Meest gestelde vragen

Vergelijk en vind de beste Royal Air Maroc-vliegtickets

Alles over Royal Air Maroc

In 2017 vierde Royal Air Maroc haar 60ste verjaardag. RAM werd opgericht nadat Air Atlas en Air Maroc gefuseerd werden. In deze 60 jaar is Royal Air Maroc gegroeid tot een moderne airline. Ze is in deze jaren meegegroeid met de wensen en eisen van haar passagiers. Niet voor niets is de airline in 2018 door Skytrax uitgeroepen tot 'Best Regional Airline in Africa'. In 1957 begon Royal Air Maroc met een vloot van acht vliegtuigen. Hedendaags bestaat deze uit 55 vliegtuigen. Met 90 bestemmingen wereldwijd vind jij precies de vliegtickets die je nodig hebt!

Klik meteen door naar informatie over de reisklassen, bagageregels, inchecken, beenruimte en stoelinformatie bij Royal Air Maroc.  

Laatste update: april 2018

Royal Air Maroc: vliegt naar 90 bestemmingen wereldwijd

De beste Royal Air Maroc-vliegtickets

Wil jij met Royal Air Maroc comfortabel de hele wereld over vliegen? Boek dan nu je vliegtickets naar jouw favoriete bestemming.

Je vindt de beste Royal Air Maroc vliegtickets gemakkelijk op Vliegtickets.nl.

Goede redenen om met Royal Air Maroc te vliegen

  • Vliegt naar 90 bestemmingen wereldwijd
  • Uitgeroepen tot '4-Star Airline' door Skytrax
  
  • Spaar voor bijzondere voordelen met Safar Flyer
  • Kinderen die alleen vliegen kunnen gebruikmaken van het unieke Univers Magique

Wist je dit? Royal Air Maroc:

  • vierde in 2017 haar 60ste verjaardag. Ze pakte uit met een groot feest op het strand van Ain Diab.
  • vloog haar eerste langeafstandsvluchten in 1975. Dit waren vluchten naar de VS, Canada en het Midden-Oosten.
  • tekende in 2004 het ‘Open Sky’s contract met de Europese Unie. Hierdoor konden meer lowcost-airlines gebruikmaken van de Marokkaanse routes.
  • verwelkomde in maart 2013 haar 50ste Boeing
  • haar eerste internationale route was naar Dakar. Bij de 60ste verjaardag hebben ze dit gevierd met een speciale vlucht naar Dakar.

Reisklassen bij Royal Air Maroc

Als jij je vliegtickets boekt, dan wil je natuurlijk precies weten wat dit inhoudt. Daarom leggen we je graag uit met welke verschillende reisklassen Royal Air Maroc vliegt. Zo boek jij precies wat je wilt!

Economy Class
Voor langeafstandsvluchten geniet jij van een comfortabele reiservaring. Je hebt meer ruimte en ideaal comfort dankzij de nieuwe ergonomische stoelen van RAM. Kruip onder je deken en slaap beter dankzij het kussen die je aangeboden wordt. Er worden twee maaltijden geserveerd waarbij je bij de warme maaltijd kiest uit twee opties. Voordat je het weet, ben je op je eindbestemming. De nieuwste films zie je gewoon in het vliegtuig.

Bij middellange en korte vluchten krijg je bij vluchten die minder dan 2 uur duren een snack geserveerd. Duurt je vlucht langer dan 2 uur? Dan krijg je een warme maaltijd die bestaat uit een voorgerecht, een keuze uit twee warme gerechten, kaas en een toetje. Vanzelfsprekend wordt hier een drankje bij geserveerd.

Business Class
Vlieg jij met Business Class op een langeafstandsvlucht? Geniet dan van Marokkaanse gastvrijheid. Je ervaart Marokkaans geïnspireerde, culinaire gerechten. Met daarbij een selectie aan Marokkaanse en Franse wijnen. Jij komt helemaal uitgerust aan, omdat je jouw stoel in bed-modus kan zetten. De stoel beschikt daarnaast ook nog over een massagefunctie.

Op middellange vluchten ervaar jij dezelfde gastvrijheid en comfort. Je reist nog steeds in ruime, comfortabele Business Class-stoelen. De stoelen beschikken alleen niet over de bed-modus.

Wil je precies weten van welke voordelen je in elke klasse profiteert? Bekijk de details per reisklasse.

