Getoonde prijzen zijn vanaf-prijzen, exclusief € 29,50 boekingskosten.

Reisklassen Singapore Airlines

Reisklassen op Singapore Airlines-vluchten

Jij hebt vliegtickets geboekt bij Singapore Airlines, maar wilt graag weten wat ‘Economy Class’ inhoudt. Dat begrijpen we. Bij Singapore Airlines is het mogelijk om te kiezen uit zeven verschillende reisklassen.

Economy Class
Het is voor Singapore Airlines belangrijk dat je ook in Economy Class genoeg ruimte hebt. De stoelen zijn ergonomisch ontworpen, zodat je ook wat privacy hebt. Je kijkt aan boord bij Singapore Airlines naar de nieuwste films en series, zodat de tijd in het vliegtuig net iets sneller lijkt te gaan.

Als je vliegt met de A350 dan neem je plaats in de nieuwe Economy Class van Singapore Airlines. Hier heb je nog nét iets meer beenruimte, meer persoonlijke ruimte en er is een nieuw kussen voor de rugleuningen ontworpen. Deze heeft opgevulde zijdes die meer comfort bieden.

Premium Economy Class
Neem plaats in een ruime 2-4-2-cabine. Hier heb je vijftien centimeter extra beenruimte om je uit te strekken, meer opbergruimte, keuze uit drie maaltijden aan boord en wordt er gedurende de gehele vlucht champagne geschonken. Ook heb je een prioriteit behandeling. Dit begint al bij het inchecken en eindigt bij de bagage-afhandeling.

Regionale Business Class
In de regionale Business Class neem jij plaats in een gepersonaliseerde stoel. Hoe? De lederen stoel heeft een bedieningspaneel waarmee je al jouw stoelvoorkeuren instelt. Je klapt hem zelfs uit tot een bed van 1.93 meter. Daarnaast weet jij 24 uur voor vertrek al wat je aan boord gaat eten. Reserveer creaties van bekende chefs uit Singapore Airlines’ International Culinary Panel. Jij dineert in de lucht gewoon in restaurant-setting!

Business Class
Ook hier geniet je van een gastronomische maaltijd boven de wolken. Daarnaast heb je altijd direct toegang tot het gangpad en neem je plaats in een van de breedste stoelen in haar klasse (ruim 71 centimeter breed). Slapen in een vliegtuig ging nog nooit zo gemakkelijk! Jouw stoel transformeert gewoon in een full-flat bed. Bij de A350 business class-stoelen heb je nu twee nieuwe zitposities. Namelijk de Lazy Z, waarbij je gewicht perfect wordt gebalanceerd en de Sundeck, een positie waarbij de basis en voet van jouw stoel verlengd wordt. Je stoel kan zich daarnaast ook nog transformeren in een bed van twee meter. Compleet met kussens, beddengoed en dekbed. Slapen in het vliegtuig gaat zo wel lukken toch?

First Class
In First Class wordt luxe nog meer luxueus. Je krijgt ontbijt op bed, zelfs al is dat om 3 uur in de ochtend. Je hebt een stille omgeving om te werken, maar ook een plek om heerlijk te ontspannen. Je slaapt in een groot plat bed van maar liefst 2 meter lang.. Als je wakker wordt, fris je je op met een verzorgingskit van Ferragamo. Aan boord geniet je van dezelfde diner-ervaring als in Business Class.

Aan boord van de Boeing 777-300ER wordt geleidelijk aan de nieuwe First Class geïntroduceerd. De hoofdsteun is speciaal vormgegeven voor comfort en je stoel is zo in het vliegtuig gezet dat je meer privacy hebt. Daarnaast zijn er extra brede stoelen en wordt gebruik gemaakt van sfeerverlichting.

Suites
Jij hoeft je persoonlijke ruimte niet meer te delen. Je hebt namelijk een eigen ruimte met schuifdeur én raamblindering. Je kan de cabine ombouwen tot eetruimte, werkruimte, maar ook tot een dubbele kamer. Kom tot rust op je losstaande bed met een zacht dekbed en extra zachte bedlinnen, of relax in de aparte roteerbare stoel. Daarnaast zorgen geprezen chefs voor een gastronomische ervaring boven de wolken. Je zou bijna vergeten dat je in een vliegtuig zit!

Wil je precies weten van welke voordelen je in elke klasse profiteert? Bekijk de details per reisklasse.

Beenruimte en stoel reserveren op Singapore Airlines-vluchten

Jij hebt jouw Singapore Airlines-vliegtickets geboekt en wilt graag weten hoe de stoelindeling eruit ziet van je vliegtuig? Dat is geen probleem. Deze bekijk je op de website van Singapore Airlines.

In Bussines Class heb je een stoel die je naadloos omklapt naar een bed. De gevormde vleugels ondersteunen je terwijl je lekker zit of klap je naar binnen voor de perfecte nachtrust. Reis jij in Premium Economy Class? Dan zit je heerlijk ruim op stoelen van bijna vijftig centimeter breed. De stoelen hebben een speciale leuning voor je kuiten en voeten en kunnen wel twintig centimeter naar achteren. Lekker relaxt dus. In Economy Class heb je standaard 81 centimeter beenruimte en nekkussens voor meer steun. Extra veel beenruimte kan bijgeboekt worden.

Passagiers die vliegen in Suites, First Class en Business Class mogen altijd gratis hun stoel kiezen. Vlieg je in Premium Economy Class dan mag je gratis een stoel selecteren, maar voor meer comfort betaal je extra. Vlieg je in Economy? Dan is de kans aanwezig dat je een tarief betaalt. Bekijk het tarievenoverzicht voor meer informatie.


Zie hieronder een overzicht van de stoelinformatie in de verschillende reisklassen van Singapore Airlines.

  Stoelselectie Beenruimte
Suites, First Class of Business Class Je komt altijd in aanmerking voor gratis stoelselectie 147 cm in Business Class
Premium Economy Class Je mag gratis vooraf een stoel selecteren. Wanneer je wilt vliegen met meer comfort, kun je tegen betaling een stoel met extra beenruimte selecteren. 96 cm
Economy Class Afhankelijk van het tarieftype dat je selecteert, kun je vooraf een stoel selecteren. Dit kan gratis of tegen betaling. 81 cm