Meest gestelde vragen

Vergelijk en vind de beste Garuda Indonesia-vliegtickets

Alles over Garuda Indonesia

De eerste commerciële vlucht van ‘Indonesian Airways’ was in januari 1949. In december werd de Indonesische President Soekarno opgehaald. Hij gaf zijn vliegtuig de naam ‘Garuda Indonesia’. Waarbij het woord Garuda gequote was uit zijn favoriete gedicht. Onder deze naam vliegt de airline vandaag de dag nog steeds.

Garuda Indonesia heeft dagelijks zo’n 600 vluchten en vliegt naar 21 internationale en 65 binnenlandse bestemmingen. Met de binnenlandse vluchten ontdek jij de schoonheden van Indonesië. Garuda Indonesia staat vooral bekend om haar Indonesische gastvriendelijkheid. Ze zijn niet voor niets in 2018 al voor de zesde keer uitgeroepen door Skytrax als ‘The World’s Best Cabin Crew’.

Klik meteen door naar informatie over de reisklassen, bagageregels, inchecken, beenruimte en stoelinformatie bij Garuda Indonesia.

Laatste update: april 2018

Garuda Indonesia: specialist in Aziatische bestemmingen

De beste Garuda Indonesia-vliegtickets

Wil jij met Garuda Indonesia comfortabel de hele wereld over vliegen? Boek dan nu je vliegtickets naar jouw favoriete bestemming. Garuda Indonesia biedt vliegtickets aan naar meer dan 65 binnenlandse en 21 internationale bestemmingen. Dagelijks heeft ze zo’n 600 vluchten. Genoeg keuze dus! Lastig kiezen uit zo’n groot aanbod? Je vindt de beste Garuda Indonesia vliegtickets gemakkelijk op Vliegtickets.nl.

Goede redenen om met Garuda Indonesia te vliegen

  • Al bijna 70 jaar in de luchtvaartbranche
  • Verwelkomt jaarlijks zo’n 25 miljoen passagiers
  • Uitgeroepen tot ‘World's Best Regional Airline’ door Skytrax
 
  • Sinds 2014 lid van het SkyTeam waarmee ze samen naar 1.064 bestemmingen wereldwijd vliegt
  • Geniet van extra ruime stoelen dankzij de unieke 3-3-3 opstelling

Wist je dit? Garuda Indonesia:

  • haar naam is afkomstig uit een Nederlands gedicht van de dichter Noto Soeroto. “Ik ben Garuda, Vishnoe’s vogel, die zijn vleugels uitslaat hoog bovine uw einladen.”
  • vloog voor het eerst naar Europa in 1965 met als eindbestemming Amsterdam.

Reisklassen bij Garuda Indonesia

Bij het aanschaffen van je vliegtickets wil je natuurlijk precies weten welke service hierbij hoort. Daarom leggen wij de verschillende reisklassen van Garuda Indonesia één voor één uit.

Economy Class
Skytrax heeft niet voor niets de Economy Class van Garuda als ‘World’s Best Economy Class’ bekroond. De cabine biedt comfort en gemak als geen andere airline. Zit comfortabel met extra beenruimte, een voetrust en een negen inch touchscreen-scherm. Voordat je het weet is je film afgelopen en heb je weer een aantal uur van je vlucht gesnoept. Geniet daarnaast van een smakelijke Indonesische, Westerse of Aziatische maaltijd.

Business Class
In Business Class van Garuda Indonesia geniet jij van privacy, comfort en een authentieke diner-ervaring. Tijdens de vlucht rust je perfect uit, want de stoel is volledig verstelbaar tot een plat bed. Word verwend met authentieke gerechten uit de Indonesische, Japanse en Modern-Europese keuken. Deze maaltijden worden ook nog eens voorbereid door een gekwalificeerde chefs met ervaring in 5-sterrenrestaurants. Een smaakexplosie boven de wolken!

First Class
Wil jij voorzien zijn van álle luxe? Dat kan in de First Class van Garuda Indonesia op de vluchten van londen naar Jakarta en Tokyo. Hier heb jij je eigen privé-cabine met een schuifdeur voor volledige privacy. Uitgerust aankomen bij je eindbestemming was nog nooit zo gemakkelijk. Het bed is namelijk voorzien van een matras, dekbed, kussens en een hamamdoek. De tijd vliegt voorbij, want jij werkt gemakkelijk nog even in het vliegtuig. Geen zin om te werken? Kijk dan de nieuwste films of luister naar wat muziek. Het eten wordt daarnaast vers bereid door de topchefs aan boord!

