Getoonde prijzen zijn vanaf-prijzen, exclusief € 29,50 boekingskosten.
Young woman in airplane

Reisklassen Lufthansa

Logo Lufthansa

Reisklassen bij Lufthansa

Lufthansa zorgt ervoor dat jij zo snel mogelijk bij je volgende reisbestemming arriveert. Dit natuurlijk in alle comfort, zodat jij uitgerust aan je trip begint! Bekijk hieronder in welke verschillende klassen je vliegtickets kan aanschaffen.

Economy Class
Bij alle vluchten in Economy Class heb jij genoeg beenruimte dankzij de slimme constructie van de stoelen. Vlieg jij naar een verre reisbestemming dan heb je nog een hoofdsteun die je helemaal naar eigen wens kan instellen. Het is daarnaast ook mogelijk om een stoel te reserveren met extra beenruimte. Dat doe je hier.

Vlieg je binnen Europa dan heb je ook nog de keuze tussen Economy Light, Classic en Flex. Bij Light reis je alleen met handbagage en weet je zeker dat er niets meer gaat veranderen aan je reis. Bij Classic heb je de normale services, maar ook net iets meer flexibiliteit. Het is mogelijk om je ticket om te boeken tegen een toeslag. Flex zegt het al een beetje, maar dit is voor de reiziger die voorzien wil zijn van álle flexibiliteit. Omboeken is geen probleem en de ticket kan zelfs vergoedt worden, wel tegen betaling.

Premium Economy Class
Wil jij net iets meer comfort dan in Economy Class? Neem dan plaats in de Premium Economy Class. Je hebt hier 50 procent meer persoonlijke ruimte, geniet van meer entertainment aan boord en je mag ook nog eens twee keer zoveel bagage meenemen als in Economy Class.

Business Class in Europe
Als jij binnen Europa vliegt in Business Class dan heb je hiermee toegang tot de lounge en mag je als eerste instappen. De middelste stoel wordt altijd vrijgehouden, zodat jij meer persoonlijke ruimte hebt en gemakkelijk even een tijdschrift of krantje leest. Daarnaast krijg je zelfs op de korte vluchten een uitgebreide maaltijd geserveerd.

Business Class op langeafstandsroutes
Heb je Business Class geboekt op een langeafstandsroute? Dan weet je zeker dat je helemaal uitgerust aankomt op je bestemming. Relax voordat je vertrekt in de Lufthansa Business Lounge en geniet aan boord van uitmuntende service. De nieuwe Business Class-stoelen transformeren in een bed van bijna twee meter. Door het design van de cabine en de stoelindeling geniet jij van alle ruimte onderweg. Lees hier meer over alle voordelen van Business Class.

First Class
Met Lufthansa First Class ervaar jij nu iets heel bijzonders. Op de luchthaven waarvan je vertrekt, word je begroet door een persoonlijke assistent. Je wordt afgezet bij je vliegtuig door een limousine of een exclusieve minivan en je ervaart culinaire hoogtepunten boven de wolken. Allemaal momenten die je niet zo heel snel vergeet. En dat is nog niet eens alles, check hier alle voordelen van First Class.

Wil jij alles weten over de verschillende reisklassen van Lufthansa? Bekijk dan de details per reisklasse.

Beenruimte en stoel reserveren bij Lufthansa

Wil je de stoelindeling van jouw vliegtuig bekijken? Dat kan voor de voertuigen op langeafstandsvluchten en op de korte en middellange vluchten. Lufthansa beschikt over een gemiddelde beenruimte van 78 t/m 81 cm en heeft een gemiddelde stoelbreedte van 46 cm.

Kosten

Het vooraf reserveren van een stoel brengt kosten met zich mee. Daarnaast is het bij Lufthansa ook mogelijk om vooraf een stoel te reserveren met extra beenruimte. De kosten voor het reserveren van je stoel (met of zonder extra beenruimte) vind je hier terug. Het reserveren van je stoel doe je ook via de website van Lufthansa.