Meest gestelde vragen

De goedkoopste prijs

Boek nu

Reizigers beoordeling

Venetië reizigers beoordelen
Vliegtickets.nl met een:
Bekijk beoordelingen

Tevreden klanten

91% van onze klanten beveelt ons aan
Bekijk reviews

Goedkope vliegtickets Venetië!

Vliegtickets naar Venetië

Vliegtickets naar het romantische Venetië staan hoog op ieders verlanglijstje. De waterrijke stad lijkt uit een sprookje te komen en al varend door de grachten kijkt u uw ogen uit. Niet voor niets is de stad een geliefd onderwerp van befaamde schilders. Kerken, bruggen, musea en paleizen sieren de stad en bovendien trekken de hoogstaande evenementen, zoals de Kunstbiënnale, miljoenen bezoekers - als de stad dit zelf al niet deed. De hoeveelheid toeristen is dan ook duizelend, maar als het u lukt hier doorheen te kijken, is een bezoek aan de stad werkelijk een onvergetelijke ervaring.

Bezienswaardigheden

Het historische centrum van Venetië staat op de Werelderfgoedlijst, en een wandeling door de smalle steegjes en over de vele bruggen is al een ervaring op zich. Een aantal architectonische hoogtepunten in de stad zijn het San Marcoplein en de Basiliek, het Dogenpaleis, de Klokkentoren Campanile en de Rialtobrug. Naast de waanzinnige architectuur is het een ware kunststad met veel inspirerende musea. Bijvoorbeeld het Peggy Guggenheim Museum met een collectie moderne en hedendaagse kunst, of de Gallerie Dell'Accademia met een collectie oudere kunst. De verschillende evenementen die (twee-)jaarlijks plaatsvinden, zoals de biënnale en het carnaval getuigen van de levendige cultuur van de stad. Bezoek ook de kleinere eilandjes naast Venetië, zoals Murano met de beroemde glasblazerijen.

Van en naar het vliegveld

Met vliegtickets naar Venetië komt u aan op het Marco Polo of Treviso vliegveld. Marco Polo ligt op 8 kilometer afstand van de stad. Met de bus reist u in 20 minuten vanaf het vliegveld naar het station Piazzale Roma in het centrum van de stad. Vanaf hier kunt u, afhankelijk van uw bestemming, te voet of met de waterbus verder reizen. De afstand tussen het vliegveld Treviso en het centrum is ongeveer 25 kilometer. Ook vanaf hier vertrekt er met grote regelmaat een bus richting Piazzale Roma.

Boek uw vliegtickets naar Venetië

Klaar om Venetië te ontdekken en al varend door het centrum uw ogen uit te kijken? Op Vliegtickets.nl vindt u de meest voordelige vluchten. Boek nu uw vliegtickets naar Venetië!

Lees verder
Verberg tekst