Meest gestelde vragen

Vergelijk en vind goedkope Transavia-vluchten

Informatie over Transavia-vluchten

Transavia brengt haar passagiers al meer dan 50 jaar naar de mooiste zakelijke en vakantiebestemmingen in Europa en verder. De focus ligt op Europese bestemmingen maar Transavia vliegt ook naar Noord-Afrika en Azië (Dubai). De budgetluchtvaartmaatschappij is opgericht in 1965 en onderdeel van de AIR FRANCE KLM Groep. Jaarlijks vervoert de airline 10 miljoen passagiers vanuit de thuishavens in Nederland (Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven), Frankrijk en Duitsland.

Nieuwe Transavia-vluchten

Transavia vliegt in 2019 naar 6 nieuwe zomerbestemmingen. Vanuit Rotterdam/The Hague Airport worden Brindisi, Tanger, Zadar en Nador toegevoegd. Ook zijn de steden Beiroet (vanaf Schiphol) en Krakau (vanaf Eindhoven) nieuw in het schema. Het zomerschema van Transavia gaat in op 1 april 2019 en loopt tot en met 31 oktober 2019. Tickets zijn vanaf 18 september 2019 te boeken. 

Klik meteen door naar informatie over de Transavia-handbagagereisklassen, incheckenbeenruimte en stoelinformatie bij Transavia.

Laatste update: september 2018

Boek goedkope Transavia-vluchten vanaf Amsterdam, Rotterdam of Eindhoven

De beste Transavia-vluchten

Wil jij met Transavia goedkoop over ons continent of verder vliegen? Ze vliegt naar ruim 100 bestemmingen in Europa en daarnaast naar diverse plaatsen in Noord-Afrika en het Midden-Oosten. Wil jij goedkope Transavia-vluchten boeken? Je vindt de beste Transavia-vluchten gemakkelijk op Vliegtickets.nl.

Goede redenen om Transavia-vluchten te boeken

 • Aantrekkelijke ticketprijzen
 • De airline opereert met een jonge, moderne, milieuvriendelijke vloot
  
 • Vliegt ook vanuit Spanje, Italië en Portugal
 • Je kan rekenen op gastvrijheid, service en digitale dienstverlening

Wist je dit? Transavia:

 • heeft in 2015 maar liefst 10 miljoen passagiers naar hun bestemming gebracht.
 • vliegt met 73 Boeing 737 vliegtuigen, met name van het type 800.
 • heeft LED-verlichting in haar vliegtuigen wat zorgt voor een aangename sfeer tijdens de vlucht.
 • zet haar speciale Peter Pan vliegtuig in voor vakanties voor jongeren met een beperking, handicap of chronische ziekte.

Reisklassen op Transavia-vluchten

Iedereen reist bij Transavia in Economy Class. De airline heeft geen Business Class aan boord. Wel biedt Transavia een aantal opties bij het boeken van je vluchten. Zo kies je uit het Basic-, Plus- en Max-tarief waarbij het Basic-tarief bestaat uit je vliegticket en één stuk handbagage. Binnen het Max-tarief profiteer je onder andere van Priority Boarding en kies je uit alle beschikbare stoelen.  

Informatie over Transavia (hand)bagage

Je hebt je vlucht geboekt dus nu begint het inpakken. Hoe zwaar mag je koffer zijn? Of mag je alleen handbagage meenemen op je reis? We beantwoorden hier al je vragen over de bagagevoorwaarden bij Transavia. Tip: kijk voor vertrek ook nog even op de website van Transavia zelf, de bagageregels kunnen namelijk veranderen.

Handbagage

Bij Transavia reis je in Economy Class standaard met alleen handbagage. Hiervoor gelden de volgende voorwaarden:

 • 1 x handbagage
 • 1 tas of koffertje: max. 45 x 40 x 25 cm (gegarandeerd in de cabine) of max. 55 x 40 x 25 cm (niet gegarandeerd in de cabine)
 • Een handtas, laptoptas en cameratas gelden ook als 1 stuk handbagage; stop deze dus bij elkaar zodat je met 1 stuk aankomt
 • Tip: stop je waardevolle spullen zoals reisdocumenten, elektronica en/of medicijnen in een apart tasje. Deze haal je makkelijk uit je bagage voor tijdens de vlucht
 • Samen max. 10 kg

Als je handbagage niet aan de richtlijnen voldoet, wordt het tegen betaling in het ruim vervoerd. Bij de gate kost dit € 40 per stuk.

