar Almeria!