Getoonde prijzen zijn vanaf-prijzen, exclusief € 29,50 boekingskosten.
Portugal - Camara de Lobos - Madeira

Last-minute naar Madeira: ontdek een subtropisch bloemenparadijs

Vanaf

De beste vluchten voor je last-minute naar Madeira

Last-minute Madeira

Heb je snel behoefte aan een bijzondere vakantiebestemming? Denk dan aan een last-minute naar Madeira. Op dit schitterende subtropische Portugese eiland in de Atlantische Oceaan bloeien er altijd wilde bloemen. ‘Het bloemeneiland’ wordt Madeira daarom ook wel genoemd. Met het mooie bergachtige landschap, de vriendelijke bevolking en interessante Portugese cultuur is dit eiland vast je ideale vakantiestek!

Verken de schitterende omgeving met een fly drive Madeira last-minute

Een fly drive is ideaal als je Madeira wilt verkennen. Er zijn namelijk veel boeiende dingen te zien en te doen, zoals:

  • Een ruige kust: op Madeira heb je weinig zandstranden, maar dat maakt het eiland helemaal goed met een schitterende kust. Rij hier over de soms toch wel erg spannende wegen en laat je belonen door schitterende uitzichten over de Atlantische Oceaan. Vergeet niet om uit te stappen bij de bijna 580 meter hoge Cabo Girão. Bij deze hoogste klif van het eiland kunnen durfals op een doorzichtig plateau staan. Wil je ook eens een heel andere kant van het eiland bekijken? Maak dan een stop bij de grotten van São Vicente die zijn ontstaan door lavastromen.
  • Botanische tuinen: niet alleen in het wild bloeien er op Madeira veel bloemen, ook vind je de meest bijzondere en mooie flora in de diverse botanische tuinen. Het meest populaire exemplaar van het eiland is de Jardim Botânico waar je onder andere allerlei cactussen treft. Of ga naar het schitterende Monte Palace Tropical Garden dat een link heeft met China en Japan. Je ziet dat aan de Boeddhabeelden, de koikarpers en nog meer Aziatische details.
  • Funchal: de hoofdstad van Madeira heeft alles om je te vermaken. Neem er bijvoorbeeld de kabelbaan naar boven en bekijk er de twee eerder genoemde botanische tuinen. Stap na afloop in een toboggan, een soort zeepkist, en roetsj met een bestuurder de berg af richting de stad. In Funchal is een sfeervol historisch centrum waar je allerlei gezellige restaurantjes vindt. Of maak een wandeling over de prachtige promenade de Avenida do Mar. Ben je een voetballiefhebber? Dan moet je zeker naar het Cristiano Ronaldo Museum. Funchal is namelijk de geboorteplaats van deze beroemde Portugese voetballer.
  • Wandelen: Madeira is een waar wandelparadijs. Het eiland beschikt namelijk over zogenaamde levada’s. Dit zijn irrigatiekanalen die dwars door de bergen over het eiland lopen. Langs de levada’s liggen wandelpaden, waardoor Madeira een prachtig wandelnetwerk heeft.
  • Madeirawijn en exotische visgerechten: tijdens je fly drive naar Madeira last-minute doe je vast ook nieuwe culinaire ontdekkingen. Zo heeft het eiland zijn unieke Madeirawijn die sterker is dan een gewone wijn. Verder eten de Madeirezen graag verrassende combinaties met fruit. Probeer bijvoorbeeld eens de zwarte degenvis met banaan.

Ontdek de beste last-minute Madeira deals

Zoals je ziet, is er veel te doen en te proeven tijdens een last-minute naar Madeira. Gelukkig scoor je dankzij Vliegtickets.nl de beste deals, waardoor je meer geld over hebt voor je verblijf. Of bespaar voor je volgende reis, zoals bijvoorbeeld een vliegticket naar Spanje.

Last-minute vakantie naar Madeira: boek en gá!

Met een last-minute naar Madeira en Funchal ontdek je een heel mooi stukje Portugal. Boek dus snel je vliegticket en ga op weg naar dit subtropische bloemeneiland!