Ruimbagage

Bij Transavia mag je je ruimbagage verdelen over 5 bagagestukken per persoon. Het maximale totale gewicht is 50 kg per persoon. En per bagagestuk is dit 32 kg.
Je boekt je ruimbagage gemakkelijk en voordelig online. Kies tijdens het boeken hoeveel kg je mee wilt nemen of boek achteraf bagage bij.

Kosten

Standaard reis je met handbagage en tegen betaling kun je ruimbagage bijboeken. De daarvoor geldende kosten en een compleet overzicht van bagagetarieven vind je hier.

Inchecken op je Transavia-vlucht

Hoe zit het ook alweer? Hoe lang van te voren moet je op het vliegveld zijn? Hoe werkt online inchecken en moet je je vliegtickets printen? We geven je alle informatie op een rij zodat je goed voorbereid op reis kan!

(Online) inchecken bij Transavia

Online inchecken is gratis, snel en eenvoudig bij Transavia. Voor de meeste vluchten kun je vanaf 30 tot 4 uur voor vertrek online inchecken. Uitzondering zijn de vluchten naar Dubai. Je checkt in via je telefoon, tablet of computer op de site van Transavia. Vul hierbij je boekingsnummer, naam en vertrekdatum in. Zo gedaan!

Eenmaal op de luchthaven? Hou je digitale boardingpass bij de hand op je telefoon en dan is het printen van vliegtickets ook niet meer nodig.

Reis je met ruimbagage? Geef deze dan af bij de bagage drop-off balies of de check-in balie in vertrekhal 1 op Schiphol.

Uiteraard kun je ook ook gratis   inchecken op de luchthaven zelf bij één van de check-in balies. Hou hiervoor je boekingsbevestiging en paspoort bij de hand. Zorg dat je voor sluiting van de incheckbalies incheckt en eventueel je bagage afgeeft.  

Overzicht geadviseerde tijden Transavia
Online inchecken

Vanaf 30 tot 4 uur voor vertrek

Fysiek inchecken

2 uur van tevoren (Europese vluchten)

Check-in balies open

Vanaf 3 uur tot 40 minuten voor vertrek (geldt voor Schiphol)

Begin boarden

Check dit op je boardingpass

Sluiten gate

Je kunt tot 15 minuten voor vertrek aan boord gaan


In het algemeen geldt het advies om ruim op tijd op de luchthaven te zijn. Vooral in drukke vakantieperiodes is dit noodzakelijk. Paspoort- en veiligheidscontroles en het instappen kunnen langer duren dan verwacht.

Beenruimte en stoel reserveren voor je Transavia-vlucht

Een compleet overzicht van alle stoelinformatie voor Transavia zodat je weet hoe het zit voordat je je vlucht boekt!.

  Beenruimte Kosten
Stoel met standaard beenruimte 74 tot 76 cm € 4-6 p.p
Stoel voorin 74 cm tot 76 cm € 6-9 p.p
Stoel op de eerste rij 91 cm € 12-21 p.p
Stoel met extra beenruimte 86 cm tot 100 cm € 8-15 p.p

Kosten

Na of tijdens het boeken van je vlucht maak je gemakkelijk een stoelreservering. Tot 48 uur voor vertrek van je vlucht kun je een plekje kiezen tegen wat extra kosten. Kies het tarief dat het beste bij je past:

 • Basic

In het Basic tarief is je vliegticket en 1 stuks handbagage inbegrepen.

 • Plus

In het Plus tarief is naast bovenstaande ook 20 kg ruimbagage en een standaard stoel naar keuze inbegrepen. Daarnaast kun je voordeliger je boeking wijzigen.

 • Max

Kies je voor het Max tarief dan is bovenstaande inbegrepen én profiteer je van een aparte en kortere rij bij de veiligheidscontrole en mag je eerder boarden. Bepaalde extra producten en services kun je kosteloos bijboeken.

Wil je precies weten hoe deze tarieven werken? Bekijk de details van het Basic, Plus en Max tarief van Transavia.

Veilig boeken en betalen

Zo denken onze klanten over ons

8.9
Goed 585 beoordelingen

Beste aanbieder van vliegtickets in Nederland