Meest gestelde vragen

Vergelijk en vind de beste TUI fly-vliegtickets

Alles over TUI fly

TUI fly is de luchtvaartmaatschappij van TUI Nederland. In 2005 werd ze actief in de luchtvaart en deel van het internationale TUI fly-team. TUI Nederland is marktleider in de Nederlandse reisbranche en hoort bij een van de grootste reisconcerns ter wereld: TUI Group. Het begon misschien niet onder de naam TUI, maar in 1879 werd al wel de basis van het huidige merk gelegd. Door de tijd heen is er natuurlijk veel veranderd, maar de belofte van TUI is altijd hetzelfde gebleven. Het motto: ‘Discover Your Smile’ gaat al bijna 140 jaar mee. TUI fly heeft 9 vliegtuigen in zijn vloot en en vliegt naar meer dan 60 bestemmingen wereldwijd. Onlangs heeft TUI fly de Skytrax award voor 'Best Leisure Airline in Germany' gewonnen. 

Klik meteen door naar informatie over de reisklassen, bagageregels, inchecken, beenruimte en stoelinformatie bij TUI fly. 

Laatste update: april 2018

TUI fly: boek je vliegtickets en 'Discover Your Smile’

De beste TUI fly-vliegtickets

Wil jij met TUI fly comfortabel de hele wereld over vliegen? Boek dan nu je vliegtickets naar jouw favoriete bestemming.

Je vindt de beste TUI fly-vliegtickets gemakkelijk op Vliegtickets.nl.

Goede redenen om met TUI fly te vliegen

  • Vliegt naar 60 bestemmingen wereldwijd.
  • Serveert op alle verre vluchten een gratis maaltijd, snack en softdrinks.
 
  • Beschikt over TUI-parking waarmee je veilig en voordelig parkeert. Inclusief gratis shuttleservice en op 5 minuten afstand van Schiphol, Eindhoven en Rotterdam Airport.

Wist je dit? TUI fly:

  • heeft als eerste en enige airline de ‘Airport Sustainability Declaration’ ondertekend. Samen met Schiphol en andere internationale luchthavens is afgesproken om samen op te trekken op het gebied van duurzaamheid.
  • heeft haar gemiddelde CO2-uitstoot van vliegtuigen in 2 jaar tijd teruggebracht van 66,1 naar 48,6 gram per reizigerskilometer.

Reisklassen bij TUI fly

Boek jij jouw vliegtickets bij TUI fly? Dan kies je tussen vier verschillende reisklassen. Economy en Comfort zijn aanwezig op de Europese- en Middellandse Zee bestemmingen. Als je naar verre bestemmingen in de Boeing 767 vliegt dan komt hier Premium nog bij. Vlieg jij met de Boeing 787 Dreamliner? Dan kan je kiezen tussen Economy, Comfort en Premium of Star Class. Die laatste zijn nog afhankelijk van het toestel.

Economy
In de Economy-klasse betaal jij voor wat je krijgt. Je gaat op reis met alleen handbagage en op vluchten die onder de 6,5 uur duren, vermaak jij jezelf prima. Heb je een verre reisbestemming? Dan ontvang jij onderweg nog een maaltijd met een drankje en kijk je naar de nieuwste films via het Persoonlijk Entertainment-programma.

Comfort
Moet jij écht je benen wat verder strekken? Kies dan voor Comfort. Hier heb je alle voordelen uit Economy, maar 7 cm meer beenruimte. Vlieg jij comfort én in de Boeing 787 Dreamliner? Dan heb je het voordeel van nog meer beenruimte. Namelijk 86 cm.

Premium
Wil jij genieten van alle services aan boord? Bij vluchten naar verre bestemmingen kan je kiezen voor Premium. Hiermee mag je 20 kg ruimbagage mee, eet je twee maaltijden aan boord, krijg je een verzorgingskit en heb je een eigen incheckbalie op Schiphol. Alles om ervoor te zorgen dat jij zo relaxt mogelijk aankomt op je bestemming.

Star Class
Star Class is eigenlijk alle reisklassen bij elkaar mét het inchecken van 40 kg aan ruimbagage en het kiezen van je eigen stoel. Je kan niet veel beter beginnen aan je vakantie.

Wil je precies weten van welke voordelen je in elke klasse profiteert? Bekijk de details per reisklasse.