Wil je precies weten van welke voordelen je in elke klasse profiteert? Bekijk de details per reisklasse.

Bagageregels bij Garuda Indonesia

De voorpret is achter de rug, de bestemming is gekozen en de vliegtickets zijn binnen. De koffers worden nu eindelijk ingepakt. Maar hoeveel mocht je ook alweer meenemen? Dit verschilt ook nog wel eens per airline, daarom leggen we je het hier nog even uit.

Handbagage

Bij Garuda Indonesia mag iedereen aan boord handbagage meenemen. Deze moeten wel voldoen aan onderstaande voorwaarden.

  • 1 koffer of tas
  • Max. afmetingen: 56 x 36 x 23 cm
  • Max. 7 kg

Ruimbagage

Bij Garuda Indonesia mag je in alle reisklassen ruimbagage inchecken. Tussen de reisklassen zit dan nog wel verschil. Hieronder vind je een overzicht.

  Een losse binnenlandse vlucht 
(Indonesië)
Internationale vluchten
First Class 40 kg 50 kg
Business Class 30 kg 40 kg
Economy Class 20 kg 30 kg


Kosten

Als jij meer bagage meeneemt, dan wat volgens de regels mag, betaal je hiervoor een toeslag. Bij het inchecken van je bagage betaal je deze toeslag. Met de ‘prepaid excess baggage’ service boek je van te voren alvast extra bagage bij.

Inchecken bij Garuda Indonesia

Alles is geregeld: vliegtickets, bagage, visum, inentingen… alleen de vlucht naar je bestemming nog halen. Hoe laat moet je ook alweer op het vliegveld zijn en waar check je in? We helpen je een handje!

(Online) inchecken bij Garuda Indonesia

Online inchecken is de meeste snelle en eenvoudige manier om tegenwoordig in te checken. Je doet dit gewoon via de website van Garuda Indonesia en dit kan al vanaf 24 uur voor vertrek. Nog makkelijker is het downloaden van de Garuda Indonesia-app; mobiel inchecken is een eitje! Bij het online inchecken vanaf Amsterdam ontvang je alleen een bevestiging. De boarding pass wordt persoonlijk overhandigd op Schiphol. 

Jij wilt toch liever alles regelen op het vliegveld? Dat is mogelijk bij de selfservice-kiosken of de incheckbalies. De kiosken staan verspreid over het vliegveld. Het is heel gemakkelijk om hier in te checken. Voer je gegevens in en voordat je het weet, is je boardingpass uitgeprint.

Moet je nog bagage afleveren? Dan ga je even langs het bagageafgiftepunt.

Overzicht geadviseerde tijden Garuda Indonesia
Online inchecken

Vanaf 24 uur tot 4 uur voor vertrek

Fysiek inchecken

Binnenlandse vluchten:
1 uur voor vertrek

Internationale vluchten:
2 uur voor vertrek

Sluiten gate

1 uur voor vertrek


Het is verstandig om altijd ruim van te voren aanwezig te zijn op het vliegveld. Vooral in de vakantieperiodes. Paspoort- en veiligheidscontroles duren soms langer dan verwacht. Ook variëren de afstanden naar de gates. Jij wilt niet twee kilometer moeten rennen om je vlucht te halen!

Beenruimte en stoel reserveren bij Garuda Indonesia

Zie hieronder een overzicht van de stoelinformatie in de verschillende reisklassen van Garuda Indonesia.

  Beenruimte Stoelbreedte
Economy Class 81 cm 45 cm
Business Class 109 cm 53 cm
First Class 208 cm 55 cm


Kosten

Het reserveren van een stoel in Economy Class is meestal niet kosteloos. Dit ligt aan het soort ticket. Het is daarnaast ook mogelijk om een stoel met extra beenruimte of bij de nooduitgang te reserveren. Op de website van Garuda Indonesia vind je terug hoe dit precies allemaal werkt.

Veilig boeken en betalen

Zo denken onze klanten over ons

8.9
Goed 585 beoordelingen

Beste aanbieder van vliegtickets in Nederland