Getoonde prijzen zijn vanaf-prijzen, exclusief € 29,50 boekingskosten.
Goedkope-vliegtickets-senioren-ouderen-vakantie

Comfortabel vliegen doe je zo!

Vliegtickets zoeken ingewikkeld? Ontdek dat dit reuze meevalt

Wij selecteren voor jou de beste directe en comfortabele vluchten zodat vliegtickets zoeken niet ingewikkeld is. Laat ons je helpen om de meest gunstige vluchten met een betrouwbare airline te vinden. Ontdek populaire vakantiebestemmingen voor jou en je partner, beste vriend(in) of vriendengroep. Bekijk tips over veelgemaakte fouten bij vliegtickets boeken en ontdek de verschillen tussen vliegen vroeger en nu. Maak jij binnenkort een comfortabele vliegreis voor het begin van een zorgeloze vakantie?

Vlieg comfortabel naar Europese en verre vakantiebestemmingen

Haal je inspiratie uit deze populaire blogs

Vliegen vroeger en nu... weet je nog?

Er is veel veranderd voor reizen met het vliegtuig. Herken je nog hoe het vroeger was om het vliegtuig te pakken? En kun je je nog voorstellen dat je een sigaret mocht roken op 9.000 meter hoogte? Bekijk de grootste verschillen tussen nu en tot 50 jaar geleden. Een stapje terug in de tijd…

 • Wandelstokken en hoeden
  Handbagage-trolley? Vroeger bestond de bagage-opbergruimte uit netten waar je wandelstokken en hoeden kwijt kon.
 • Papieren boardingpasses
  Als passagier kreeg je vroeger de boardingpass van te voren per post thuis toegestuurd.
 • Luxe menukaarten
  Aan boord eten was eigenlijk veel luxer dan tegenwoordig. Een vliegervaring was uberhaupt al luxe op zich! Kaviaar, champagne of kreeft was dan ook ‘normaal’ aan boord. Voeg daar echt porseleinen bestek aan toe en je had het idee dat je in een luxe restaurant zat te dineren.
 • Geen reisklassen
  Waar wij nu Economy en Business Class kennen, hadden ze dat vroeger niet! Iedereen kreeg een gelijke behandeling.
 • Soepele beveiligingsmaatregelen
  Vroeger kenden we een stuk minder veiligheidsregels dan nu. Maximaal 100 ml vloeistof in je handbagage? Zo lang men het kon dragen, mocht het mee aan boord.
 • Roken aan boord
  Een sigaret op 9.000 meter hoogte? Vroeger niets geks aan hoor. Al had het vliegtuig wel een rookvrij gedeelte waar niet heel erg naar geleefd werd…
 • Ruimere stoelen
  Dit is vooral voor de langere mensen onder ons een confronterend feitje. Vroeger zaten we er breder bij! De rijen stonden verder uit elkaar en de stoelen waren ruimer.
 • Kledingvoorschriften
  Vergeet het joggingpak! Vroeger kleede men zich netjes om in het vliegtuig te stappen.
 • Sneller vliegen
  Dit zou je niet verwachten toch? Door de veiligheidsmaatregelen die we vandaag de dag kennen, ben je al snel 2 á 3 uur bezig voordat je aan boord mag.
 • Goedkoper, meer opties & veiliger
  Gelukkig zijn vliegreizen vandaag de dag veel veiliger en zijn er een stuk meer vluchten beschikbaar om uit te kiezen. Een hele verbetering! En wist je dat vliegen ook veel goedkoper is geworden?

Vliegticket boeken? Maak deze fouten niet!

Laat ons je helpen met deze tips over veelgemaakte fouten.

Opgelet: dit zijn dé vijf meest gemaakte fouten tijdens het boeken van een vliegticket. Wij geven je de beste tips om deze fouten te voorkomen! Lees meer

Maak je boeking compleet en regel ook alvast...

Als je op reis gaat, kun je maar beter in het bezit zijn van de juiste en geldige reisdocumenten. Via Visa4Travel vind je alle up-to-date visuminformatie en vraag je eenvoudig en snel jouw visum aan. Dus check direct of er een visum nodig is voor jullie bestemming. Zo geregeld!

Wij werken samen met Thuisvaccinatie.nl zodat jij en je medereizigers beschermd op vakantie gaan met de juiste vaccinaties. Controleer of je voor jouw bestemming inentingen nodig hebt en maak meteen een afspraak. Het kan maar alvast geregeld zijn!

Heb je een vliegticket naar je favoriete bestemming en zoek je nog een hotel of accomodatie? Bij Vliegtickets.nl boek je snel en voordelig via Booking.com. Een hotel midden in de stad of appartement aan het strand; je vindt het hier! Tip: pas filters bij ‘Toegankelijkheid kamer’ aan voor een handig overzicht met aangepaste accomodaties.