Getoonde prijzen zijn vanaf-prijzen, exclusief € 29,50 boekingskosten.
Aanbiedingen-KLM-Dreamliner

Inchecken bij KLM

Inchecken KLM-vluchten

Hoe lang van te voren moet je op het vliegveld zijn? Hoe werkt online inchecken en moet je je vliegtickets printen? We geven je alle informatie op een rij zodat je goed voorbereid op reis kan!

(Online) inchecken bij KLM
Online inchecken is verreweg de snelste en eenvoudigste manier. Dit is vanaf 30 uur voor vertrek al mogelijk op de site van KLM. De voordelen? Je checkt in waar je wilt, thuis of op kantoor én je bespaart tijd op de luchthaven! Wil je jouw boardingpass op je telefoon bewaren? Kies bij het boeken voor een digitale boardingpass zodat je je KLM-vliegtickets niet meer hoeft te printen.

Je kunt ook inchecken op de luchthaven zelf bij de incheckbalies of bij een van de selfservice-kiosken. Scan je paspoort en vul je ticketnummer of boekingscode in. Hierna rolt je boardingpass uit de selfservice-automaat.

Heb je ook ruimbagage om in te checken? Deze geef je af bij het dichtstbijzijnde bagageafgiftepunt, waarna je door kunt lopen naar de gate.

Overzicht geadviseerde tijden KLM
Online inchecken Vanaf 30 uur voor vertrek mogelijk
Fysiek inchecken

2 uur van tevoren (Europese vluchten)

3 uur van tevoren (intercontinentaal)

Begin boarden

30 minuten voor vertrek (Europese vluchten)

45 minuten voor vertrek (intercontinentaal)

Sluiten gate

Je kunt tot 15 minuten voor vertrek aan boord gaan

In het algemeen geldt het advies om ruim op tijd op de luchthaven te zijn. Vooral in drukke vakantieperiodes is dit noodzakelijk. Paspoort- en veiligheidscontroles en het instappen kunnen langer duren dan verwacht.