Getoonde prijzen zijn vanaf-prijzen, exclusief € 29,50 boekingskosten.
Goedkope-vliegtickets-Dublin

Stedentrips maart

Vanaf

De beste vluchten voor je stedentrip in maart

Stedentrip maart

In maart begint het zonnetje voorzichtig weer te schijnen en krijgen wij al snel de lentekriebels. De eerste signalen van een naderende lente maakt dat je gelijk zin hebt om op avontuur te gaan. Dat kan! Dit is namelijk de perfecte tijd voor een stedentrip. Het is in de meeste steden namelijk laagseizoen, terwijl het weer al aangenaam of zelfs heerlijk is.

Weekendje weg maart

In maart begint men langzaam van een winterslaap te ontwaken. De dagen worden langer, de temperaturen stijgen. Aangezien het in deze tijd van het jaar op veel plekken nog lekker rustig is, is dit dé tijd om een stad te ontdekken die normaal wordt overrompeld door toerisme.Tijdens een stedentrip in maart ontdek je in alle rust de schoonheid van populaire steden zoals Parijs of Dubrovnik en hoef je nooit in de rij te staan voor bezienswaardigheden. Daarnaast zijn er steden die in de zomer onaangenaam heet worden, zoals Fez of Rome. Tijdens een weekendje weg in maart is het weer hier nog lekker zacht.

Stedentrip maart tips

Wat zijn dé tips voor stedentrips in maart? Wij hebben gekeken naar weersomstandigheden, seizoen en evenementen en dit zijn onze beste stedentrip in maart tips:

  • Rome. De ‘eeuwige stad’ is in maart nog rustig. Door de afwezigheid van de hordes toeristen, ontdek je in alle rust hoogtepunten zoals de Trevi Fontein en het Colosseum. Met het heerlijke zachte weer is het ook een absolute aanrader om per fiets de stad te ontdekken. Langs de Tiber ligt bijvoorbeeld een heerlijk rustig fietspad.
  • Fez. De Marokkaanse koningsstad heeft de oudste Medina ter wereld. Verdwaal in dit doolhof van kraampjes en steegjes of kijk je ogen uit in het oude paleis Dar Batha. De gemiddelde temperatuur in maart is hier 19 graden, wat het een heerlijke tijd maakt om kennis te maken met authentiek Marokko.
  • Dubrovnik. Ook in deze havenstad in Kroatië wordt het tijdens de zomermaanden enorm druk. Beklim de stadsmuur en geniet van een schitterend uitzicht over de stad. Met temperaturen van rond de 15 graden is het hier in maart heerlijk rondwandelen door het historisch centrum en de oude haven.
  • Parijs. Parijs in de lente is betoverend. In de paleistuinen beginnen de bloesems te verschijnen en in de stad komen de terrasjes weer tot leven. Daarnaast is de relatieve rust in het Louvre en de Eiffeltoren een waar geschenk.
  • Dublin. Op 17 maart is het de belangrijkste Ierse feestdag van het jaar, namelijk St. Patrick’s Day. Hul jezelf in een groene outfit en feest mee in Dublin. In de ochtend bewonder je de praalwagens van de parade en in de middag geniet je van een Guinness in een authentieke pub.

Stedentrip maart 2023

Zoals altijd, bieden wij de beste deals voor al jouw stedentrips. Zie hierboven de beste aanbiedingen voor jouw stedentrip in maart 2023. Bekijk ook de stedentrips-pagina voor de zomer en winter voor nog meer inspiratie.