Meest gestelde vragen

Vergelijk en vind de beste (SLM) Surinam Airways-vliegtickets

Alles over SLM - Surinam Airways

In de jaren dertig werd er al wel gevlogen op Suriname, maar had het land zelf nog geen eigen luchtvaartmaatschappij. Hier kwam in 1953 verandering in. Het begon met een privé-initiatief voor regelmatige verbindingen tussen verschillende Surinaamse steden. Op 30 augustus 1962 werd de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM) officieel opgericht met alleen binnenlandse vluchten. Twee jaar later kwamen daar internationale vluchten bij. Dit deden ze lange tijd in samenwerking met KLM. In 1975 steeg eindelijk de eigen, trotse vogel van Surinam Airways op. Hiermee bewees ze op haar eigen benen te staan. Hedendaags vliegt ze naar negen bestemmingen, waaronder Amsterdam, Miami en Belem in Brazilië.

Klik meteen door naar informatie over de reisklassen, bagageregels, incheckenbeenruimte en stoelinformatie bij Surinam Airways. 

Laatste update: juni 2018

De beste rechtstreekse vluchten naar Paramaribo!

De beste Surinam Airways-vliegtickets

Wil jij met SLM comfortabel naar Paramaribo vliegen? Boek dan nu je vliegtickets via Vliegtickets.nl.

De beste Surinam Airways-vliegtickets boek je bij Vliegtickets.nl.

Topbestemming: Paramaribo

v.a. € 689

Paramaribo is de prachtige Surinaamse hoofdstad, een stad waar Nederland en Zuid-Amerika elkaar ontmoeten. Het historische centrum, dat op de Werelderfgoedlijst staat, heeft prachtige oude en koloniale gebouwen. Mede doordat de inwoners Nederlands spreken voel je snel thuis in het gezellige Paramaribo. Geniet van de heerlijke Surinaamse keuken, van het warme klimaat en het prachtige groene binnenland!

Goede redenen om met Surinam Airways te vliegen

 • Spaar voor extra’s met het Loyal Wings-flyerprogramma
 • Voor jouw directe vlucht naar Paramaribo
 • Geniet van de Surinaamse gastvrijheid
 
 • Werkt samen met KLM
 • In 2017 al 55 jaar in de luchtvaart-business
 • Speciaal voor de Business Class-passagiers: een aparte incheckbalie én lounge

Wist je dit? Surinam Airways:

 • vloog eerst met gehuurde vliegtuigen. Deze werden in de eigen bedrijfskleuren gespoten en opnieuw ‘gedoopt’ tot Surinam Airways-vliegtuigen.
 • haar logo bestaat uit een gestileerde Sabaku, een Koereiger.
 • ging in 2017 de samenwerking aan met TUI fly. Vanaf dat moment werden er twee keer per week vluchten uitgevoerd tussen Amsterdam en Paramaribo. Er vliegt nu zelfs een Boeing 787 Dreamliner op de route naar Suriname.
 • wordt in de volksmond nog steeds SLM genoemd.

Reisklassen bij SLM

Jij wilt natuurlijk precies weten waar je aan toe bent als je jouw vliegtickets boekt. Daarom vertellen we je graag meer over de reisklassen van SLM. Op alle vluchten en in alle reisklassen worden gratis drankjes, snacks en maaltijden geserveerd. Op de vluchten van en naar Amsterdam is het ook mogelijk om een filmpje te kijken, zodat jij binnen no-time op je bestemming aankomt!

Economy Class
Bij Surinam Airways staat gastvrijheid hoog in het vaandel. In Economy Class is dit niet anders. Het cabinepersoneel verwelkomt je vriendelijk en staat klaar om voor je te zorgen. Een eigenschap van de Surinaamse cultuur én de dienstverlening van Surinam Airways.

Business Class
Wil jij nét iets extra’s? Vlieg dan in Business Class. Bij binnenkomst geniet je van een glas champagne en je ontvangt exclusieve maaltijden. Ook heb je een stoel met meer beenruimte, dus net iets meer comfort dan in Economy Class. Daarnaast heb je nog een speciale incheckbalie en prioriteit bij het instappen en het ophalen van je bagage.

