Getoonde prijzen zijn vanaf-prijzen, exclusief € 29,50 boekingskosten.
goedkope-vliegtickets-istanbul

Stedentrip Istanbul

Vanaf

De beste vluchten voor je stedentrip naar Istanbul

Stedentrip Istanbul

Tijdens een reis naar Istanbul ontdek je de boeiende mix tussen mensen en culturen.  Istanbul is namelijk een stad in het Europese en Aziatische deel van Turkije. Er zijn weinig andere plekken waar je zo goed de combinatie van het moderne westen en het authentieke oosten kan proeven dan in Istanbul. Het is een bruisende stad waar veel te ontdekken valt. Ga je mee?

Weekend Istanbul

Een weekendje Istanbul is pure verwennerij voor al je zintuigen. De prachtige plekken in de kleurrijke stad, de geuren van exotische kruiden, het geroezemoes van de mensenmassa in de bazaar en de tongstrelende gevarieerde keuken, je moet het allemaal even op je in laten werken. Een citytrip Istanbul is een bijzondere ervaring die je minimaal een keer in je leven moet hebben meegemaakt. De rijke historie, het bruisende uitgaansleven, de indrukwekkende cultuur en de duizenden winkeltjes zorgen dat iedere bezoeker kan genieten van een stedentrip in Istanbul.

Stedentrip Istanbul – tips en wijken

In Istanbul valt er genoeg te bezichtigen, maar waar begin je? Bijvoorbeeld bij de mooie Aya Sofia, een kathedraal van zo’n 1500 jaar oud. Of de indrukwekkende Blauwe Moskee die samen met de Aya Sofia een deel van de historische binnenstad vormt. Bezoek ook eens de mystieke Basilica Cisterne en het Topkapi Paleis. De stad bruist en dat gaat tot in de late uurtjes door.

Het centrum van het uitgaansleven is Beyoğlu, maar ook de wijk Ortaköy is een aanrader. Aan de Bosporus liggen verschillende nachtclubs. Vaak op bijzondere plekken met een spectaculair uitzicht.

De zeestraat Bosporus is eigenlijk het stralende middelpunt van Istanbul. Europa aan de ene kant en Azië aan de andere kant. Ga eens varen over de Bosporus en bewonder de minaretten en de paleizen vanaf het water. Bekijk ook de bijzondere yali’s met hun unieke bouwstijl. Het is een indrukwekkend gezicht. Geniet ook van de schitterende zonsondergang vanaf de boot. Als de zon weer opkomt, staan er weer nieuwe indrukken op je te wachten. Zoals het Topkapipaleis waar vroeger de sultans woonden. De prachtige ruimtes en Ottomaanse schatten kun je niet anders dan bewonderen. Gluur ook eens in de kamers van de harem, die kans krijg je niet snel meer.

Shoppen tijdens jouw stedentrip in Istanbul

In Istanbul zie je de mooiste spullen voor een aantrekkelijke prijs. Eenmaal een goedkoop vliegticket gescoord? Dan hou je nog geld over om te winkelen. Er zijn plekken genoeg om te shoppen, de meest bekende plek is toch wel de Grote Bazaar in de oude wijk Sultanahmet en de Egyptische Kruidenbazaar. Het zijn niet de enige bazaars die je tegenkomt en dan zijn er ook nog talloze losse marktkraampjes en winkeltjes. Winkels in overvloed op de Istiklal Boulevard en de vele zijstraatjes hiervan. De shopfanaat kan in Istanbul helemaal losgaan.

Stedentrip Istanbul aanbieding

Een stedentrip naar Istanbul gaat je verwachtingen overtreffen en daar werken wij graag aan mee. Heb je er al zin in? Boek op een simpele manier een last-minute stedentrip Istanbul of een stedentrip voor een later tijdstip. Er zijn vluchten vanaf diverse bestemmingen en met verschillende airlines naar Istanbul. Bij Vliegtickets.nl kun je zowel de vlucht als het hotel voor Istanbul boeken. Met als resultaat een goedkope stedentrip van twee of drie dagen naar Istanbul. Wil je ook nog ergens anders heen in Turkije? Ook dan vind je bij vliegtickets.nl de beste ticket-deal.