Getoonde prijzen zijn vanaf-prijzen, exclusief € 29,50 boekingskosten.

Inchecken Alitalia

Inchecken bij Alitalia

Sinds 15 oktober 2021 is Alitalia overgenomen door ITA Airways.

(Online) inchecken bij Alitalia

Online inchecken is een dag voor vertrek beschikbaar (vanuit Amsterdam 30 uur voor vertrek). Dit is de snelste en makkelijkste manier om in te checken. Binnen drie stappen heb je namelijk je boardingpass op je telefoon staan.

Als je op het vliegveld wilt inchecken, kan dit via de selfservice-kiosks of de bekende incheckbalie. Ook de selfservice-kiosk werkt in drie simpele stappen. Je identificeert jezelf, bevestigt je vlucht en haalt je boardingpass uit de machine. Als je meer assistentie nodig hebt, dan loop je even langs de incheckbalie.

Moet jij nog bagage afleveren? Wanneer je jouw boardingpass hebt ontvangen, loop je met je bagage door naar het bagageafgiftepunt. Hier drop je jouw bagage voordat je naar je gate loopt.

Overzicht geadviseerde tijden Alitalia
Online inchecken

Vanuit Amsterdam 30 uur voor vertrek

Anders 24 uur voor vertrek

Fysiek inchecken

40 minuten voor vertrek

Sluiten gate

15 minuten voor vertrek

Wij adviseren je om altijd ruim van te voren aanwezig te zijn op de luchthaven. Vooral in piekperiodes is dit noodzakelijk. Paspoort- en veiligheidscontroles duren soms langer dan verwacht. Te laat aankomen bij je gate, betekent vaak dat je niet meer mag instappen. Het missen van je vlucht laten we liever niemand overkomen!