Bagageregels bij Royal Air Maroc

De vliegtickets zijn al een tijdje binnen. Het is eindelijk tijd om de koffers in te pakken. Om te zorgen dat je niet te veel meeneemt, helpen we je even met de bagagevoorwaarden van Royal Air Maroc.

Handbagage

edereen mag aan boord van RAM een stuk handbagage meenemen. De voorwaarden hiervoor zijn dat je handbagage niet zwaarder mag zijn dan 10 kg. Je handbagage mag niet groter zijn dan 115 cm (de som van de drie afmetingen). Je laptop mee? Deze wordt toegestaan en niet gezien als handbagage.


Ruimbagage

Voor ruimbagage zijn er verschillende regels die te maken hebben met de eindbestemming en reisklassen. Hieronder een overzicht.

   Economy Premium Safar Flyer Silver, Gold of ambassadeur
Vluchten binnen Europa 1 x ruimbagage max. 23 kg 2 x ruimbagage elk max. 23 kg + 1 extra ruimbagage max. 23 kg
Naar/vanaf de VS, Canada, Afrika, Egypte, Saudi-Arabië, Libanon en Turkije 2 x ruimbagage elk max. 23 kg 3 x ruimbagage elk max. 23 kg + 1 extra ruimbagage max. 23 kg
Brazilië 2 x ruimbagage elk max. 32 kg 2 x ruimbagage elk max. 32 kg + 1 extra ruimbagage max. 32 kg
Katar 2 x ruimbagage elk max. 23 kg 2 x ruimbagage elk max. 32 kg Bij Premium: + 1 extra ruimbagage max. 32 kg

Bij Economy: + 1 extra ruimbagage max. 23 kg


Kosten

Meer bagage meenemen dan is toegestaan? Dat is mogelijk. Deze moet je dan bij het inchecken bijboeken tegen een meerprijs. De kosten hiervan vind je terug op de website van Royal Air Maroc.

Online inchecken bij Royal Air Maroc

Inchecken bij Royal Air Maroc

De koffers zijn ingepakt en het is eindelijk tijd om aan je reis te beginnen. Vliegtickets zijn al een tijdje binnen, alleen nog even inchecken. En dat gaat heel gemakkelijk. Dit kan namelijk gewoon online of via de selfservice-kiosks op het vliegveld.

(Online) inchecken bij Royal Air Maroc

Het is al twee dagen voordat je vlucht vertrekt mogelijk om online in te checken. Online inchecken is toch wel de meest eenvoudige en snelle manier om in te checken. Je vermijdt namelijk de wachtrijen op de luchthaven. Helemaal als je geen bagage hebt, is dit heel handig. Je loopt namelijk zo door naar je gate.

Gaat je voorkeur toch uit naar inchecken op het vliegveld? Dat is helemaal jouw eigen keuze en zeker ook mogelijk. Op de luchthaven check je in bij de selfservice-kiosks of bij een incheckbalie. Hierbij is de selfservice-kiosk het makkelijkst. Even wat gegevens invullen en voordat je het weet, rolt je boardingpass uit de machine.

Moet jij nog bagage droppen? Dat doe je gewoon bij het bagageafgiftepunt. De kiosk geeft meestal aan waar je precies heen moet.

Overzicht geadviseerde tijden Royal Air Maroc
Online inchecken

48 uur voor vertrek

Fysiek inchecken

Normale periodes: 3 uur van te voren

Piekperiodes: 4 uur van te voren

Sluitingstijd (selfservice) check-in

60 minuten voor vertrek

Begin boarden

15 minuten voor vertrek


Het advies geldt om op tijd aanwezig te zijn op de luchthaven. Vooral in piekperiodes kan het erg druk zijn. Paspoort- en veiligheidscontroles kunnen uitlopen. Onderschat ook niet de afstand die je moet afleggen naar je gate. Deze afstand doe je liever rustig aan!

Stoel reserveren bij Royal Air Maroc

Het is mogelijk om een voorkeursstoel of stoel met extra beenruimte te boeken. Bij je boeking mag je altijd aangeven waar je wilt plaatsnemen in de cabine. Dit is voor de meeste reisklassen gratis.

Veilig boeken en betalen

Zo denken onze klanten over ons

8.9
Goed 585 beoordelingen

Beste aanbieder van vliegtickets in Nederland