Getoonde prijzen zijn vanaf-prijzen, exclusief € 29,50 boekingskosten.
Wenen - Oostenrijk

Goedkope vliegtickets Wenen

Vanaf

Goedkoop vliegen naar Wenen

De Oostenrijkse hoofdstad Wenen bezit een ongeevenaarde grandeur. De imposante paleizen, barokke architectuur, art nouveau, de weelderige parken en klassieke muziek zijn bepalend voor de historie en cultuur die de stad ademt. Wenen is de stad van Mozart, Haydn, Beethoven en Schubert en blijft tot op de dag van vandaag het centrum van de klassieke muziek. Maar de vele moderne cultuuruitingen en het uitgaansleven geven de stad ook een eigentijds karakter. Met een vliegticket naar Wenen reis je naar een stad waar heden en verleden in een perfecte balans naast elkaar bestaan.

De beste vluchten naar Wenen

Coronavirus-reisadvies Wenen

Welke coronavirus-maatregelen zijn er in Wenen?

Welke coronavirus-maatregelen zijn er in Oostenrijk en wat is de gezondheidssituatie? Voordat je er op vakantie gaat kunnen we ons voorstellen dat je wilt weten wat je kan verwachten. Zijn horeca en winkels bijvoorbeeld open op locatie? En is een mondkapje en / of afstand houden verplicht? Bekijk het laatste corona-reisadvies voor Oostenrijk waar je al deze informatie terugvindt. Zo ga jij goed geïnformeerd en voorbereid op reis naar Wenen in of na coronatijd!

Mag ik naar Wenen vliegen i.v.m. corona?

Wat is het reisadvies voor Wenen? Het Ministerie van Buitenlandse zaken geeft hier up-to-date informatie over. Bekijk direct het actuele reisadvies voor Wenen in Oostenrijk. Op de reisadvies-kaart van Nederlandwereldwijd.nl kun je 4 kleuren tegenkomen. Groen: geen bijzondere veiligheidsrisico’s, Geel: let op, veiligheidsrisico’s, Oranje: alleen noodzakelijke reizen, Rood: niet reizen. Lees je goed in om je voor te bereiden op een reis naar Wenen in of na coronatijd.

Wat te doen en praktische informatie voor Wenen

Bezienswaardigheden

Absolute Weense hoogtepunten zijn het barokke paleizencomplex Slot Belvedere, het paleis de Hofburg vanwaar de Habsburgse keizers regeerden en hun zomerpaleis Schloss Schönbrunn. Ook is Wenen vele bijzondere kerken rijk zoals de Stephansdom en de Augustijnenkerk. In de theaters van de stad is het mogelijk van de Weense cultuur te genieten, waarbij een bezoek aan de Weense staatsopera – een van de beste operahuizen ter wereld – een absoluut hoogtepunt is. Andere trekpleisters zijn de binnenstad van Wenen en het MuseumsQuartier waar de belangrijke musea zetelen. Een reis naar Wenen is pas echt compleet wanneer je koffie hebt gedronken in een van de emblematische koffiehuizen of de heerlijke lekkernijen hebt geproefd.

Van en naar het vliegveld

Vanaf de Weense luchthaven (Schwechat), die op 18 kilometer van het centrum ligt, is het makkelijk vervoer te vinden naar het centrum van de stad. Met de CAT trein ben je binnen 16 minuten in het stadscentrum. Deze trein gaat ieder halfuur, tussen 06:05 uur tot 23:35 uur. Met de Airport Express Bus ben je er binnen 20 minuten en deze vertrekt ieder half uur tussen 06:20 uur en 00:20 uur. De trein doet 30 minuten over de reis en rijdt ieder halfuur tussen 04:00 uur en 22:00 uur. Taxi’s staan ook klaar voor het vliegveld en zijn iets duurder dan de overige transportmiddelen.

Boek je goedkope vlucht naar Wenen

De stad van klassieke muziek, koffie en lekkernijen en paleizen van grandeur. Zoek nu jouw vliegtickets naar Wenen op Vliegtickets.nl en maak een memorabele reis naar deze stad van wereldformaat!