Bagageregels

Het is dan eindelijk zover! Je reis gaat beginnen. De vliegtickets zijn binnen en de tassen mogen ingepakt worden. Alleen die tas die je net hebt ingepakt… is die niet iets te groot om als handbagage mee te nemen? Laten we het even hebben over de bagageregels.

Handbagage

Bij vluchten binnen Europa vlieg jij bij TUI fly altijd alleen met handbagage. Deze moeten aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • 1 x handbagage
  • 1 tas of koffertje: max. 25 x 40 x 50 cm
  • 1 tas of koffertje: max. 25 x 40 x 50 cm

Neem je een laptop of kleine handtas mee? Deze moet dan bij de handbagage in passen.

Ruimbagage

Bij Premium en Star Class mag je ruimbagage inchecken. Voor ruimbagage gelden de volgende voorwaarden:

  • Premium: bagage mag max. 20 kg wegen. Dit mogen ook twee koffers zijn die samen maximaal 20 kg wegen.
  • Star Class: bagage mag max. 40 kg wegen. Dit mogen ook twee koffers zijn die samen maximaal 40 kg wegen.

Kosten

Kom jij met meer bagage terug dan dat je had ingepakt? Dat regel je eenvoudig. Extra bagage boek je tegen een vergoeding, zodat al je souvenirs ook mee terug kunnen. Hier vind je de bagagetarieven van TUI fly terug.

Inchecken bij TUI fly

De vliegtickets voor je volgende bestemming zijn binnen. Het enige wat nu nog rest is de voorpret en de reis naar je bestemming. Natuurlijk moet je ook nog aan de praktische zaken denken. Zoals inchecken. Doordat online inchecken overal mogelijk is, is dat ook niet zo’n grote klus meer!

(Online) inchecken bij TUI fly

Bij TUI fly is het mogelijk om zelf te kiezen hoe je wilt inchecken. Online inchecken is verreweg de makkelijkste, snelste en fijnste keuze. Bij het online inchecken ontvang je direct je boardingpass. Op het vliegveld hoef je dan alleen nog maar je bagage te droppen. Alleen handbagage bij je? Dan loop je zo door!

Naast online inchecken kun je ook gebruikmaken van de selfservice-kiosken op de luchthaven. Wil je liever persoonlijk geholpen worden? Dan ben je nog steeds welkom bij de incheckbalie van TUI fly. Als je incheckt bij de selfservice-kiosk en je moet daarna nog ruimbagage afleveren, dan doe je dit bij het bagage-afgiftepunt.

Overzicht geadviseerde tijden TUI fly
Online inchecken

Met stoelreservering: direct online inchecken

Zonder stoelreservering: 24 uur voor vertrek

Fysiek inchecken

3 uur voor vertrek geopend

Sluitingstijd (selfservice) check-in

1 uur voor vertrek

Begin boarden

60 minuten voor vertrek


Het algemene advies is om ruim op tijd aan te komen op de luchthaven. Veiligheids- en paspoortcontroles duren soms langer dan verwacht. Vooral in vakantieperiodes moet je hier rekening mee houden. Het laatste wat je wilt, is heel erg moeten stressen of je vlucht missen!

Beenruimte en stoel reserveren bij TUI fly

Zie hieronder een overzicht van de stoelinformatie in de verschillende reisklassen van TUI fly.

  Beenruimte Naar achteren verstelbaar
Economy Class 76 cm Minstens 41 cm
Comfort Class Minstens 81 cm Minstens 41 cm
Premium Class Minstens 89 cm Minstens 43 cm
Star Class 114 cm 48 cm


Wil je de stoelindeling van jouw vliegtuig bekijken? Dat kan hier.

Kosten

Meerdere vliegtickets aangeschaft en er zeker van willen zijn dat je naast elkaar zit? Dan is het verstandig om van te voren je stoel te reserveren. Vanaf 30 dagen tot 48 uur voor vertrek reserveer jij een stoel tegen betaling. Je checkt dan ook meteen in. Als je geen stoel wilt reserveren, is het mogelijk om vanaf 24 uur van te voren in te checken op de site van TUI fly Nederland.

Veilig boeken en betalen

Zo denken onze klanten over ons

8.9
Goed 585 beoordelingen

Beste aanbieder van vliegtickets in Nederland