Getoonde prijzen zijn vanaf-prijzen, exclusief € 29,50 boekingskosten.
Goedkope vliegtickets Lissabon

Op stedentrip in september

Vanaf

De beste vluchten voor je stedentrip in september

Stedentrip september

September is een geweldige maand om op stedentrip te gaan. Het hoogseizoen is voorbij, waardoor je in een rustigere periode de stad verkent. Daarnaast is het vaak erg lekker weer, zodat je ook veel ontspant in de zon. Kies bijvoorbeeld voor de Spaanse hoofdstad Madrid of ga naar een onbekende stad, zoals Ljubljana of Tallinn.

Weekendje weg september

Er zijn diverse mogelijkheden voor een stedentrip in september. Vanaf Schiphol, maar ook vanaf andere luchthavens in Nederland, vlieg je rechtstreeks en in weinig tijd naar veel steden. Dankzij de korte reis geniet je extra lang van je bezoek aan een stad tijdens een weekendje weg in september, bijvoorbeeld naar Porto.

Stedentrip september tips

September is een goede maand om naar Zuid-Europa te gaan. De temperaturen liggen doorgaans ruim boven de 20°C in steden zoals Rome, Lissabon en Athene. Daarnaast bekijk je in alle rust prachtige gebouwen, aangezien het geen hoogseizoen meer is. We lichten een aantal échte september-stedentripbestemmingen voor je uit.

Madrid

Bezoek in Spanje de hoofdstad Madrid, waar je de volgende hoogtepunten niet mag overslaan:

  • Parque del Buen Retiro: dit grote en gevarieerde stadspark bestaat uit tuinen, vijvers en mooie gebouwen, waaronder het Palacio de Cristal. Haal lekkere vleeswaren en kaas bij een lokale winkel en geniet hier van een gezellige picknick.
  • Mercado de San Miguel: voor een heerlijke Spaanse lunch ga je naar de overdekte markt Mercado de San Miguel. De kraampjes verkopen verse groenten en fruit, vleeswaren, wijnen en zoetigheden.
  • Museo del Prado: in dit Museum bekijk je vele meesterwerken, onder meer van Jeroen Bosch, El Greco, Sandro Botticelli en Rogier van der Weyden.
  • Real Jardín Botánico: maak in deze weelderige botanische tuin een wandeling langs exotisch planten en door bijzondere kassen.

Ljubljana & Tallinn

In Oost-Europa valt bovendien genoeg te ontdekken tijdens een stedentrip in september. Een van de geweldige stedentrip september tips is bijvoorbeeld Ljubljana, dat een prachtig oud centrum heeft. Bekijk hier onder meer de 18e-eeuwse Sint-Nicolaas kathedraal en het imposante kasteel Ljubljanskigrad. Een andere leuke stad om te bezoeken is Tallinn, de hoofdstad van Estland. Bezoek vooral de volgende bezienswaardigheden:

  • Dom van Tallinn: deze witte kerk is gebouwd in de 13e-eeuw en herbergt een prachtig orgel.
  • Lange Herman: een groot deel van de stadsmuur en wachttorens zijn bewaard gebleven, waaronder de Lange Herman van 45 meter hoogte.
  • Kalamaja: maak een wandeling door deze hippe wijk of ga lunchen in een sfeervol restaurant. Bezoek daarnaast het leuke maritieme museum Lennusadam.

Stedentrip september 2022

Op Vliegtickets.nl boek je eenvoudig een goedkope vlucht voor een stedentrip in september 2022. Op de site worden vluchten aangeboden naar elke mogelijke bestemming en met elke luchtvaartmaatschappij. Hierdoor vergelijk je gemakkelijk de prijzen en vind je altijd de beste ticket-deal. Ga je liever in een ander seizoen op reis? Kijk dan eens voor stedentrip-tickets in de zomer en winter.