Bagageregels bij Surinam Airways

Bij het boeken van je vliegtickets, wil je precies weten hoeveel bagage je mag meenemen. Dit staat altijd vermeld in de reisinformatie, maar wij helpen je alvast aan de bagageregels van Surinam Airways.

Handbagage

Je mag kosteloos handbagage meenemen in het vliegtuig. Deze moet wel voldoen aan de volgende voorwaarden.

 • 1 x handbagage + 1 accessoire
 • Handbagage:mag de afmeting (L+B+D) van 115 cm niet overschrijden
 • Handbagage: max. 10 kg

Als accessoire mag je de volgende items meenemen: jas, paraplu, reiswieg/opvouwbare wandelwagen of babyvoeding. Je accessoire moet je wel bij je kunnen houden.

Ruimbagage

Wil jij ruimbagage inchecken? Dan moet deze voldoen aan onderstaande voorwaarden. Let wel op: bagageregels willen nog wel eens veranderen. Bekijk daarom altijd goed de reisinformatie die je ontvangt bij het boeken van je vliegtickets.

  Aantal Regionale route Mid - Atlantische Route
Economy Class 1 stuk max. 23 kg max. 25 kg
Business Class 2 stuks max. 23 kg max. 32 kg

Voor de uitzonderingen op enkele reizen: check de website van SLM

Kosten

Wil jij meer bagage meenemen dan toegestaan is? Dat is natuurlijk mogelijk, maar hier zijn wel extra kosten aan verbonden. Deze vind je hier terug.

Direct regelen voor je SLM - Surinam Airways-vlucht

Inchecken bij Surinam Airways

Alles staat klaar voor je reis. Het enige wat je nu nog moet doen is inchecken. Kun je dit online doen of doe je dit pas op het vliegveld? Wij leggen het kort uit!

(Online) inchecken bij SLM

Bij Surinam Airways is het mogelijk om online in te checken. Dit kan al een dag voor vertrek en doe je via de website van Surinam Airways. Wat je moet doen? Vul je familienaam, E-ticket-nummer en paspoortgegevens in. Kies daarna je stoel uit, print je instapkaart of mail ‘m naar jezelf en dan… op naar het vliegveld!

Moet je ook nog bagage inchecken? Dat is geen probleem. Die lever je namelijk gewoon af bij de bagage-afgiftebalie. O ja, heb je geen bagage? Dan hoef je je pas 90 minuten voor vertrek te melden op de luchthaven.

Toch wat problemen met online inchecken? Geen paniek. Er zijn altijd nog incheckbalies op de luchthaven waar ze je met alle plezier helpen om in te checken.

Overzicht geadviseerde tijden Surinam Airways
Online inchecken

Vanaf 24 uur tot 2 uur voor vertrek

Fysiek inchecken

Amsterdam: start 5 uur van te voren tot 2 uur voor vertrek

Andere routes: start 3 uur van te voren tot 1 uur voor vertrek


In het algemeen geldt het advies om ruim op tijd op de luchthaven te zijn. Vooral in drukke vakantieperiodes is dit noodzakelijk. Paspoort- en veiligheidscontroles en het instappen kunnen langer duren dan verwacht. O ja, vergeet ook de afstand naar je gate niet… Schiphol is groot en jij wilt niet nog even twee kilometer moeten rennen om je vliegtuig te halen.

Beenruimte en stoel reserveren bij Surinam Airways

Bij het boeken van je SLM-vliegtickets, kan je tijdens het boekingsproces geen stoel reserveren. Dit doe je pas bij het (online) inchecken. Het is mogelijk om gratis een voorkeursstoel uit te zoeken. Voor het boeken van een voorkeursstoel met extra beenruimte ga je naar de website van Surinam Airways.

Veilig boeken en betalen

Zo denken onze klanten over ons

8.9
Goed 585 beoordelingen

Beste aanbieder van vliegtickets in Nederland